Kodin saanut koira: BONSEY (nyk. Ruska)

Syntymäaika: Noin 4/2016
Sukupuoli: Narttu
Steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
Kokoarvio:

 

 

Perustiedot ja taustat:
16.3.2017
Rosiorin tarhan koirista huolehtii vapaaehtoisena työntekijänä Cornelia Stan, henkilö jota ilman  näillä koirilla ei olisi mitään mahdollisuuksia eikä toivoa. Cornelian ansiosta Rosiorin kunnallinen tarha ei ole ns. tappotarha. Hän on onnistunut saamaan aikaan sopimuksen kunnan kanssa siitä, että kiinniotettuja koiria ei tapeta, kuten monessa muussa kunnallisessa tarhassa. Rosiorissa omaa omahdollisuutta odottaa noin 300 koiraa. Koiria tuodaan säännöllisesti lisää tarhalle ja ympäristö on kovin stressaava koirille. Cornelia yrittää aina tehdä kaikkensa, jotta koirilla olisi turvalliset oltavat, eikä turhia tappeluita syntyisi. Koiratarhan lisäksi Cornelialla on käytössään “Vaaleanpunainen talo”, eli talo jossa joka kuukasi järjestetään sterilointipäivä. Tällöin vähävaraiset saavat tuoda koiransa tai kissansa steriloitavaksi ilman, että joutuvat itse maksamaan siitä mitään. Täältä voitte lukea lisää tästä projektista. Sterkkatalolla asuu myös muutamia koiria, joista aika moni on Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Yksi koirista joka siellä tällä hetkellä asuu on pieni ja kompakti Bonsey. Bonseyn tarina alkoi kesäkuussa 2016, jolloin rankkurit olivat sen jostain pyydystäneen ja heittäneet aikuisten koirien sekaan kunnalliselle tarhalle. Onneksi se huomattiin nopeasti sieltä ja pääsi turvaan sterkkatalolle, sillä muuten se todennäköisesti ei olisi kauan selvinnyt hengissä. Tapasin Bonseyn ensimmäistä kertaa sen ollessa noin 3 kuukauden ikäinen, heinäkuussa 2016. Bonseyn piti ilmaantua adoptio-ohjelmaan jo tuolloin mutta ikävä kyllä se katosi sterkkatalolta heti käyntimme jälkeen. Todennäköisesti joku paikallinen oli sen päättänyt ottaa mukaansa koska se oli pieni ja suloinen ja perheen lapset halusivat koiran. Sydän särkyi mutta elämä jatkui.

Yllättäen Bonsey ilmaantuikin uudelleen marraskuun lopussa 2016. Tyttö oli kasvanut ja hieman hämillään. Tammikuussa lähtisimme jälleen reissuun ja kävisimme myös Rosiorissa. Ajatus oli tavata Bonsey ja katsoa jos tyttö olisi silloin valmis astumaan adoptio-ohjelmaan, vihdoinkin. kohtalo kuitenkin päätti toisin ja Bonsey raasu katosi jälleen. Tällä kertaa vaivuin jo lähes epätoivoon. Se oli pieni mutta ei enää ihan pentu, yleensä nämä koirat hävitetään jotenkin sitten kun niihin kyllästytään. Kaikesta huolimatta meitä ja ennen kaikkea Bonseyta onnisti. Se selvisi. Jälleen kerran! Cornelia löysi Bonseyn muiden koirien kanssa tonkimassa roskia maantien varrella. Bonsey lähti Cornelian mukaan ja aktiivimme kävivät reissussa jälleen maaliskuussa, tapasivat tytön ja nyt VIHDOINKIN, Bonsey tulee meidän sivuille, kotia etsiväksi koiraksi.

 

8.9.2017
Bonseysta tuli Ruska, torstaina 7.9.2017. Tuolloin tyttönen pääsi tekemään jo kauan odotetun kotimatkan. Koko maailma mullistui kertaheitolla mutta Ruskalla uusi elämä on alkanut kivalla tavalla, oman perheensä parissa.

28.5.2017
En ehkä kestä… <3 . Tänään on se päivä jolloin saan vihdoinkin kirjoittaa Bonseyn nimen eteen sanan “Varattu”. Bonsey pääsee muuttamaan omaan kotiin, tänne Suomeen. Vihdoinkin loppuu epävarma elämä ja se jatkuu iloisesti, oman perheen parissa. Kiitos Bonseyn tulevalle perheelle!

5.4.2017
Bonsey odottaa edelleen sitä, että pääsisi vihdoinkin siihen oikeaan kotiin. Kotiin josta se ei joutuisi hylätyksi taas hetken päästä, kun siihen kyllästyisi. Koti joka hyväksyisi mahdollisesti sen, että pihaa hieman kaivetaan, sukkia ehkä varastetaan ja kenkä piilotetaan. Koti joka rakastaisi Bonseyta juuri sellaisena kun se on. Mahtavana pienenä koirana!

16.3.2017
Bonseylla on ikää noin 11kk tällä hetkellä ja korkeutta on noin 35cm. Painoa sellaiset 10-12kg.

Bonsey leikki talolla olevien Kodayn ja Kenayn kanssa välillä mutta pysytteli muuten aika lailla itsekseen. Jo pienenä pentuna Bonsey tykkäsi kulkea omia polkujaan, eli on aika itsenäinen tyttö siinä mielessä. Kuitenkin otti mieluusti vastaan rapsutuksia ja huomiota ihmiseltä mutta odotti ihan rennosti ja rauhassa omaa vuoroaan. Bonsey on suuri koira pienessä paketissa, ihan kirjaimellisesti. En edes osaa selittää mikä siinä teki sen, että se osui ja upposi suoraan sydämeeni mutta näin vaan kävi. Ja nyt on hakusessa se Bonseylle paras mahdollinen koti.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Bonsey saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bonsey on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bonseyn yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: