Enkelikoira: BENY

Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Suomessa (Pirkanmaa)
Kokoarvio:

 

Perustiedot
29.11.2018
Beny on tyypillinen terrieri. Sillä on vahva mielipide asioista ja se haluaa osallistua ihan kaikkeen mitä kotona tapahtuu. Kotioloissa Beny on todellinen hurmuri, jonka seurassa ei koskaan ole tylsää. Se seuraa mielellään mukana oman ihmisensä askareissa ja on heti ensimmäisenä käpertymässä jalkoihin kun ihminen ryhtyy töihin. Rapsutuksista Beny tykkää kovasti ja se tuleekin heti sopivan tilaisuuden tullen syliin ja pusuttelemaan, kunnes lähtee taas viipottamaan lelujen perään. Vieraat ihmiset saavat Benyn vielä hieman kiihtymään, mutta jo lyhyen yhteisen kävelylenkin jälkeen se on valmis hakemaan tarjotut herkut myös vierailta.

Beny on ikäisekseen rauhallinen. Se rakastaa touhuta ja lenkkeillä ihmisen kanssa, mutta tasapainoisena persoonana pärjää hyvin ilman suurta aktivointia. Se osaa kävellä nätisti hihnassa ja sopisi varmasti myös kaupunkiympäristöön, sillä se ei välitä ympärillä olevasta hälinästä. Beny osaa nätisti odotella kotona työpäivän ajan.
Beny pärjää hienosti isommassakin koiraporukassa ja on yleensä porukasta se, joka ensimmäisenä väistää. Beny on hoitopaikassa tullut hienosti toimeen myös kissojen kanssa.

Nykyisessä hoitopaikassaan Beny kävi Askel- klinikan lääkärillä, jossa sillä todettiin selän ja lantion alueella kipukohtia sekä edelleen vasemmassa jalassa löysä polvilumpio. Näihin sille määrättiin lihasrelaksanttia ja tulehduskipulääkettä sekä suositeltiin hierontaa, joiden myötä se siirtyi myös erityisadoptioon. Se söi aluksi säännöllisesti Rimadyl-kipulääkettä sekä gabapentiiniä sekä sovitusti lihasrelaksanttikuurin. Takapään ongelmat ilmenevät etenkin Benyn juostessa; se keventää herkästi vasenta takajalkaansa ja sen juokseminen on pomputtavaa. Se ei kuitenkaan välttele liikkumista, se on hyväntuulinen ja rakastaa kirmailla pihalla vailla huolen häivää. Kivuliaalta se ei vaikuta. Se ei ole nykyisin saanut enää kipulääkkeitäkään, vaan on pärjännyt mainiosti ilman.

Beny saattaa ahdistavan tilanteen tullen varoittaa näykkimällä, joten sitä ei varmuuden vuoksi luovuteta lapsiperheeseen.

Kooltaan Beny on noin 35cm korkea ja painaa noin 10kg.

9.8.2021
Beny sai hyvää elämää vaikean alkutaipaleen jälkeen Suomessa ja omassa kodissa kahden ja puolen vuoden ajan, kunnes Benyn käytöshaasteet ja ortopedinen status tulivat siihen pisteeseen, että se kaikista vaikein päätös oli tehtävä. Beny nukutettiin ikiuneen 8.8.2021.

Lämmin osanottomme Benyn omistajalle suuressa surussa.

14.1.2019
Beny on siirtynyt omaan loppuelämän kotiinsa. Onnea Benylle ja perheelle!

1.1.2019
Pikkuinen Beny aloittaa uuden vuoden erinomaisilla uutisilla, sillä se on varattu ikiomaan kotiinsa.

Tausta ja pävitykset

29.11.2018
Beny on nyt viettänyt kotihoidossa jo jonkin aikaa. Iloinen ja hassutteleva poika on kotihoitajan mukaan mitä mainioin perheenjäsen. Olisikin hienoa, jos Beny pääsisi pian muuttamaan ikiomaan kotiinsa. Näin nykyinen kotihoitaja kuvailee Benyä:

Beny on kotioloissa todellinen hurmuri kaikkine omituisuuksineen. Beny on aamu-uninen ja aikaisin aamulla sitä saakin hetken kysellä ulkoilemaan. Onneksi Beny on oivaltanut, että aamupala tulee vasta lenkin jälkeen. Beny tykkää leikkiä ja ajaa välillä rallia myös sisätiloissa. Tätä kaveria onkin hauska seurata eikä Benyn seurassa ole koskaan tylsää.

Beny viihtyy hyvin korkealla ja aika usein poika löytyykin jonkun tason tai pöydän päältä katselemasta ikkunasta ulos. Kissoja Beny pyytää toisinaan leikkimään, mutta pääosin kissat on jo todettu tylsiksi.

Beny on todellinen seuramies. Töitä tehdessä Beny makoilee mielellään jaloissa, mutta on valmis toimintaan milloin tahansa. Paitsi aikaisin aamulla.

Beny on siisti poika. Se inhoaa mutaa ja märkiä kelejä, joten kuraisia tassunjälkiä ei Benyn kodista juurikaan löydy.

Beny ei ole hoitopaikassa tuhonnut mitään muuta, kuin sille annettuja maitopurkkeja ja muita aktiviteetteja. Beny kaipaa toki tekemistä, mutta on ikäisekseen hyvin tasapainoinen ja rauhallinen persoona. Beny nauttii kovasti seurasta, yhteisistä ulkoilulenkeistä, leikkimisestä itsekseen, koirien kanssa ja omistajan kanssa. Myös namien etsiminen ja kaikenlainen ruoan eteen työskentely on Benyn mieleen.”

31.10.2018
Lisätty pörröisestä Benystä uusia kuvia.

28.10.2018
Beny jatkaa touhujaan kotihoitopaikassa. Se tulee edelleen hienosti toimeen kaikkien koirien kanssa, ollen porukassa se, joka väistää tiukoissa tilanteissa sekä antaa epävarmemmille kavereille tilaa. Tosin Beny ei koiraseuraa välttämättä tarvitse voidakseen hyvin, vaan saattaisi hyvinkin nauttia elosta ainoana silmäteränä saaden kaiken huomion ja hellyyden itselleen. Vaikka Benyn hoitokoti sijaitseekin maalla, se pärjäisi varmasti myös vilkkaammalla alueella, sillä se ei ole moksiskaan häiriöistä ja onpahan tämä veikkonen ollut apuna ohitustreeneissäkin häiriökoirana. Beny kulkee kauniisti hihnassa eikä reagoi muihin kulkijoihin. Ulkona Beny onkin kovin helpon oloinen kaveri. Sen sijaan omassa kodissaan Beny varmasti arvostaisi tasaista ja rauhallista arkea, jossa se saisi viettää aikaa omien ihmistensä kanssa. Sisällä uusin ihmisiin tutustuessa Beny tarvitsee harjoitusta ja opastusta, eikä siitä varsinaiseksi seurapiirikoiraksi ole. Benylle tekisi varmasti hyvää päästä tulevassa kodissaan säännöllisesti fysioterapeutille, mutta kipulääkettä se ei nykyisillään syö.

7.9.2018
Kun aamu sarastaa Teiskossa, Beny ravistelee itsestään iloisena viimeisetkin unenrippeet ja ottaa päivän ensimmäisen juoksupyrähdyksen. Se juoksee mielellään ja nauttii liikkumisen ilosta. Sen tuki- ja liikuntaelinvaivat eivät siis näyttäisi vaikuttavan se menoon millään muotoa. Sen kanssa on myös harjoiteltu kynsien leikkaamista ja pöytien päällä hyppimisen se on oppinut ihan itse. Juostessaan paikasta toiseen se aina silloin tällöin unohtaa jarruttaa, mutta sekös menoa haittaa. Benystä saakin aivan varmasti läpeensä hyväntuulisen sekä kompaktin kokoisen kaverin.

20.8.2018
Lisätty iloiselle velikullalle kuvia sekä päivitetty perustiedot.

09.08.2018
Lisätty video iloisesta ja vekkulista Benystä, joka edelleen etsii kotiaan kotihoidossa.

10.07.2018
Beny palaa kotia etsiviin koiriin nyt erityisadoptiona. Benyllä todettiin pojan Suomeen tultuaan muutoksia selän luustossa ja rakenteessa ja lisäksi Benyn toinen polvilumpio on hieman löysä, mutta polvi ei vaadi tällä hetkellä toimenpiteitä. Poika kävi laajassa kipukartoituksessa suomalaisella eläinlääkäriasemalla. Beny syö tällä hetkellä särkylääkkeitä selän jumituksiin ja on oletettavaa, että poika tarvitsee niitä loppuelämänsä ajan. Beny tulee tarvitsemaan myös fysioterapiaa tai hierontaa jatkossa. Beny on iloinen pieni mies, joka viihtyy toisten koirien seurassa ja intoutuu välillä pusuttelemaan ihmisiä. Uusien ihmisten kanssa Beny tarvitsee hieman aikaa. Ahdistuessaan ja kovasti jännittäessään Beny käyttää herkästi hampaitaan. Benylle etsitään nyt aikuista, sitoutunutta loppuelämän kotia.  Benyä ei luovuteta pienten lasten perheeseen.

07.06.2018
Beny saapui kotihoitoon Suomeen 03.06.2018. Lentokentällä poikaa jännitti aika paljon, mutta se rauhottui ja hakeutui syliin jo autossa matkalla kentältä. Beny on selvästi elellyt joskus kotikoirana, sillä arjen rutiinit kuten sisäsiisteys, remmissä ulkoilu ja rappusten nousu sekä kotona yksin oleminen sujuu pojalta mallikkaasti. Ulkoilu ja ruoka saavat Benyn suorastaan innostumaan, lelut ovat alkaneet myös kiinnostamaan. Sisätiloissa Beny rauhoittuu nopeasti ihmisen lähelle makoilemaan, välillä toki vähän huomiota tulee hakemaan. Beny nauttii rapsutuksista, mutta muuhun käsittelyyn totuttaminen vaatii vielä aikaa. Turkin hoitoakin on jo kokeiltu, sitä Beny selvästi jännitti jonkin verran. Beny hakee nyt omaa kotiaan kotihoitajaltaan käsin, Benyyn voi päästä tutustumaan sovitusti kotihoitajan luokse Espooseen.

Nyt kun löytyisi tälle kultaiselle pojalle vielä se oma koti. Pienten lasten perheeseen Benyä ei luovuteta, sillä saattaa pelästyessään yrittää näykkäistä. Toisten pikkukoirien kanssa Beny näyttää tulevan hyvin toimeen.

10.5.2018
Romaniassa on varovaistenkin arvioiden mukaan 2-3 miljoonaa koditonta koiraa. Niitä säilötään ja yleisesti lopulta tapetaan rankkurien toimesta kunnan ylläpitämillä tarhoilla. Ruokaa ja juomaa on vähän ja koirat tappelevat paljon, usein kohtalokkain seurauksin. Vuoden 2017 kesällä eläinsuojelija Mihai Grigori haki koiria Bragadirun kaupungin kunnalliselta tarhalta turvaan omalle tarhalleen ja yksi koirista oli Beny.

Beny asui vajaan vuoden M. G. Rescue -nimisellä tarhalla ja 3.6.2018 se saapui Suomeen kotihoitoon. Ensimmäisessä kotihoitopaikassaan Benyllä oli käytösongelmia, se näykki kotihoitajaa, jolloin se vietiin lääkäriin ja sillä todettiin vasemmassa takajalassa löysä polvilumpio. Heinäkuun alussa se varattiin omaan kotiin, jossa se ehti olla vain muutaman päivän, kun se 10.7. palautui yhdistykselle, kun se oli näykkinyt kodissaan.

Beny oli tullessaan epävarma ja pelokas koira, joka sille epämiellyttävissä tilanteissa ei epäröinyt varoittaa ja kertoa hampaitaan käyttäen, ettei tilanne ollut sille mieleinen. Sen käsittely oli alkuun mahdotonta, mutta Mihai Grigorien hellässä huomassa vietetyn ajan jälkeen Beny on kuin uusi koira! Nykyään sosiaalinen ja iloinen partasuu tulee suoraan vieraankin ihmisen luokse hakemaan huomiota ja ainoa tilanne missä sen epävarmuus näkyy on tilanteet, joissa häntä yritetään käsitellä. Vieraan ihmisen luota Beny pakenee jos tämä yrittää ottaa siitä kiinni esim. nostaakseen hänet syliin, mutta tulee heti takaisin häntä heiluen ja huomita hakien. Mihai pystyy Benyn ottamaan syliinsä, mutta ei se ole Benyn lempiasia kuitenkaan. Tulevan kodin onkin hyvä varautua siihen, että alkuun Benyn käsittely tulee vaatimaan aikaa ja luottamus on ensin ansaittava.

Beny on taitava muiden koirien kanssa eikä se usein joudu riitoihin, vaikka melkoisen täpäkkä luonne hänellä onkin. Ruoasta beny saattaa ärähtää toiselle koiralle, mutta muuten  Benyssä on mitä ilmeisimmin terrieriä rotuperimässä, joten tulevan kodin olisi hyvä tietää etukäteen mitä terrieri saattaa tuoda tullessaan kotiin.

Beny haukkuu häkissään saadakseen huomiota ja päästäkseen ulos. Sen haukkuääni on melko kova, mutta se ei ole kova haukkumaan noin muuten.

__________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Beny saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Beny on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Benyn yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/mgrescueromania/videos/2069607466626617/?fref=gs&dti=431711920200673&hc_location=group” width=”300″ height=”200″ onlyvideo=”1″]

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/mgrescueromania/videos/2058984164355614/?fref=gs&dti=431711920200673&hc_location=group” width=”300″ height=”200″ onlyvideo=”1″]

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/mgrescueromania/videos/2047221492198548/?fref=gs&dti=431711920200673&hc_location=group” width=”300″ height=”200″ onlyvideo=”1″]

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/mgrescueromania/videos/2045568372363860/?fref=gs&dti=431711920200673&hc_location=group” width=”300″ height=”200″ onlyvideo=”1″]

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: