Kodin saanut koira: ROONA

Syntymäaika: 10/2010
Sukupuoli: narttu
streriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

Perustiedot ja tausta
(12.06.2019)

K.u.kurien yhteistyötarhaa Carpea pyörittävä Carmen Mandescu sai tutultaan soiton koirasta, joka oli hylätty metsään ja kovin hädissään jouduttuaan kodistaan oman onnensa nojaan. Roona liikuskeli metsän laidalla lähellä asustusta ja rankkurit oli jo soitettu hakemaan se pois. Carmen lähti välittömästi ottamaan koiraa kiinni ja Roonan onneksi ehti paikalle ennen rankkureita. Niinpä Roona päätyi Carpen tarhalle, jossa se nyt etsii omaa kotiaan.

Roona on iloinen ja pirteä persoona, joka ei jää tarhalla huomaamatta. Alkuun Roona oli ymmärrettävästi hämillään uudesta ympäristöstä, mutta nyt sen oikea luonne on tullut tarhalla esiin. Roona suhtautuu ihmisiin innokkaan ystävällisesti ja se onkin heti pyytämässä rapsutuksia kun saa vieraita häkkiinsä. Se pomppii ja puskee syliin ja selvästi nauttii saamastaan huomiosta ja hellyydestä. Roona vaikuttaa suhteellisen energiseltä ja olisi varmasti mielissään jos tulevassa kodissa oltaisiin myös aktiivisia ja innostuneita ulkoilemaan. Roona on upea koira niin luonteeltaan kuin ulkoiselta olemukseltaankin.

Tarha- aikojen alkupuolella Roona haukkui jonkin verran, varmasti hämmennystään ja turhautumistaan. Nykyisillä reissuilla emme ole Roonan enää kuulleet haukkuvan. Roona tulee vaihtelevasti toimeen toisen nartun kanssa, joten emme luovuta Roonaa talouteen, missä on narttuja. Roonan perimässä saattaa olla jonkin sortin laumanvartijaa, joten otollisin koti sijaitsikin omakotitalossa, jossa olisi omaa pihaa.

Kooltaan Roona on iso koira, noin 60 cm ja painoa noin 30-35 kg.  Roonan hampaat ovat melko huonossa kunnossa, joten sen ikää on ollut vaikea arvioida. Käytöksensä perusteella se on mahdollisesti nykyistä arviota nuorempi.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

22.07.2019
Roonan pitkä matka on viimein kuljettu loppuun, kun se eilen lensi omaan kotiinsa Suomeen. Onnea Roona ja perhe <3

06.07.2019
Tämä on sellainen hetki elämässä, johon ei löydy tarpeeksi sanoja. Onnenkyyneliä pyyhkien saan viimein päivittää Roonan olevan varattu <3

12.06.2019
Aktiivimme tapasivat ihastuttavan Roonan toukokuussa Carpen tarhalla. Roonaa kuvailtiin iloiseksi, ystävälliseksi ja lempeäksi koiraksi. Vieraiden saapuessa Roonan häkkiin se tulee iloisesti pomppien vastaan, jakaa pusuja ja pyytää rapsutuksia. Roona osaa hienoisti rauhoittua, mutta hetken päästä onni valtaa taas koko koiran ja se pomppaa jälleen vieraita vasten hellyyttä hakien. Koostaan huolimatta Roona on vannoutunut siitä, että hän on sylikoira ja tunkeekin niin lähelle ihmistä kuin vain pystyy. Roonan odotus on ollut aivan liian pitkä ollakseen niin upea ja mutkaton tapaus. Siitä huolimatta, että tarhalla käy kova haukkukuoro, niin Roonan ei kuultu kertaakaan haukkuvan päivän aikana.

Lisätty Roonalle uusia kuvia ja video!

2.11.2018
Tullessamme Roonan häkkiin, se saa kauhean ilohepulin. Se pomppii, ilakoi ja käy tervehtimässä jokaisen luokseen saapuneen vieraan. Roona onkin tätä nykyä paljon avoimempi vieraita ihmisiä kohtaan ja se kyllä näkyykin koirasta. Miehiä kohtaan Roona on hieman vetäytyväisempi, mutta eipä Roonalla olekaan kauheasti miesvieraita käynyt. Roona osoittautui koostaan huolimatta oikeaksi halinalleksi ja tämä näkyy oikein hyvin myös Roonalle lisätyistä uusimmista videoista. Kaiken kaikkiaan Roona oli oikein rakastava ja ystävällinen karvapallero, jolle trimmi tekisi enemmän kuin hyvää!
Namit olivat Roonalle todella iso motivaationlähde, joka on iso plussa koulutuksen kannalta.  Niiden avulla tyttö olisi tehnyt melkeinpä mitä vain! Meillekin Roona esitteli kuinka hän automaattisesti tarjoaa istumista ja jää kiltisti ja hiljaa odottamaan, että saa namin. Olisiko tänä talvena vihdoin ja viimein täydellisen Roonan aika päästä hurmaamaan loppuelämän perheensä?

8.8.2018
Roonasta on jo montakin ikäarviota. Se on eloisa ja aktiivinen koira, joten jos ikä on arvioitu seniorikoiraksi, ei se ainakaan Roonassa mitenkään näy. Vieraiden ihmisten suhteen on erittäin avoin ja ottaa vastaan ihmisen iloisesti pusutellen. Naapurissa Roonalla on kaksi pientä koiraa ja niistä ajoittain kierrokset nousevat ja alkaa kova haukkuminen. Tämän tähden, etsii Roona kotia, jossa haukkuminen ei aiheuta häiriötä naapureissa ja ihmistä, joka osaa käsitellä kiihtynyttä koiraa.

13.6.2018
Aktiivimme tapasivat Roonan ja mukavaa muutosta on jälleen tapahtunut. Siitä on tullut entistä enemmän luottavaisempi ihmisiin ja siitä johtuen avoimempi myös vieraita ihmisiä kohtaan. Miehiä Roona jännittää vielä, joten tulevan kodin onkin hyvä varautua siihen, että aikaa ja malttia varmasti vaaditaan, että luottamus miehiin, tai ainakin siihen tuttuun mieheen, on Roonalta ansaittu.

24.5.2018
Roonasta uusi video lisätty.

27.4.2018
Eläinlääkäri Adina Vladut OneVetista tapasi Roonan Carpen tarhalla ja selvisi että Roonan ensimmäinen ikäarvio on ollut alakanttiin. Uusi arvio on noin kahdeksan vuotta ja näin Roona siirtyykin suoraan seniori koiriin etsimään kotiaan.

22.3.2018
Ylväs ja kaunis Roona katsoo kaula pitkällään kaukaisuuteen ja päästää muutaman vahtihaukun. Vieraiden tullessa sen häkkiin, ottaa Roona kyläilijät vastaan rennosti ja on utelias tutkimaan saapujat, ja se onkin tänä päivänä avoimempi vieraiden kanssa, kuin tullessaan tarhalle. Selkeästi Roonaa kiinnostaa myös tapahtumat häkin ulkopuolella ja pienoinen turhautuminen tarhalla näkyy Roonassa niin, ettei oikein meinaa malttaa keskittyä. Rapsutuksista Roona nauttii, että lähes tulkoon hymyilee, tai liekkö sitten paksun karvan alla oleva kutiseva iho pistä hymyilemään. Uusia kuvia ja video.

16.10.2017
Roona tuli Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

_____________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Roona saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Roona on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutstuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: