Kodin saanut koira: AURA

Syntymäaika: 12/2016
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (OneVet, Cosoba)
Kokoarvio:

20.3.2017
Oana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka tekee paljon vapaaehtoistyötä OneVet- nimisen eläinklinikan ylläpitämällä koiratarhalla Cosobassa. Hän paitsi sosiaalistaa koiria sekä totuttaa niitä hihnaan, hänellä on tarhalla myös jokunen oma koira, joista useat löytyvät Kulkurienkin adoptio-ohjelmasta. Auran Oana löysi, kun hän oli lounastamassa työpaikkansa vieressä olevassa lounaspaikassa. Hän asioi paikassa usein ja kun hän helmikuun alussa katseli ikkunasta ulos, hänen katseensa osui pieneen ja hentoon pentuun, joka oli ilmeisesti hylätty sinne. Pentujen hylkääminen oman onnensa nojaan on Romaniassa valitettavan suosittu keino hankkiutua eroon ei-toivotuista koirista. Koska talvi Romaniassakin on kylmä, Oana otti lapsosen mukaansa ja nyt se on saanut vahvistua Cosoban tarhalla ja on valmis matkaamaan omaan kotiinsa Suomeen.

Aura on äärettömän suloinen pieni pentu. Kun se tuodaan tervehtimään aktiivejamme, sitä ensin ujostuttaa kovasti, mutta Oanan turvallisilla käsivarsilla se rohkaistuu nopeasti ja alkaa seuraamaan uteliaana ympäristöään ja tämän myötä se jo pian rentoutuukin. Ollessaan Oanan sylissä se nauttii vieraidenkin rapsutuksista ja pitää tassujaan aseistariisuvasti Oanan käsivarren ympärillä selkeästi siinä viihtyen. Se vaikuttaa oikein herttaiselta pennulta, joka tarvitsee kodiltaan aikaa ja kärsivällisyyttä rohkaistuakseen ja kartuttaakseen itsetuntoaan. Aura on tyypillinen ikäisensä koira, jolla on vielä koko elämä edessään ja joka nauttii joka päivä kohtaamistaan uusista jännittävistä asioista. Aura on saanut jo kaikki tarvittavat rokotukset, joten se on valmis matkustamaan omaan kotiinsa.

Aurasta tulee isona noin keskikokoinen, eli noin 45-50-senttinen.

11.4.2017
Iloinen Aura etsii edelleen omaa kotiaan.

Lisätty pari videota koiratytön leikeistä.

7.5.17
Suloinen pikkuneiti on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

27.5.2017
Kaunis Aura saapui tänään Kulkurilennon myötä omaan kotiinsa. Onnea Aura ja perhe.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli  Aura tulee Suomeen steriloimattomana nuoren ikänsä vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.

Aura saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aura on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Auran yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Löytyessään Aura söi maasta lihapullan palasia nälkäänsä.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/1346029208795083/?permPage=1″ width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]
4.4.17:
[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/1400132453384758/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]
10.4.17:
[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/1404714159593254/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Aura elänlääkärillä 2/17
[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/1347840658613938/?permPage=1″ width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]
Aura & Oana 2/17
[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/1357293507668653/?permPage=1″ width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]
2/17
[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/1375519042512766/?permPage=1″ width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: