Päivitetty 25.04.2017

Kodin saanut koira: BENI


Syntymäaika: 02/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
kastroidaan

 

 

26.02.2017
Romaniassa on arviolta noin 2-5 miljoonaa kulkukoiraa. Osa näistä koirista päätyy kunnallisille tarhoille. Rosiorin tarha olisi ihan samanlainen kuin kaikki muutkin Romanian kunnalliset koiratarhat eli koirat kuolisivat siellä nälkään, janoon, sairauksiin ja stressin aiheuttamiin tappeluihin liiallisen koiramäärän takia, ellei tämän tarhan vastuuhenkilöksi olisi asemansa sitkeällä neuvotteluilla saavuttanut Cornelia Stan. Nuori nainen, joka ei voinut kääntää katsettaan pois apua tarvitsevista, on neuvotellut kaupungin pormestarin kanssa itselleen oikeuden toimittaa koirille ruokaa ja järjestää tarhalle eläinlääkintäpalveluita, kuten sterilointeja ja tarjota koiria adoptioon ulkomaille. Rosiorin tarha onkin yksi harvoista, jossa koiria ei tapeta.

Beni on noin 2- vuotias uros Rosiorin tarhalla. Onnekkaana se on saanut oman koppipaikkansa tarhan pihalta. Aktiivimme tapasivat tämän hurmaavan pojan tammikuun yhdistysreissulla ja Benin onni sen kuin jatkui. Se onnistui hurmaamaan aktiivimme pentumaisella luonteellaan ja alkaakin nyt etsimään kotiaan adoptio-ohjelmastamme.

Beniä kuvailtiin iloiseksi ja leikkisäksi jätkäksi, joka osaa myös tarpeen tullen rauhoittua. Vaikka Beni onkin jo aikuisiässä, se on koira jolta löytyy pilkettä silmäkulmasta. Tuleva perhe voikin valmistautua mitä hullunkurisempiin kommelluksiin. Edes synkeä tarhaelämä ei ole saanut tämän pojan elämäniloa ja loputonta positiivisuutta sammumaan. Benistä sanottiinkin, että: “tässä on iso koira pienessä paketissa”.

Benillä on jonkin verran hammaskiveä, joka onkin pienempien koirien yleinen vaiva. Hammaskiven poisto tyypillisesti maksaa noin 100-200€. Hinta tietenkin vaihtelee paikkakunnittain ja eläinlääkäreittäin. Isosta kuluerästä ei kuitenkaan ole kysymys ja vaiva voi osiksi helpottua jo sillä, että Beni saa kovaa ja kunnollista purtavaa.

20.03.2017
Beni herätti paljon kiinnostusta nallemaisen ulkonäkönsä sekä kultaisen luonteensa ansiosta. Nyt viimein tämä poika ollaan varattu omaan kotiinsa <3

25.04.2017
Benin matka tähän asti on ollut täynnä yllätyksiä. Beni tuleva kotimaa tulee Suomen sijaan olemaankin Saksa. Benillä todettiin takajalassa vanha murtuma, jonka takia sen varaus peruuntui, mutta samassa hetkessä poika löysi oman kotinsa Saksasta. Onnea matkaasi pieni nallekarhu ja paljon onnekkaita päiviä elämääsi <3

—————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Beni saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Beni on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.