Päivitetty 10.07.2018

Kotia etsivä koira: BENY, SUOMESSA


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa/(Espoo)
kastroitu

 

 

Perustiedot ja tausta

Beny on Bragadirun kunnalliselta tarhalta viime kesänä pelastettu Beny asui vajaan vuoden M. G. Rescuen tarhalla ennen kotihoitoon saapumistaan. Kooltaan Beny on noin 35cm korkea ja painaa noin 10kg. Poika on vartaloltaan pitkän mallinen ja matalahko. Beny etsii nyt omaa kotiaan erityisadotiona Suomessa.

10.07.2018

Beny palaa kotia etsiviin koiriin nyt erityisadoptiona. Benyllä todettiin pojan Suomeen tultuaan muutoksia selän luustossa ja rakenteessa., lisäksi Benyn toinen polvilumpio on hieman löysä, mutta polvi ei vaadi tällä hetkellä toimenpiteitä. Poika kävi laajassa kipukartoituksessa Suomalaisella eläinlääkäriasemalla. Beny syö tällä hetkellä särkylääkkeitä selän jumituksiin ja on oletettavaa, että poika tarvitsee niitä loppuelämänsä ajan. Beny tulee tarvitsemaan myös fysioterapiaa tai hierontaa jatkossa. Beny on iloinen pieni mies, joka viihtyy toisten koirien seurassa ja intoutuu välillä pusuttelemaan ihmisiä. Uusien ihmisten kanssa Beny tarvitsee hieman aikaa. Ahdistuessaan ja kovasti jännittäessään Beny käyttää herkästi hampaitaan. Benylle etsitään nyt aikuista, sitoutunutta loppuelämän kotia. Tulevan kodin tulisi olla koirakokenut koti, joka sijaitsisi mielellään suhteellisen rauhallisella alueella. Benyä ei luovuteta pienten lasten perheeseen.

07.06.2018

Beny saapui kotihoitoon Suomeen 03.06.2018. Lentokentällä poikaa jännitti aika paljon, mutta rauhottui ja hakeutui syliin jo autossa matkalla kentältä. Beny on selvästi elellyt joskus kotikoirana sillä arjen rutiinit kuten sisäsiisteys, remmissä ulkoilu ja rappusten nousu sekä kotona yksin oleminen sujuu pojalta mallikkaasti. Ulkoilu ja ruoka saavat Benyn suorastaan innostumaan, lelut ovat alkaneet myös kiinnostamaan. Sisätiloissa Beny rauhoittuu nopeasti ihmisen lähelle makoilemaan, välillä toki vähän huomiota tulee hakemaan. Beny nauttii rapsutuksista, mutta muuhun käsittelyyn totuttaminen vaatii vielä aikaa. Turkin hoitoakin on jo kokeiltu, sitä Beny selvästi jännitti jonkin verran. Beny hakee nyt omaa kotiaan kotihoitajaltaan käsin, Benyyn voi päästä tutustumaan sovitusti kotihoitajan luokse Espooseen.

Nyt kun löytyisi tälle kultaiselle pojalle vielä se oma koti. Pienten lasten perheeseen Benyä ei luovuteta, sillä saattaa pelästyessään yrittää näykkäistä. Toisten pikkukoirien kanssa Beny näyttää tulevan hyvin toimeen.

 

10.5.2018

Beny oli tullessaan epävarma ja pelokas koira, joka sille epämiellyttävissä tilanteissa ei epäröinyt varoittaa ja kertoa hampaitaan käyttäen, ettei tilanne ollut sille mieleinen. Sen käsittely oli alkuun mahdotonta, mutta Mihai Grigorien hellässä huomassa vietetyn ajan jälkeen Beny on kuin uusi koira! Nykyään sosiaalinen ja iloinen partasuu tulee suoraan vieraankin ihmisen luokse hakemaan huomiota ja ainoa tilanne missä sen epävarmuus näkyy on tilanteet, joissa häntä yritetään käsitellä. Vieraan ihmisen luota Beny pakenee jos tämä yrittää ottaa siitä kiinni esim. nostaakseen hänet syliin, mutta tulee heti takaisin häntä heiluen ja huomita hakien. Mihai pystyy Benyn ottamaan syliinsä, mutta ei se ole Benyn lempiasia kuitenkaan. Tulevan kodin onkin hyvä varautua siihen, että alkuun Benyn käsittely tulee vaatimaan aikaa ja luottamus on ensin ansaittava.

Beny on taitava muiden koirien kanssa eikä se usein joudu riitoihin, vaikka melkoisen täpäkkä luonne hänellä onkin. Ruoasta beny saattaa ärähtää toiselle koiralle, mutta muuten  Benyssä on mitä ilmeisimmin terrieriä rotuperimässä, joten tulevan kodin olisi hyvä tietää etukäteen mitä terrieri saattaa tuoda tullessaan kotiin.

Beny haukkuu paddockissa saadakseen huomiota ja päästäkseen ulos. Sen haukkuääni on melko kova, mutta se ei ole kova haukkumaan noin muuten.

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Beny saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Beny on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Benyn yhteyshenkilö on Jenni Huuskonen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa