Kodin saanut koira: ARO (nyk. Armas)

Syntymäaika: Noin 2017
Sukupuoli: Uros
Kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

17.11.2020
Ioana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä kodittomien koirien auttamiselle. Ioana toimii oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä Cosoban koiratarhalla, jossa hänellä on vuokrapaikkoja pelastamilleen koirille. Samaan aikaan Ioana rakentaa miehensä kanssa pientä kotitarhaa rakenteilla olevan kotitalonsa pihalle.

Ioanalla on tapana käydä pahamaineisilla kunnallisilla tarhoilla ja lunastaa sieltä ulos sellaisia koiria, joissa näkee tavalla tai toisella potentiaalia. Ioana ottaa huostaansa myös kaduilta, ojanpientareilta tai pelloilta löytyneitä koiria. Aro on otettu muiden toimesta kiinni kadulta marraskuussa 2019 ja se vietiin Mihailestin kunnalliselle koiratarhalle. Helmikuun lopussa, vuonna 2020, Ioana pystyi ottamaan Aron ulos Mihailestista ja siitä saakka se on asunut One Rescue Associationin yksityisellä koiratarhalla Cosoban kylässä.

Aro asustelee yksin aitauksessaan mutta on suhtautunut hyvin tarhalla tapaamiinsa koiriin, eikä se ole provosoitunut vaikka sille olisi haukuttu. Vapaana Aro ei kuitenkaan ole muiden kanssa ollut pihalla, vaan se on tavannut näitä muita koiria ollessaan itse hihnakävelyllä Ioanan kanssa. Arossa ei ole mitään jälkiä mitkä viittaisivat siihen että sitä olisi käytetty tappeluissa, mikä Aron kaltaisten koirien kohtalo usein Romaniassakin saattaa olla, vaan se vaikuttaa tasapainoiselta ja varmalta koiralta. Ihmisiä kohtaan Aro on erittäin kiva ja rakastettava ja se suhtautuu sekä häkissä että sieltä ulkona ollessaan tapaamiinsa ihmisiin hyvin ja avoimesti. Kun se pääsee lenkille se mielellään nuuskuttelee ja tutkii ympäristöään. Aro selkeästi nauttii paljon kun saa jotain tekemistä ja se suhtautuu uteliaasti asioihin.

Aitauksessaan Aro haukkuu välillä aika paljon, todennäköisesti koska ei haluaisi olla siellä. Se ei hauku millekään tietylle asialle tai tapahtumalle, vaan muiden mukana ja tylsyyttään.
Mitään resurssipuolustusta ei tähän mennessä ainakaan ole ollut havaittavissa, ei ruoan eikä lelujen tai muiden ihmisten/koirien kohdalta. Leluihin suhtautuu tällä hetkellä aika välinpitämättömästi yleisestikin. Huomioitavaa kuitenkin, että tähänkin asiaan saattaa tulla muutosta kun Aro pääsee kotiutumaan.
Aro on kooltaan noin 60cm/25kg. Aro sijoitetaan ensisijaisesti kotiin jossa joko narttu kaverina tai ainoaksi koiraksi. Kokonsa ja voimansa vuoksi Aroa ei sijoiteta pienten lasten perheeseen, sillä lapset saattavat keikahtaa kumoon kun tämä tykinkuula jyrää menemään, vaikka ei pahaa tarkoita.

Päivitykset

13.2.2021

Aro, uudelta nimeltään Armas aloitti uuden elämänsä Suomessa oman perheensä luona.

28.1.2021
Aro on varattu omaan kotiinsa.

17.11.2020
Aro astui tänään Kulkurien adoptio-ohjelmaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Aro saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aro on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Aron rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nina Ehrström

 


Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: