Päivitetty 03.09.2018

Kodin saanut koira: ALTHEA (Team Mavros)


Syntymäaika: 04-05/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei steriloitu


Perustiedot ja tausta
28.3.2018
Kulkurien yhteistyökumppanin Carmen Mandescun rakenteilla oleva Carpen tarha sijaitsee rauhallisella maaseudulla noin tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tarhan lähistöllä ei ole muita tarhoja tai tahoja, jotka huolehtisivat kodittomista eläimistä ja steriloinneista. Niinpä paikallisten lemmikit lisääntyvät jatkuvasti ja kodittomia koiria löytyy teiden varsilta ja pelloilta runsaasti. Näistä kodittomiksi syntyneistä pennuista vain harva selviää aikuiseksi asti.
Team Mavroksen pennut syntyivät Carpen tarhan lähistöllä sijaitsevalle maatilalle. Pentujen emon omistajalla ei ollut varaa huolehtia pennuista ja niinpä pennut saivat lähteä. Niiden onneksi emon omistaja tiesi lähistölle nousevasta uudesta tarhasta ja niinpä nämä pienokaiset hylättiin vielä rakenteille olevan tarhan tontille.

Althea, Nani, Milos, Thanos, Flavian, Apollo ja Athena ovat kaikki tyypillisiä touhukkaita ja uteliaita pentuja. Ne rakastavat kaiken uuden ihmettelyä ja viettävätkin päivänsä keskenään leikkien ja touhuten. Koko pentue on tottunut rakennustyömaan hälinään ja ne ovat saaneet tarhalla tutustua työmiesten lapsiin ja tontilla asuviin kissoihin.

Althea on pentueen energisimmästä ja eloisimmasta päästä. Se on aina hurjan innoissaan saadessaan häkkiinsä ihmisvieraita ja pyytääkin huomiota pomppimalla ja tunkemalla syliin. Tarhalla sillä tuntuu olevan paljon virtaa ja intoa ja oletettavaa onkin, että myös kotioloissa Althea eläisi mieluusti aktiivista elämää. Althea on hyvin itsevarman ja tasapainoisen oloinen, eikä sitä tunnu jännittävän juuri mikään. Se suuntaa heti innokkaasti tutkimaan kaikki uudet ihmiset ja asiat. Althea on asunut usean eri sisaruksensa kanssa ja tullut hienosti kaikkien kanssa toimeen.

Althea on noin 45-50 cm korkea.

7.8.2018
Kultainen Althea pääsee aloittamaan syksyn rakastettuna perheenjäsenenä, sillä se on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

3.9.2018
Althean suuri seikkailu Suomessa on alkanut, sillä se on vihdoin lentänyt oman perheensä luokse. Onnea koko perheelle!

15.6.2018
Iloinen Althea odottelee edelleen Carpen tarhalla ikiomaa kotiaan. Suurin osa sen sisaruksista on kotiutunut Suomeen ja koko pentue on osoittautunut synnynnäisiksi kotikoiriksi. Myös Althea on edelleen loputtoman positiivinen ja suhtautuu suurella ilolla ja rakkaudella kaikkiin häkkiinsä tuleviin ihmisiin. Sitä eivät vieraat ihmiset tai oudot tilanteet jännitä, vaan se on heti tutustumassa uusiin tulokkaisiin häntä villisti heiluen. Huomiota saadessaan Althea kellahtaa onnellisena selälleen ja jämähtää siihen silminnähden onnellisena saadessaan olla ihmisen seurassa. Tylsä häkkiympäristö on Althean kaltaiselle vilkkaalle nuorukaiselle huono ympäristö elää ja olisikin hienoa, jos Althea pääsisi pian omaan kotiin missä se saisi päivittäin tekemistä ja rapsutuksia.

28.3.2018
Mavroseista enää kaksi etsii Carpen tarhalla sitä omaa kotiaan. Jo kotiutuneiden sisarustensa tavoin myös Althea on loputtoman hyväntuulinen. Se rakastaa aivan kaikkea ja kaikkia huolimatta siitä onko ihminen tuttu vai täysin vieras. Kaikki tuntuu olevan Althean mielestä loputtoman ihanaa ja se innostuukin aivan kaikesta, mitä häkissä tapahtuu. Nuorelle koiralle tyypillisesti sillä on hirveästi virtaa ja valtava tahto osallistua ihmisten puuhiin ja touhuta yhdessä. Althea sopisikin varmasti hyvin harrastuskaveriksi tai osaksi perhettä, jolla on aktiivinen elämäntyyli. Tällä hetkellä se elää veljensä Miloksen kanssa ja kaksikko tulee mainiosti toimeen keskenään.

______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Althea saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Althea on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.