Kodin saanut koira: DEO (Team Beaglemix)

Syntymäaika: 12/2016
Sukupuoli: uros
Ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
Kokoarvio:

 

 

16.03.2017
Romaniassa on arviolta noin 2-5 miljoonaa kulkukoiraa. Osa näistä koirista päätyy kunnallisille tarhoille. Rosiorin tarha olisi ihan samanlainen kuin kaikki muutkin Romanian kunnalliset koiratarhat eli koirat kuolisivat siellä nälkään, janoon, sairauksiin ja stressin aiheuttamiin tappeluihin liiallisen koiramäärän takia, ellei tämän tarhan vastuuhenkilöksi olisi asemansa sitkeällä neuvotteluilla saavuttanut Cornelia Stan. Nuori nainen, joka ei voinut kääntää katsettaan pois apua tarvitsevista, on neuvotellut kaupungin pormestarin kanssa itselleen oikeuden toimittaa koirille ruokaa ja järjestää tarhalle eläinlääkintäpalveluita, kuten sterilointeja ja tarjota koiria adoptioon ulkomaille. Rosiorin tarha onkin yksi harvoista, jossa koiria ei tapeta.

Rosiorin tarhan läheisyydessä sijaitsee vaaleanpunainen talo, joka onkin tullut jo monille tutuksi, sillä siellä suoritetaan sterilointiprojekteja. Vaaleanpunaisella talolla asustaa Team Beaglemix, johon kuuluvat noin 3 kuukauden ikäiset pojat Deeqo, Deo ja Dinny. Niinkuin poikien tiiminimestä voi jo päätellä, niin näiden hulivilien rotuperimässä on beagleä. Harkitessasi siis Deon adoptiota on hyvä tutustua beagleen rotuna sekä niiden luonteeseen sekä käyttäytymiseen, sillä siitä voi saada suuntaa-antavaa informaatio siitä, minkälainen koira tästä nuorukaisesta on kasvamassa. Se on kuitenkin varmaa, että pojat tulevat tulevilta perheiltään tarvitsemaan rajoja ja rakkautta.

Team Beaglemixiläiset ovat aivan äärettömän valloittavia pentuja. Ne tutkivat ympäristöään rohkeasti, lähestyvät ihmisiä luottavaisesti ja avoimesti ja vaikuttavat muutenkin erittäin tasapainoisilta ja fiksuilta pennuilta. Nämä pennut ovat koko ajan myös tajuttoman halipulan tarpeessa. Jos joku uskaltautuu niiden lähellä kyykistyä tai istua maahan, niin voi olla varma, että nämä kolme ovat sylissä sekunnissa. Pennut ovat myös aktiivisia ja touhukkaita eli tulevat tarvitsemaan kodin, jossa niiden kanssa ollaan valmiita puuhastelemaan ja liikkumaan. Vaaleanpunaisen talon pihalla pojat painivatkin taukoamatta ja silti virtaa riittää.

Deo on näistä kolmesta sitä keskikastia. Deeqon ollessa rauhallisin ja Dinnyn ollessa se rämäpäisin, Deo putoaa näiden kahden väliin. Deo vaikuttaa äärettömän mukavalta ja miellyttävältä pennulta. Siinä on kaikkea tarpeeksi, eikä mikään piirre nouse hallitsevana pintaan. Deo, veljiensä tapaan, nauttii läheisyydestä ja olisi istunut sylissämme koko vierailumme ajan, jos vain olisi saanut. Deo on myös erittäin kohtelias ja pennuksi yllättävän hillitty ja kohtelias ihmisten läheisyydessä (veljien kanssa se hillitty ulkokuori murtuukin).

Deon ei olla kuultu haukkuvan, mutta siihen on hyvä varautua, että poika saattaa tulevaisuudessa tulla käyttämään ääntään.

Deo tulee aikuisena olemaan maksimissaan keskikokoinen. Tarkempaa koko arviota on tässä vaiheessa todella vaikea antaa pentujen ollessa vielä niin pieniä.

08.05.2017
Onnekas Deo pääsee seuraamaan Dinny-veljensä jalanjälkiä ja tuleekin matkustamaan pian oman perheensä luokse Suomeen <3 Deo on varattu!

27.05.2017
Vilkas Deo-poika saapui tänään Suomeen samalla lennolla veljensä Deeqon kanssa. Veljesten tiet erosivat kentällä, kun molemmat lähtivät omien perheidensä kanssa koteihinsa. Onnea Deo ja perhe <3

—————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Deo saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Deo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Deo tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: