Päivitetty 22.07.2019

Kodin saanut koira: PIPA


Syntymäaika: 2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Perustiedot
21.5.2019

One Rescue Associationin tarha Cosobassa on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Cosoba sijaitsee noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Siellä työskentelee väsymättä eläinlääkäri Adina Vladut, joka huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Corgimainen ja jättikorvainen Pipa tuotiin alunperin sterilointipäivään, mutta steriloinnin jälkeen omistaja ilmoittikin Adinalle, ettei halua koiraa enää takaisin. Pipa oli alkuun todella ujo, mutta muutaman kuukauden tarhalla oltuaan, on se jo hieman reipastunut. Tyttönen vaikuttaa hauskalta ja kohteliaalta koiralta, joka istuu häntä vispaten odottelemassa, että vierailijat vihdoin tulisivat sen häkkiin. Se hieman jännittää tulijoita ja väistää rapsutuksia, mutta tulee kuitenkin hakemaan nameja kädestä. Tutun Adinan kanssa Pipa on reippaampi ja ottaa mielellään myös rapsutuksia vastaan. Aktiivien oltua häkissä hetken, rentoutuu tyttönen hieman, mutta tulevan kodin tulee varautua siihen, että herkkä tyttö varmasti ujostelee ainakin alkuun ja tulee tarvitsemaan aikaa sopeutuakseen. Kun Pipa ei oikein tiedä, mitä tekisi istuu se alas ja keikuttelee päätään puolelta toiselle ja ihmettelee tilannetta kaikessa rauhassa. Kauniilla Pipalla on niin sanotut barokkijalat eli sen etujalat ovat hieman kääntyneet ulospäin. Tytön ei kuultu haukkuvan tarhalla.

Pipa etsii hieman rauhallisempaa kotia, jossa annetaan sille aikaa sopeutua uuteen perheeseen.

Pötkylämäinen Pipa on noin 40 cm korkea ja painaa ehkä noin 15 kiloa.

 

Päivitykset
22.7.2019
Hurmaava Pipa lensi Suomeen 6.7 ja pääsi oman perheensä luo 9.7.

19.6.2019
Suloinen Pipa on varattu omaan kotiinsa, hurjan paljon onnea perheelle! <3

21.5.2019
Ihana Pipa aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 

___________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pipa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pipa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.