Päivitetty 02.09.2018

Kodin saanut koira: BEATRICE


Syntymäaika: 05/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu

 

 

Perustiedot ja taustat
Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Toinen klinikan perustajista, Dr. Adina, on erityisen kunnostautunut kodittomien koirien auttajana ja OneVetin hoitolan tiloissa asuukin pari sataa koiraa. Suuri osa koirista, varsinkin pennuista, tulee Onevetin lähiympäristöstä, joka on yleinen koirien hylkäyspaikka, sillä ihmiset tietävät Onevetin työntekijöiden poimivan ne sieltä turvaan. Beatrice ja siskonsa Alarice tuotiin lokakuussa Onevetin klinikalle steriloitavaksi sterilointipäivän yhteydessä, mutta hyvin tyypilliseen romanialaiseen tapaan, kukaan ei tullut niitä enää hakemaan. Nyt tytöt asuvat Cosoban tarhalla ja odottavat niitä omia loppuelämän kotejaan.

Tytöt olivat alkuunsa todella arkoja, mutta ovet kuluneiden kuukausien aikana reipastuneet kovasti. Aktiiviemme mennessä häkkiin molemmat tytöt seisoivat kahden kopin välissä olevalla kuormalavalla ja tarkkailevat uteliaina heidän kotiinsa saapuneita vieraita. Yhden aktiivimme mennessä istumaan lavan reunalle, tytöt edelleen seisoivat paikallaan liikkumatta ja tarkkaillen tilannetta. Kumpikaan ei siis vetäydy tai lähde karkuun, eivätkä myöskään jähmety jännityksestä ja sen takia pysy paikoillaan. Heti tilanteen tullen kumpikin tytöistä alkaa haistella vieraan selkää uteliaina. Molemmat tytöistä vaikuttavatkin hyvin tarkkavaisilta ja kiinnostuneilta nuorukaisilta, jotka lukevat ihmistä tarkkaan. Ikäänsä nähden kummatkin ovat todella rauhallisen oloisia, mutta tähän saattaa tietenkin vaikuttaa myös ympäristö ja siskoksille uusi tilanne. Molemmat kuitenkin rohkaistuvat hurjasti sen muutaman minuutin aikana, mitä aktiiveillamme on tälle sympaattiselle parille aikaa antaa. Tyttöjä kehuttiin todella tasapainoisen oloisiksi.

Beatrice on siskoaan rohkeampi ja kaiken kaikkiaan reipas ja hauska tapaus. Beatrice haukkuu jonkin verran innostustaan ja turhautumistaan. Beatrice vaikuttaisi haluavan aivan kauheasti pihalla vapaana juoksivien koirien mukaan hauskanpitoon ja leikkimään. Leikkisä koirakaveri tulevassa kodissa olisikin varmasti todella iso plussa tämän tytön mielestä.

Beatrice on tällä hetkellä noin 45-50cm korkea ja painaa arviolta noin 17kg

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

02.09.2018
Suloinen Bea on eilen lentänyt Suomeen ja päässyt aloittamaan uuden elämänsä perheensä kanssa. Onnea Bea ja perhe <3

08.08.2018
Ihana Beatrice saa siskonsa tapaan pian jättää Onevetin tarhan taakseen ja pääsee nauttimaan elämästään Suomessa <3 Beatrice on varattu.

01.07.2018
Aktiivimme vierailivat touko-kesäkuun vaihteessa Onevetin tarhalla ja tapasivat siellä myös suloisen Beatricen.

Beatrice on juuri jäänyt yksin häkkiin siskonsa Alaricen matkattua omaan kotiinsa Suomeen. Alkuunsa Beatrice oli todella ujoileva ja alistuva vieraita kohtaan ja heittikin häkin lattialle selälleen. Tyttö kuitenkin lähti nopeasti rohkaistumaan lemepeällä puheella ja lellittelyllä, jolloin tulikin jo haistelemaan vieraita. Beatricelle tutun Adinan tultuä häkkiin tyttö rentoutui entisestään ja tepasteli ympäriinsä häntäänsä heilutellen. Vaikka Beatrice tarvitseekin hieman aikaa, jotta se uskaltaa lähteä lähestymään ihmistä, niin silti se seuraili koko ajan aktiiveitamme. Jos joku lähti kävelemään, niin tyttö seurasi uskollisesti perässä. Beatrice onkin mahdoton kultakimpale, joka odottaa ottajaansa <3

Beatrice on tullut vuoden ikään ja siirtyykin etsimään kotiaan aikuisten koirien kategoriasta.

28.03.2018
Beatrice aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

——————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Beatrice saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Beatrice on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.