Päivitetty 29.09.2022

Kotia etsivä koira: AVA GARDNER


Syntymäaika: 1/2022
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei steriloitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

25.8.2022

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa ja sen aidatulla piha-alueen tarhalla asuu Luizan pelastamia koiria sekä kissoja.

Luiza löysi Avan ja kolme muuta pentua yhtä aikaa, mutta epäilee, etteivät pennut ole sisaruksia, vaan tiettyyn paikkaan samoihin aikoihin hylättyjä koiria.
Ava on reippaan ja iloisen oloinen tyyppi, ja tuleekin heti haistelemaan kaikki paikat tarkkaan, kun Luiza tuo sen sisältä pihalle tutustumaan toimijoihimme heidän tarhavierailunsa aikana. Ava on aika itsenäisen oloinen koira, joskin tukeutuu uusissa tilanteissa muihin koiriin ja tykkää selvästi koiraseurasta.
Ava hengailee kohtalaisen reippaasti vieraidenkin luona ja syö namit kädestä. Tasapainoisen oloinen nuori koira, joskin tottumaton.
Ava painaa tällä hetkellä noin 12 kiloa ja sen säkäkorkeus on noin 43 cm – Ava on niin nuori vielä, että aikuispaino mahdollisesti tulee olemaan lähellä 20 kiloa, ellei ylikin.
Avan voisi kuvitella monenlaiseen kotiin, ainoaksi koiraksi koirakokeneeseen kotiin tai koirakaverin seuraksi. On kuitenkin sen verran älykkään ja energisen oloinen kaveri, että sohvaperunaksi Avasta tuskin on, vaan se vaatii kodin, jolla riittää aikaa ja halua aktivoida ja liikuttaa aktiivista, nuorta koiraa.
Avan tulevalta kodilta odotetaan sitoutumista opastaa nuori, tottumaton ja aktiivinen koira kotikoiran elämään positiivisin koulutusmetodein, kärsivällisesti ja aikaa antamalla.

 

Päivitykset

25.8.2022

Ava on kesäkuisen vierailun jälkeen kasvanut huimat 10 cm korkeutta lisää – painoa on varmasti tullut myöskin useampi kilo kesäkuiseen. Tällä hetkellä arvioimme Avan aikuiskoon yltävän säkäkorkeuden osalta jopa 60 cm ja paino mahdollisesti tulee huitelemaan reilun 25 kilon paikkeilla.

Aktiiviemme vierailun aikana tulee iloisesti  moikkaamaan ihmisiä, on kovasti namien perään ja haluaa myös, että ihminen leikittäisi leluilla. Muiden koirien seurassa on reipas ja rohkea, kun taas yksinään vähän vetäytyvämpi, ei siis ole suunapäänä moikkaamassa, vaan mietiskelee ja on enemmän taustalla. Hakee selkeästi tukea muista koirista minkä vuoksi sen tulevassa kodissa voisi olla hyvä olla koirakaveri jo valmiina. Säkäkorkeuden mittaamista vähän ihmettelee.

Avalle on lisätty uusia kuvia ja videoita.


23.8.2022

Ihastuttava Ava Gardner tulee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään ikiomaa kotiaan.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Ava saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Stelliina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ava Gardnerin yhteyshenkilönä toimii Ida Ekman

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.