Kodin saanut koira: BRUNHILDE

Syntymäaika: 2009
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association/Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Brunhilde on asunut tarhoilla jo vuosikausia. Brunhilde on ollut ensin Rosiorissa Huldan tarhalla, josta on jo vuosia sitten tullut Cosobaan. Mummelilla oli Cosobaan tullessaan stickerin sarkooma, joka on nyt hoidettu. Kun stickerin sarkooma on hoidettu on hyvin epätodennäköistä, että se uusisi tai tarttuisi muihin.

Brunhilden tarhavuodet näkyvät niin, että mummeli on hieman ujo ja epävarma ihmisten kanssa. Brunhilde vaikuttaa herkältä ja hieman varovaiselta, mutta on todella kiinnostunut ihmisistä. Kun mummelin häkkiin tulee ihmisiä, Brunhilde menee omaan koppiinsa. Hän antaa kuitenkin rapsuttaa itseään kopissa ja heiluttaa häntää ystävällisesti. Hän haluaisi tulla ihmisten luo, mutta ihan ei rohkeus vielä riitä.

Brunhilde nauttisi varmasti rauhallisista eläkepäivistä, jolloin saisi makailla omistajansa kanssa sohvalla Emmerdalea katsellen ja vastapainona käydä verkkaisilla kävelyillä metsän hajuja haistellen. Brunhildelle niin kovasti soisi sen oman eläkekodin pitkien tarhavuosien jälkeen. Oman pehmeän pedin ja hyvää ruokaa sekä rakkautta ja rapsutuksia jokaiselle päivälle. Brunhilde tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, joten uudessa kodissa mummelia voisi odottaa myös ystävällinen koirakaveri.

Brunhilde on noin 50 cm ja 22 kg.

Päivitykset

20.12.2020
Välillä asioissa tapahtuu yllättäviä käänteitä. Brunhilden osalta tietoon tuli, että Romanian päässä sattuneen koirien identiteettisekaannuksen vuoksi mummukka on jo aiemmin syksyllä adoptoitu Saksaan kotikoiraksi.

8.12.2020
Hyvät uutiset vain jatkuvat tämän mummukan osalta. Häntä odottaakin Suomessa suoraan ihan ikioma koti, johon hänet on tänään varattu <3

5.12.2020
Brunhilde saa tänään hyviä uutisia! Mummokoira mahtuu mukaan 12.12. kuljetukseen Suomeen. Parasta olisi, jos hänelle löytyisi oma koti ennen sitä, mutta joka tapauksessa hän pääsee kotihoitoon lämpimään sitä omaa kotia etsimään.

12.9.2020
Sympaattinen Brunhilde tulee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa eläkevuosien kotia.

_____________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Brunhilde saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Brunhilde on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: