Perutiedot ja tausta
5.2.2018
Kun Kulkurit keväällä 2015 aloittivat yhteystyössä romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun kanssa Carpen koiratarhan rakentamisen, tavoitteena ja toiveissa oli tarha, jossa koirilla olisi olosuhteisiin nähden mahdollisimman hyvä olla ja odottaa omaa kotiaan. Vaikka tarhaa ei vielä virallisesti olekaan avattu, siellä asuu jo viitisenkymmentä koiraa, joista suuri osa löytyy Kulkurien adoptio-ohjelmasta.
Nyt ohjelmastamme löytyy myös kertakaikkisen sympaattinen Baneasa. Carmen Mandescun tuttava pyysi tämän apua yhden Bukarestin laitamilla olevan metsän lähelle hylätyn koiran kanssa. Koira (nykyään Carpen asukasnimeltään Roona) pyöri metsän laidalla ja asutuksen lähellä ja rankkurit jo oli soitettu sitä hakemaan. Rankkurit toimittavat koirat kunnallisille tarhoille, jotka ovat kuuluja karuudestaan ja julmuudestaan. Carmen lähti tuttavansa kanssa ottamaan sitä kiinni, mutta sitä jännitti sen verran, ettei se ensimmäisellä kerralla onnistunut. He kuitenkin tapasivat toisen alueelle hylätyn nartun, yltiösosiaalisen ja ihmisrakkaan, tyypillisen kodittoman koiran näköisen koiran, joka oli luonnollisesti yhtälailla vaarassa joutua kunnalliselle tarhalle. Sekin oli asukkaiden mukaan vastikään ilmestynyt alueelle, todennäköisesti alunperin hylättynä kodistaan sekin. Tämä nuori narttu lähti mukaan ja sai nimekseen alueen mukaan Baneasa. Ja niin Baneasa muutti Carpeen.
Baneasa on äärettömän ihmisrakas liimautuja, joka loikkaa halaamaan ja pysyisi siinä ikuisuuden. Se vinkuu perään kun sen luota lähtee. Rapsutuksia saadessaan se kellahtaa kyljen kautta selälleen ja makaa siinä niin kauan kun sitä rapsuttaa. Se on vaatimaton ja liikuttavan herkkä ja ihana kaikessa tavallisuudessaan. Se asuu tällä hetkellä häkissään yksin, mutta vaikuttaa oikein sosiaaliselta ja sopuisalta muiden koirien kanssa. Se oli aikaisemmin nyt jo kodin saaneen Samran häkkikaveri ja ne tulivat keskenään oikein hyvin toimeen. Se tulee toimeen myös naapurihäkissä olevan vahvaluonteisen nartun kanssa ja Baneasa alistuukin vahvemmille luonteille. Tästä syystä Baneasa etsiikin lempeäluonteista koirakaveria, joskin se viihtyisi varmasti ainoanakin koirana. Se ei juuri hauku, paitsi silloin kun joku on lähellä ja se haluaa huomiota, silloin vinkuu ja haukahtelee malttamattomana. Se sopisi varmasti monenlaiseen kotiin ja se vaikuttaa tasapainoiselta ja helpolta koiralta. Innostuu touhuamisesta, mutta on perusolemukseltaan rauhallinen. Baneasa on tottunut lapsiin ja kissoihin. Baneasalla oli napatyrä, joka operoitiin viime viikolla.
Baneasa on kooltaan noin 50 senttiä ja 20 kiloa.
Päivitykset
14.4.2018
Onnettoman alun jälkeen Baneasa sai onnellisen lopun, kun se tänään saapui oman perheensä luokse omaan kotiinsa. Samassa yhteydessä se sai uuden nimen Nova. Onnea matkaanne, Nova ja perhe.
24.2.2018
Baneasa sai monta hyvää kotitarjousta, joista yksi oli se sille täydellinen ja se varattiin tänään omaan loppuelämän kotiinsa.
5.2.2018
Baneasa aloitti kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.
Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.
Baneasa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Baneasa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.
Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, luovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.
Yhteyshenkilö: Maarit Auranen