Kodin saanut koira: NESSIE

Syntymäaika: Noin 2014-2015
Sukupuoli: Narttu
Steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet/Rosiorista)
Kokoarvio:

22.5.2016
Romaniassa löytyy yksityisten koiratarhojen ohella valitettavan moni kunnallinen tarha, joista yksi sijaitsee Rosiori De Veden kaupungissa. Täällä, Rosiorin kunnallisella tarhalla koirien tilanne on erittäin ikävä, koirarankkurit tuovat lisää koiria harva se päivä ja ne heitetään mihin tahansa häkkiin, välittämättä siitä missä kunnossa koirat ovat, ovatko sairaita, vanhoja, pentuja tms.

Nessie on yksi koirista joka pääsi pois Rosiorista, mutta on yhä edelleen kotia hakemassa. Nessie odottaa sen kodin löytymistä Onevetin tarhalla Cosobassa, hieman Bukarestin ulkopuolella. Kulkurien aktiivit tapasivat Nessien ja kertoivat tytön olevan todella innoissaan kaikesta ja juoksevan suoraan syliin kun sai siihen mahdollisuuden. Rapsutuksista Nessie pitää kovasti ja rauhoittuukin pitkäksi aikaa nauttimaan niistä.

Nessie on aktiivinen ja erittäin ihmisrakas nuori narttukoira, ikää on arviolta 1-1 ½ vuotta. Kokoa Nessiellä on n. 50cm, 15-17kg. Nessie on jo steriloitu.

14.7.2016
Heinäkuun 3. päivä saavuimme Romaniaan ja kaksi ensimmäistä päivää vierailimme OneVetin hoitolassa, Cosobassa. Siellä tapasimme myös suloisen Nessien. Nessie elää tällä hetkellä OneVetin pihamaalla ketjukoirana. Nessie on aktiivinen koira, joka tykkää touhuta ja joidenkin koirien kohdalla sydän vaan särkyy hieman enemmän kun näkee miten kipeästi koira olisi virikkeiden ja tekemisen tarpeessa. Nessie kuuluu näihin koiriin.

Nessie haluaa juosta. Se haluaa juosta ja leikkiä, sekä nauttia ihmisen huomiosta. Tällä hetkellä Nessie ei tiedä mitenpäin olisi kun saa huomiota. Se oikein pakahtuu onnesta.

Tällä hetkellä Nessiellä on niin paljon patoutunutta energiaa, että se purkautuu rähinänä muille koirille, jos nämä tulevat liian lähelle. Tosin tämä voi myös johtua siitä, että Nessie on epätoivoinen ketjun päässä. Nessielle haetaan ensisijaisesti kotia ainoana koirana, aktiiviseen perheeseen. Muihin koiriin totuttelu tapahtuu hiljalleen ja pitääkin varautua siihen, että Nessie pitää tukea ja auttaa tässä asiassa.

Nessie on kuitenkin erittäin kultainen ja ihana nuori koira, joka varmasti toisi paljon iloa elämään. Lisätty kuvia ja video.

26.11.2016
Nessie pääsi muuttamaan omaan kotiin Saksaan! Ihan mahtavia uutisia ja toivotan paljon onnea elämääsi Nessie-ei enää ketjukoiran elämää <3


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Nessie saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nessie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Nessien yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: