Päivitetty 04.09.2018

Enkelikoira: BAROSA (nyk. Beea)


Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu

Perustiedot ja tausta

1.9.2015
Rosiorin kunnallinen tarha on yksi Kulkurien yhteistyötahoista Romaniassa. Kunnalliset tarhat Romaniassa ovat yleensä ahdistavia paikkoja joissa on aivan liian paljon koiria ahdattu samoihin häkkeihin. Paikalliset rankkurit eivät myöskään välitä siitä mihin he heittävät minkä ikäisen-, kokoisen- tai missä kunnossa olevan koiran. Näin ollen tarhalla on erittäin paljon ikäviä tilanteita jossa koiria loukkaantuu tai kuolee koirien välisissä tappeluissa. Voit lukea lisää Rosiorin kunnallisesta tarhasta täältä.

Kulkurit ovat vahvasti mukana pyrkimyksessä rakentaa parempaa tulevaisuutta Rosiori De Vede kaupungin eläimille massasterilointiprojektin turvin. Täältä voit lukea lisää tästä projektista.

Paola Suhonen on parhaillaan kiertämässä Kulkurien yhteistyötahoilla. Hän halusi konkreettisesti auttamaan paikallisia eläinsuojelijoita ja hän halusi antaa aikaa ja huomiota myös näille kodittomille koirille jotka ovat tarhoilla odottamassa sitä, että heidät huomattaisiin. Hobo Dogs meets IVANAHelsinki-blogikirjoituksen kautta pääset lukemaan Paolan kokemuksista Rosiorissa. Voit myös lukea koko matkasta, joka kestää 24.8-5.9, saman blogin kautta.

Tällä kertaa mukaan Kulkurien adoptointi-ohjelmaan valikoitui muun muassa Barosa. Barosa on noin 4-vuotias narttu joka asuu Rosiorin sisähäkeissä. Barosa oli yksi onnekkaista joka steriloitiin tällä neljäntenä sterilointipäivänä, 27.8.2015. Barosa on tällä hetkellä hieman arka ja mietteliäs, eikä oikein tiedä miten suhtautua kaikkeen mitä ympärillä tapahtuu. Barosan turkki on erittäin huonossa kunnossa ja tyttö on täynnä kirppuja.

Tämä, hieman reppana, neitokainen antaa kuitenkin käsitellä itseään sanomatta tai tekemättä mitään. Kokoluokaltaan Barosa menee keskikokoisiin koiriin. Barosalla on tänä päivänä painoa noin 14 kg ja korkeutta noin 40-45cm.

Herätessään steriloinnin jälkeen Barosa hieman murrasi muille koirille jotka olivat lähellä mutta tämä ei välttämättä tarkoita, etteikö Barosa tulisi muiden koirien kanssa toimeen. Barosa kuitenkin vaikuttaa koiralta joka arvostaisi kotia jossa ei kokoajan olisi paljon ”menoa ja meteliä”, vaan josta löytyisi myös mahdollisuus nauttia elämästä rauhallisesti ilman liian paljon tapahtumia. Toki Barosa varmasti totuttuaan nauttisi myös ulkoilusta ja ns. aivojumpasta, pelkäksi sohvaperunaksi emme usko Barosan toivovan jäävänsä.

Barosan tuleva omistaja tulee ottaa huomioon, että Barosa tarvitsee aikaa tottuakseen kotikoirana olemiseen ja omistajan tulee sitoutua tukemaan Barosaa näissä opeissa, käyttäen positiivista vahvistamista tukena koulutuksessa.

Päivitykset

4.9.2018

Sain ikäviä uutisia Barosan perheeltä:

“Sydän surua täynnä joudun ilmoittamaan teille, että Barosalla todettiin pitkälle edennyt nisäsyöpä. Mitään ei ollut  enää tehtävissä.

Saatoin hänet viimeiselle matkalle 27.06.2018.
Valitettavasti yhteinen matkamme  Barosan kanssa jäi näin lyhyeksi. Niin paljon  meillä jäi yhteisiä asioita kokematta ja näkemättä.
Rakas Barosa, kultaturkkinen  nappisilmä-koiratyttöni.

Suru ja ikävä on kova. Uskon kuitenkin, että aika jonka saimme viettää yhdessä oli hänen elämänsä parasta aikaa.

Koirieni kautta olen saanut  tuntea mitä on  pyyteetön  ja uskollinen rakkaus, sillä  olet  aina tärkeä koirallesi  ja koirasi on sinulle.”

Lämmin osanottomme kaikilta meiltä, ja kiitos että Barosa sai tuntea kodin lämmön ja perheen rakkauden <3

Aiemmat päivitykset vanhimmasta alkaen

27.9.2015
Barosa siirrettiin aika pian adoptio-ohjelmaan pääsemisen jälkeen Rosiorista OneVetin eläinsuojaan. Tämä siirto teki Barosalle todella hyvää sillä kun yhdistyksemme edustajat tapasivat Barosan syyskuun reissulla, he kohtasivat kiltin ja todella elämäniloisen tytön joka yritti haastaa kaikkia leikkimään, niin koiria kuin ihmisiäkin.

Barosa oli kovin huomionkipeä, pyöri ympäriinsä ja väänsi itkua jos ei saanut rapsutuksia. Saadessaan huomiota Barosa rauhoittui hienosti paikalleen. Barosasta on siis kuoritutunut varsin menevä tyyppi kun se pääsi pois Rosiorin kunnalliselta tarhalta. Tyttö ei ujostellut eikä arkaillut vieraitakaan. Toivomme, että Barosan oma perhe pian huomaisi, että “siellähän se tyttö on”.

Lisätty muutamia kuvia syyskuulta.

7.11.2015
Tuoreita kuulumisia Romaniasta. Yhdistyksemme edustajat kävivät noin viikon reissulla, tapaamassa yhteistyökumppaneita sekä koiria, koiria ja koiria. Barosankin he tapasivat. He kertovat Barosan olevan erittäin avoin koira, joka rauhoittuu rapsutuksiin ja nauttii käsittelystä.

Muista koirista Barosa ei perusta, jotkut urokset ovat ok mutta Barosa olisi varmaan kovin tyytyväinen ainoana koirana. Barosa on myös sairastanut Stickerin sarkooman mutta on saanut hoitoa vaivaan ja on nyt ok. Barosa on leikkisä kaveri, joka nauttii joka hetkestä se saa ihmisen kanssa.

Lisätty kuvia Barosasta!

20.2.2016
Tammikuussa aktiivimme kävivät jälleen Romaniassa ja tapasivat Onevetin Cosoban hoitolassa myös Barosan. Barosa on vilkas koira, “terrierluonne” vahvasti mukana. Joidenkin koirien kanssa Barosa saattaa tulla toimeen mutta monen kanssa ei ja tästä syystä luovutamme Barosan vain ainoaksi silmäteräksi perheeseen joka tarjoaa tytölle sopivasti kivaa liikuntaa ja aivotyöskentelyä.

Barosa on ihmsille todella kultainen. Lisätty tammikuulta muutama kuva.

26.3.2016
Kulkurien maaliskuun reissulla aktiivimme vieraili jälleen Cosobassa Onevetin hoitolassa. Siellä he tapasivat myös jo jonkin aikaa siellä kotia odottaneen Barosan. Barosa tulee erittäin vaihtelevasti toimeen muiden koirien kanssa, pihalla ei Barosaa voida pitää vapaana samaan aikaan muiden kanssa, sillä Barosa aloittaa mielellään tappelun muiden kanssa. Tästä syystä Barosalle etsitään kotia jossa saa olla ainoana silmäteränä.

Barosaa hieman jännittää vieras tilanne ja valokuvaus mutta on tavallisesti kovin ihmisystävällinen. Lisätty kuvia.

28.6.2016
Toukokuussa Kulkurien aktiivit tapasivat iloisen ja leikkisän Barosan Onevetissa. Toukokuussa Romaniassa oli satanut melko paljon ja pihamaa oli kovin mutainen. Barosa osoitti olevansa hieman prinsessamainen yrittäessään välttää mutaa kaikin tavoin. Vieraat ujostutti Barosaa hieman mutta tuttujen kanssa ei ole minkäänlaisia ongelmia. Lisätty uusia kuvia.

14.7.2016
Tapasimme Barosan jälleen heinäkuussa. Tyttöä edelleen jännittää kaakelilattia OneVetin sisätiloissa, eikä namitkaan tässä tilanteessa kelvanneet vaan syli ja ihmisen läheisyys oli enemmän Barosan mieleen.

