Päivitetty 08.08.2017

Kodin saanut koira: FREDI


Syntymäaika: 03/2012
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
kastroidaan

 

 

 

 19.03.2017
Romaniassa on arviolta noin 2-5 miljoonaa kulkukoiraa. Osa näistä koirista päätyy kunnallisille tarhoille. Rosiorin tarha olisi ihan samanlainen kuin kaikki muutkin Romanian kunnalliset koiratarhat eli koirat kuolisivat siellä nälkään, janoon, sairauksiin ja stressin aiheuttamiin tappeluihin liiallisen koiramäärän takia, ellei tämän tarhan vastuuhenkilöksi olisi asemansa sitkeällä neuvotteluilla saavuttanut Cornelia Stan. Nuori nainen, joka ei voinut kääntää katsettaan pois apua tarvitsevista, on neuvotellut kaupungin pormestarin kanssa itselleen oikeuden toimittaa koirille ruokaa ja järjestää tarhalle eläinlääkintäpalveluita, kuten sterilointeja ja tarjota koiria adoptioon ulkomaille. Rosiorin tarha onkin yksi harvoista, jossa koiria ei tapeta.

Rosiorin tarhalla asuu pari sataa koiraa ympäri vuoden. Hellyyttä ja huomiota kaipaavia on monia ja tarhalla kävellessä jokaisen yrittää huomioida vuorotellen. Aina kuitenkin joku meinaa jäädä huomaamatta. Yksi sellaisista koirista on Fredi. Se ei tee tarhalla itsestään suurta meteliä, hauku saavuttuasi sen kopille eikä se temmo ketjua hullunlailla. Sen sijaan Fredi seisoo hiljaa koppinsa katolla ja tuijottaa toivovin silmin ihmisen perään, jospa hänetkin huomaisi joku. Kun viimein huomaat Fredin, se ei voi olla muuta kuin rakkautta. Fredi painautuu syliin, sulkee silmänsä ja huokaisee syvään. Sillä hetkellä miettii, että miten niinkin täydellinen koira voi olla vielä tarhalla. Silloin päätät, että asiaan täytyy saada muutos. Silmät kyynelissä kuiskaat sen korvaan “Sinulla on koti tuolla jossain ja minä lupaan etsiä heidät.”

Fredi on sitä kaikkea, mitä koiralta saattaa toivoa ja odottaa. Se on hellä, lempeä ja ihmisrakas. Ulkomuodoltaan Fredi ei varmastikkaan ole se kaikkein huomiota herättävin, mutta luonteeltaan se on se, jonka muistaa ikuisesti. Frediä kiltimpää ja kohteliampaa koiraa saa nimittäin etsiä. Fredin kultaisen luonteen takia se soveltuisikin varmasti monenlaiseen kotiin. Poika on kuitenkin todella alistuvainen ja tämän takia sitä ei suositella kovin dominoivan koiran kaveriksi. Fredi menisi hyvin myös ainoana koirana, jolloin saisi olla perheensä huomion keskipisteenä.

Fredi haukkui tarhalla jonkin verran muiden koirien mukana, mutta kuuluu selvästi enemmän tarhan hiljaisempaan porukkaan.

Fredi on noin 50cm korkea ja painaa noin 17-20kg.

25.04.2017
Fredille annettu lupaus omasta kodista ja lähempänä täyttymistään kuin koskaan ennen. Fredi ollaan eilen varattu rakastavaan kotiin, jonne se tulee matkustamaan pian <3

08.08.2017
Vihdoin ja viimein, muutaman takaiskun jälkeen, Fredi pääsi lentämään Suomeen sen oman perheensä luokse 06.08. Yhdestä unelmasta tuli totta <3 Kiitos perheelle ja kaikkea hyvää tulevaan <3

————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Fredi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Fredion mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.