Kodin saanut koira: BRANDUSA

Syntymäaika: Noin 12/2016
Sukupuoli: narttu
Ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Kokoarvio:

16.4.2017
Luiza Mandru on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja ystävä. Luiza asuu miehensä kanssa omakotitalossa Gradistean kylässä ja he huolehtivat lukuisista kodittomasta koirasta ja myös muutamista kissoista. Tämä on myös maapuruston tiedossa ja aina välillä Luizan luokse tuleekin joku joka välittää eläimistä, pyytääkseen Luizalta apua. Näin kävi myös Brandusan kohdalla. Eräs rouva, jonka Luiza tunsi entuudestaan, löysi tämän pikkuneidin yksinään kylän kaduilta ja toi mukanaan Luizalle toivoen, että Luiza pystyisi ottamaan pennun hoivaansa. Kyseinen rouva rakastaa eläimiä kovin paljon mutta ei voi itse ottaa niitä kotiinsa ja Luiza ei tietenkään voinut kieltäytyä auttamasta joten hän otti Brandusan luokseen odottamaan, että pienokainen olisi valmis astumaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Nyt on sen aika.

Brandusa on reilu 4kk tällä hetkellä ja siitä kasvaa aikuisena arvion mukaan pieni-pieni keskikokoinen koira, eli noin 9-12kg.

Brandusa on hyvin ystävällinen ja ihmisrakas pentu joka sulautuu hyvin joukkoon kuin joukkoon. Se on leikkisä ja avoin pentu ja suhtautuu elämään suurella ilolla. Tällä hetkellä Brandusa tulee hyvin toimeen niin muiden koirien kuin kissojen kanssa mutta mikäli Brandusa löytäisi kotinsa perheestä jossa on kissoja, pitää varautua siihen, että jossain kohtaa Brandusa saattaa yrittää leikittää kissoja suurella innokkuudella, noin niin kuin pennut aina välillä yrittää. Pitää siis huomioida se, että vaikka tilanne nyt on tämä saattaa olla, että tilanne on hieman eri uudessa ympäristössä. Sekä pitää myös ottaa huomioon se, että kissat eivät ole tottuneet juuri tähän pentuun. Yleensä totuttaminen sujuu kuitenkin hyvin, kunhan sen tekee sopivalla tavalla ja rauhallisesti. Ja Brandusa vaikuttaa melko leppoisalta kaverilta.

7.5.2017
Brandusalle koitti eilen onnenpäivä, tyttö varattiin omaan kotiinsa <3

27.5.2017
Pieni pirpana, Brandusa nimeltään, pääsi tänään lentämään Romaniasta Suomeen, jossa sitä jo kovasti odotettiin saapuvan.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Brandusa tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin/kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.

Brandusa saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Brandusa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Brandusan yhteyshenkilö Mia Takolander

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: