Päivitetty 22.07.2019

Kodin saanut koira: MOHINI


Syntymäaika: 2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Perustiedot
10.6.2019
One Rescue Associationin tarha Cosobassa on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Cosoba sijaitsee noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Siellä työskentelee väsymättä eläinlääkäri Adina Vladut, joka huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Mohini on päätynyt Cosoban tarhalle siskonsa Menakan kanssa, kun niistä huolehtineen vanhan naisen piti myydä talonsa, jolloin hän ei voinut enää koiria pitää. Koirat ovat aiemmin olleet arempia, minkä vuoksi niitä ei voitu adoptio-ohjelmaan ottaa, mutta ovat nyt reipastuneet. Mohini on iloinen ja namien ilmestyessä kuvioihin myös rohkea ja kiinnostunut vieraista ja se ilahtuikin kovasti, kun sai hetken touhuta Kulkurien aktiivien kanssa. Tyttönen on nopeaälyinen ja helposti ruoalla motivoitavissa oleva koira, joka varmasti nauttisi kovasti yhteisestä tekemisestä oman ihmisen kanssa. Fiksuna koirana Mohini tarvitsee kotonaan tekemistä ja aivotyötä eli pelkäksi sohvakoiraksi ei siitä ole. Mohinin ei ole kuultu haukkuvan.

Mohinilla on korkeutta noin 38 cm ja painoa noin 12 kg, hieman saisi tosin painoa tippua pois.

 

Päivitykset
22.7.2019
Mohini lensi Suomeen oman perheensä luo 20.7.

13.7.2019
Suloinen Mohini on varattu omaan kotiinsa!

5.7.2019
Onnekas Mohini pääsee Suomeen kotihoitoon 20.7.2019. Parasta tietenkin olisi, jos pikkuneiti pääsisi suoraan omaan kotiinsa.

10.6.2019
Menaka-siskon jo kotiuduttua Mohini asuu McCoyn ja uutena ohjelmaan tulevan, hieman aremman koiran kanssa. Mohini on kiinnostunut ihmisestä ja odottelee tomerana aidan takana, kun aktiivit tulevan häkin luo. Tyttönen on ihmiseen tottumaton ja väitää hieman kosketusta, muttei kuitenkaan peräänny. Haistelee tarkasti kaikkea, joskaan aktiivien antama hajuhuivi ei kiinnosta, koska lähellä on myös ihminen – ja ihmisellä namitasku. Namit siis maistuvat, mutta tyttö ottaa ne nätisti kädestä, eikä kinaa ruuasta kavereiden kanssa.

14.3.2019
Mohini aloitti kotinsa etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 

____________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mohini saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mohini on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.