Barosa stressaa tällä hetkellä melko paljon jos tilanteet muuttuvat, tälläkin hetkellä OneVetin hoitolaa rakennetaan Cosobassa jatkuvasti ja tämä saa tämän suloisen pörröisen tyypin hieman tolaltaan. Ihmiselle Barosa on kuitenkin yhtä lempeä ja ystävällinen kun mitä aina on ollut. Muille koirille saattaa kuitenkin herkästi ärähtää. Vaikka Barosa saattaa tulla toimeen muiden koirien kanssa kunhan nämä osaavat antaa Barosalle tilaa tarvittaessa, olemme tulleet siihen lopputulokseen, että Barosa on onnellisin ainoana koirana perheessä.

Lisätty uusia kuvia.

17.9.2016
Barosa asustelee nyt yhtä koppia Onevetin pihalla. Tämä tilanne ei ole Barosallekaan ihanteellinen, sillä tyttö on kaipaa kovasti ihmiskontaktia ja sitä, että saa olla ihmisen lähellä.  Lisätty kuvia ihanasta Barosasta joka jo ansaitsisi päästä kotiin, pois syksyn sateilta ja talven kylmyydestä.

13.11.2016
Kulkurien aktiivit suuntasivat jälleen marraskuussa kohti Romaniaa ja myös vierailulle Onevetiin. Olisi melko ihanaa, mikäli kerran kun sinne tulisimme, emme joutuis päivittämään kuulumisia Barosasta vaan voisimme ajatella miten ihanaa sen elämä nykyään on omassa kodissaan. Tämä ei kuitenkaan vielä tällä marraskuun reissulla ollut mahdollista. Joten meidän tiimi otti jälleen Barosasta uusia kuvia, vietti sen kanssa aikaa ja kirjasi talteen kuulumisia. Tällä kertaa voin kirjoittaa, että Barosa on edelleen sosiaalinen koira mutta tällä kertaa se vaikuttaa myös hieman lannistuneelta ja käykin välillä majoituksessaan, kopissaan, hakemassa hieman rohkeutta ja varmistusta. Barosa on kovin kiintynyt Onevetin työntekijään ja uskommekin sen olevan onnellisimmillaan sellaisessa perheessä jossa ei ole liikaa vipinää ja vilskettä. toisten koirien suhteen Barosa on erittäin valikoiva joten haemme ensijaisesti Barosalle kotia jossa se saa olla ainoana koirana.

1.1.2017
Tänään saimme tuoreen videon tästä ihanasta neidosta, joka on nyt siirretty sisätiloihin talveksi johtuen siitä, että on melko herkkä kylmyydelle. Barosa kuitenkin pääsee päivittäin ulkoilemaan sisäpihalle valvotusti. Kuten näkyy videolla, Barosa osaa myös käyttäytyä muiden koirien kanssa vaikka hakusessa kuitenkin se mukava aikuiskoti jossa Barosa saa nauttia huomiosta ihan kokonaan.

14.2.2017
Tapasin itse Barosan jälleen tammikuussa, kun kävimme Romaniassa. Barosa on hurmaava. Se niin pahasti kaipaa ihmisen läheisyyttä. Se kaipaa sitä niin paljon, että saadessaan sitä sille ei kelpaa edes herkullisimmat namit, vaan se ainoastaan kiipeää syliin ja painaa päänsä tiiviisti kainaloon. Barosa on muuttunut siitä, kun alunperin tuli tarhalle. Nyt se pystyy olemaan muiden koirien kanssa ja rauhallinen uros sopisi varmaan Barosan kanssa saman katon alle. Kuitenkin uskomme myös Barosan nauttivan suunnattomasti mikäli se saisi olla ainoana silmäteränä perheessä, jossa saisi olla paljon ihmisen/ihmisten kanssa.

Barosa on liikuttava koira, joka vie sydämen mennessään. Omaa kotiaan se on odottanut tarhalla jo lähes 1,5 vuotta.

25.2.2017
Nyt on Sinun aikasi, pienokainen. Ihana, sympaattinen ja rakas Barosa. Sinua odottaa oma koti ja perhe <3

14.3.2017
Reipas Barosa on saapunut omaan kotiin Suomeen.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Barosa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Barosa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Barosan yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.