Päivitetty 18.05.2018

Kotia etsivä koira: BENY (Tulossa Suomeen 2.6.)


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M. G. Rescue)
kastroitu

Perustiedot ja tausta

Beny on Bragadirun kunnaliselta tarhalta viime kesänä pelastettu ransu-koira. Beny on nyt vajaan vuoden asunut M. G. Rescuen tarhalla. Kooltaan Beny on noin 35cm korkea ja painaa noin 10kg.

18.05.2018

Beny ei sitä vielä tiedä, mutta pojan maailma mullistuu pian, kun Beny saapuu kotihoitoon Suomeen 02.06. Olisi tietysti ihanteellista, että poika pääsisi suoraan omaan kotiin.

10.5.2018

Beny oli tullessaan epävarma ja pelokas koira, joka sille epämiellyttävissä tilanteissa ei epäröinyt varoittaa ja kertoa hampaitaan käyttäen, ettei tilanne ollut sille mieleinen. Sen käsittely oli alkuun mahdotonta, mutta Mihai Grigorien hellässä huomassa vietetyn ajan jälkeen Beny on kuin uusi koira! Nykyään sosiaalinen ja iloinen partasuu tulee suoraan vieraankin ihmisen luokse hakemaan huomiota ja ainoa tilanne missä sen epävarmuus näkyy on tilanteet, joissa häntä yritetään käsitellä. Vieraan ihmisen luota Beny pakenee jos tämä yrittää ottaa siitä kiinni esim. nostaakseen hänet syliin, mutta tulee heti takaisin häntä heiluen ja huomita hakien. Mihai pystyy Benyn ottamaan syliinsä, mutta ei se ole Benyn lempiasia kuitenkaan. Tulevan kodin onkin hyvä varautua siihen, että alkuun Benyn käsittely tulee vaatimaan aikaa ja luottamus on ensin ansaittava.

Beny on taitava muiden koirien kanssa eikä se usein joudu riitoihin, vaikka melkoisen täpäkkä luonne hänellä onkin. Ruoasta beny saattaa ärähtää toiselle koiralle, mutta muuten  Benyssä on mitä ilmeisimmin terrieriä rotuperimässä, joten tulevan kodin olisi hyvä tietää etukäteen mitä terrieri saattaa tuoda tullessaan kotiin.

Beny haukkuu paddockissa saadakseen huomiota ja päästäkseen ulos. Sen haukkuääni on melko kova, mutta se ei ole kova haukkumaan noin muuten.

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Beny saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Beny on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Benyn yhteyshenkilö on Jenni Huuskonen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa