Kodin saanut koira: AUSTIN

Syntymäaika: 05/16
Sukupuoli: uros
ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Kokoarvio:

 

30.9.2016
Romanian kaduille syntyy päivittäin lukuisia uusia, ei-toivottuja koiranpentuja. Missä tahansa liikutkin, et voi kohtaamatta tiineinä olevia narttuja, emoja pentuineen tai myöskään sairaita tai auton alle jääneitä pikkuisia. Tällaisista lähtökohdista alkaa myös pikkuisen Austin-pojan tarina. Myös sen emä eleli steriloimattomana Gradistean kylän vilkasliikenteisen kadun varrella ihmisiltä ruokaa kerjäten. Luonto teki tehtävänsä ja  viime keväänä emä synnytti pentueen, Austinin ja tämän siskon Aleksian. Pesänsä se teki erään talon pihalle, suojaan liikenteeltä. Talon omistaja antoi koirien elellä aluksi pihallansa. Kävi kuitenkin niin, että ennen kuin emo ehti vieroittaa pentunsa jäi se auton alle ja kuoli vammoihinsa. Sympatiaa pentuja kohtaan ei talon omistajalta enää liiennyt ja hän päätti nakata orvoksi jääneet pennut oman onnensa nojaan pellolle.

Tässä vaiheessa kuvioon astui Kulkureiden pitkäaikainen yhteistyökumppani, myöskin Gradisteassa asuva Luiza Mandru. Ystävällinen naapuri oli huomannut pentujen joutuneen pellolle ja soitti Luizalle, koska tiesi Luizan omistaneen elämänsä hylättyjen auttamiselle. Vaikka Luizan koti on tällä hetkellä aivan täynnä turvapaikan sieltä saaneita koiria ei hän voinut jättää Austinia ja Aleksiaa oman onnensa nojaan. Niinpä hän haki pennut luoksensa ja on pitänyt niistä siitä asti huolta.

Kulkurien aktiivit tapasivat Austinin ensi kerran. vieraillessaan Luizan Mandrun luona syyskuussa 2016. Austin asuu sisällä talossa yhdessä muiden Luizan pelastamien pentujen kanssa. Alun pelokkuus on hälvennyt ja Austin on tällä hetkellä oikea pikku riiviö, kuten normaalin tämä ikäisen pennun kuuluukin. Päivänä se viettää touhuten ja ympäristöään tutkien. Vieraita ihmisiä Austin ei jännittänyt lainkaan, vaan tuli reippaasti tekemään tuttavuutta aktiiveihimme. Sen mielestä vieraat olivat varsin potentiaalisia painikavereita ja se pistikin heti leikiksi. Austinin avoimen luonteen ansiosta uskomme pojan sopeutuvan hyvin normaaliin kotikoiran elämään. Menoa ja meininkiä tämän pojan kanssa varmasti kuitenkin riittää, joten Austinille on etsinnässä aktiivinen koti, jossa riittää mielenkiintoa yhdessä puuhailuun. Austinista voisi mahdollisesti saada kaverin johonkin harrastukseenkin, kunhan poika ensi kotiutuu. Austin painaa tällä hetkellä noin 5kg. Aikuisena sen odotetaan kasvavan noin 40-50cm korkeaksi, 10-15kg painoiseksi koiruudeksi.

24.10.2016
Austin on tänään varattu omaan kotiin.

26.11.2016
Austin saapui tänään omaan kotiinsa Suomeen.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Austin tulee Suomeen kastroimatta nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Austin saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Austin  on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviinluovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: