Päivitetty 18.08.2022

Kodin saanut koira: BELLATRIX (nyk. Bella)


Syntymäaika: 03/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

 

Pörröinen Bellatrix on herättänyt erittäin paljon kiinnostusta, eikä siitä tällähetkellä oteta enempää kyselyitä vastaan.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkuvaukseen adoptioprosessistammeoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
21.3.2022
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa.

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Yksi omaa kotiaan etsivä koira Carpen tarhalla on Bellatrix, joka on  löydetty hylättynä Bukarestista. Bellatrix rakastaa ihmisiä ja se meneekin aivan sekaisin ihmisten tullessa sen kanssa samaan häkkiin. Bellatrix hyppii, pomppii, kiipeää syliin ja kieppuu ympäriinsä innoissaan. Ihmisten huomiota saadakseen ja innoistuksissaan Bellatrix vikisee ja vinkuu, mutta ei kuitenkaan juurikaan hauku.

Bellatrix asuu samassa häkissa hieman sitä vanhemman samankokoisen nartun kanssa. Bellatrix väistää kiljahaten toisen koiran puolustaessa resurssejaan siltä. Bellatrix tulisi varmasti toimeen muiden koirien kanssa myös uudessa kodissaan. Kissojen perässä Bellatrix haluaisi kovasti juoksennella, muttei kuitenkaan ole niitä kohtaan aggressiivinen tai yritä purra. Bellatrix voisikin olla totutettavissa kissojen kanssa elämiseen, mutta se saattaa vaatia hieman töitä tämän perässä juoksemistaipumuksen takia.

Bellatrix on kovin suloinen ja ihmisrakas koiruus, josta voisi saada mahdollisesti kaverin vaikka johonkin harrastukseen. Bellatrix voisi sopia monenlaiseen kotiin.

Vaikka Bellatrix onkin suhteellisen reipas nuori koira, tulee senkin kohdalla kuitenkin huomioida, että kotiin saapuessaan sillä ei ole kokemusta normaaleista kotikoirien tavoista. Bellatrix tulee tarvitsemaan paljon positiivisia kokemuksia ihmisistä ja ympäröivästä maailmasta. Uuteen kotiin muuttaminen ja tarhalta pois pääseminen tulee olemaan Bellatrixille valtava muutos ja lemmikkikoiran arkeen tottuminen voi viedä aikaa. Koska jo kodissa asuminen ja hihnassa lenkkkeily tulevat olemaan Bellatrixille uutta ja ihmeellistä, haemme sille perhettä jossa osataan tukea pentua matkalla kohti kotikoiran elämää.

Arvion mukaan Bellatrixillä on painoa noin 6-7 kg ja säkäkorkeutta noin 35 cm. Bellatrixillä on ikää arviolta noin vuoden verran. Bellatrixin turkki tulee vaatimaan trimmasuta ja huolenpitoa.

 

Päivitykset
13.8.2022
Pikkuinen Bellatrix saapui vihdoin kotiin ja sai uudeksi nimekseen Bella. Onnea Bella ja perhe!

20.4.2022
Bellatrixille koitti onnenpäivä ja sitä odottaa ikioma koti Suomessa!

21.3.2022
Suloinen Bellatrix tassutteli Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotia.

______________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bellatrix saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bellatrix on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bellatrixin yhteyshenkilönä toimii Elisa Laitonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.