Päivitetty 24.02.2017

Kodin saanut koira: BLONDA


Syntymäaika: Noin 2015
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru/Onevet)
Steriloitu

5.11.2016
Romaniassa koiria hylätään joka päivä, milloin mistäkin syystä. Niitä hylätään metsiin, pelloille, tienreunaan, oikeastaan ihan minne vaan. Jos koirilla on oikein paljon onnea, ne hylätään suoraan eläinlääkäriasemalle tai paikallisen eläinsuojelijan portin eteen. Luiza Mandru on yksi näistä paikallisista eläinsuojelijoista. Luiza asuu miehensä kanssa Gradistean kylässä ja on huolehtinut hylätyistä koirista ja kissoista jo pitkään. Hänen ansiosta moni koira on päässyt Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja sitä kautta löytäneet kodin ja perheen täältä Suomesta.

Blondan Mandrut löysivät tienreunasta jokin aika sitten. Blonda oli hylätty sinne toisen nuoren narttukoiran kanssa. Tällä ystävällä ei valitettavasti ollut yhtä paljon onnea kuin Blondalla, sillä se oli jo joutunut auton töytäisemäksi, eikä selvinnyt vaan kuoli saamiinsa vammoihin. Blonda pääsi Madrujen kyytiin ja suoraan Onevetin klinikalle tarkistettavaksi jossa kävi ilmi, että Blonda oli monen muun steriloimattoman koiran tavoin tiineenä. Blonda steriloitiin, eikä sen tarvitse koskaan synnyttää pentuja tähän maailmaan jossa kodittomia koiria on jo ennestään aivan valtavasti. Blondaa ei voitu palauttaa kadulle vaan se jää Onevetiin odottamaan sitä, että sen oma koti ja perhe huomaisi sen. Luizalla on suunnitelmissa ottaa Blondan kotiinsa odottamaan kodin löytymistä, mikäli sitä ei löydy piakkoin, sillä hän joutuu maksamaan Blondan ylläpidosta klinikalla kuukausittain. Olisi toki hienoa mikäli Blondalle löytyisi se koti ennen tätä, jotta tuytön ei tarvitsisi kokea niin monia muutoksia ympäristössään.

Kooltaan Blonda on pieni keskikokoinen, noin 40-45cm ja 12kg. Ikää on arvion mukaan 1-2 vuotta.

Blonda on luonteeltaan lempeä koira ja on myös osoittautunut ihmisrakkaaksi. Muiden koirien kanssa Blonda tulee Onevetissa hyvin toimeen, eikä ole ollut kova käyttämään ääntään. Tällä hetkellä odotamme uusia kuvia Blondasta ja päivitämme tytön profiilia heti kun saamme kuvat mutta haluamme laittaa Blondan sivuille kuitenkin nyt jo, jotta tyttö saa mahdollisuuden löytää kodin mahdollisimman pian.

14.11.2016
Blonda on hieman hämillään olostaan Onevetissa mutta yhä edelleen tyttö on kovin lempeä ihmisille. Luiza uskoo, että ei kestäisi kauan ennen kuin Blonda vapautuisi ja alkaisi nauttimaan elämästään, kuten koiran tulisi elämästä nauttia, kunhan pääsisi kotiin. Lisätty kuva Blondasta.

12.2.2017
Blonda varattiin omaan kotiin 11.2.2017 ja saa pian tehdä elämänsä matkan, oman perheen luokse.

23.2.2017
Blonda on tänään saapunut omaan kotiin.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Blonda saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Blonda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Blondan yhteyshenkilö: Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.