Kodin saanut koira: BOJAN

Syntymäaika: 2006
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Suomessa (Tampere)
Kokoarvio:

 

17.5.2016
Romanian kaduilla elävistä koirista suurin osa on aivan yhtä ihmisrakkaita ja kesyjä kuin kotioloissa kasvaneet koirat. Päätyminen kodittomaksi on niille todella pelottavaa ja hämmentävää ja monille niistä selviytyminen omillaan on erittäin vaikeaa. Siksi monet niistä jäävätkin elämään lähelle ihmisasutusta huolimatta liikenteestä ja muista kaupungin vaaroista. Toisinaan näitä koiria kohtaa onni ja jokin tehdas tai muu yritys alkaa ruokkia niitä. Näin koirat jäävät asumaan tehtaan pihalle ja toimivat näin tietämättään alueen vahtikoirina. Sulo ja sen neljä ystävää elivät tehdasalueen vahtikoirina. Koirista pidettiin suhteellisen hyvää huolta ja ne voivat alueella hyvin. Tehdas kuitenkin myytiin ja uusi omistaja soitti ensitöikseen rankkureille, jotta nämä hakisivat koirat pois. Onneksi yksi tehtaan työntekijöistä tunsi Kulkurien yhteistyötarhaa Suflete Dragia ylläpitävän Anda Murgun. Anda haki heti tilanteesta kuultuaan nämä viisi herrasmiestä turvaan Sintestin tarhalle, jossa ne ovat nyt saaneet rauhassa reipastua ja sosiaalistua.

Bojan on tämän koiraporukan viimeinen sivuillemme tuleva koira. Se oli pitkään liian arka ja piilotteli kopissaan aina kun aktiivimme vierailivat Sintestin tarhalla. Viime tammikuussa yksi aktiivimme ehti huomata sen seurailevan vieraiden touhuja ennen kuin jännitys kävi sille liian suureksi. Varovaisesti hän meni kurkistamaan minkälainen ystävä sieltä kopista löytyisi ja yllätys oli kertakaikkisen iloinen, kun Bojan painoi hellästi suuren päänsä tarjottua kättä vasten ja sulki huokaisten silmänsä. Se silminnähden nautiskeli hellyydestä ja huolenpidosta, jota se ei ehkä ollut saanut vuosiin. Kun aktiivimme alkoivat tehdä lähtöä Bojan painoi varovasti ison tassunsa pois vetäytyvän käden päälle samalla, kun se yritti epätoivoisesti pyytää katseellaan ihmistä jäämään. Mutta kopista se ei tullut ulos.

Toukokuussa sama aktiivi palasi jälleen tarhalle. Bojan ei suinkaan ollut unohtunut ja niinpä heti sen häkkiin mentäessä aktiivi meni Bojanin kopin luokse. Vastaanotto oli aivan yhtä lempeä kuin aiemminkin. Tällä kertaa papassa oli kuitenkin tapahtunut muutos. Kun rapsuttelija astui hieman kauemmas kopista ja kutsui sitä luokseen, tuli Bojan ujosti ja hitaasti ulos. Sen koko olemuksesta näki että tilanne oli sille äärimmäisen jännittävä, mutta siitä huolimatta se halusi läheisyyttä niin kovasti, että voitti pelkonsa. Lopulta Bojan painoi varovaisesti päänsä rapsuttelijan syliin ja siihen se jäi.

Bojan on äärimmäisen kultainen, lempeä ja herttainen jättiläinen. Sen koko olemus ja surullisen viisas katse kertovat siitä, että se on elämässään kokenut ja nähnyt paljon. Mutta tästä huolimatta se on päättänyt jälleen kerran uskoa ihmisiin. Bojan tulee tarvitsemaan kodin jossa se saa osakseen paljon rakkautta ja ymmärrystä, jotta se oppii taas nauttimaan elämästä ilman pelkoa. Bojanille etsitään ensisijaisesti rauhallista kotia, jossa olisi mielellään oma piha jossa pappa voisi köllötellä auringossa ja katsella maailman menoa. Bojan on tarhalla tullut hienosti sekä uroksien että narttujen kanssa toimeen.

Bojan on suurikokoinen, noin 65 cm korkea ja painaa noin 30-35 kiloa.

13.6.2016
Sympaattisen Bojanin elämä kääntyy vihdoin onnelliseksi, sillä se on viikonloppuna varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

9.7.2016
Vanhaherra Bojan on jättänyt pelottavan tarhaelämän taakseen ja lentänyt tänään omaan kotiinsa Suomeen. Onnea perhe ja Bojan!

20.8.2016
Bojan palaa etsimään sitä loppuelämän kotiaan. Bojanilla on kova saalistusvietti kissoja kohtaan ja siksi sille etsitään kissatonta kotia.

Bojan on mitä herttaisin vanha herra. Sen aiempi arkuus on vähentynyt todella paljon ja siitä onkin kuoriutunut hyvin tasapainoinen ja rauhallinen koira. Bojanin lempi puuhaa on lattialla rentoutuminen erityisesti silloin, kun voi heittäytyä selälleen ja joku rapsuttelee mahasta.
Bojan on sisäsiisti ja osaa itse pyytää ulos silloin kun on hätä. Aiemmassa kodissaan se ei juurikaan viihtynyt pihalla, vaan Bojanin kanssa on tehty useampi lyhyt lenkki päivässä. Lenkillä Bojan kävelee pääosin nätisti nuuskutellen, mutta muihin koiriin se reagoi hieman.

Bojan tulee hienosti muiden koirien kanssa toimeen eikä sillä edellisessä kodissa tai nykyisessä hoitopaikassa ole ollut mitään ongelmia myöskään pienien koirien kanssa.
Bojan ei juurikaan hauku ja se osaa kiltisti odottaa työpäivän ajan kotona. Entinen koti kuvailee Bojania hyvin helpoksi ja lempeäksi koiraksi.

24.10.2016
Lempeä Bojan on nyt viettänyt tovin hoitopaikassaan ja hiljalleen sekä Bojan että perhe ovat tajunneet että Bojan on tullut jäädäkseen. Niinpä Bojan saa jäädä kotihoitopaikkaansa, josta on nyt virallisesti tullut sen ikioma koti. Kiitos kotihoitajalle ja onnea koko perheelle!

_______________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?
Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.
Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.
Bojan saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bojan on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.
Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.
Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: