Päivitetty 06.04.2021

Kodin saanut koira: TUUTIKKI


Syntymäaika: 8/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Tuusula)
ei steriloitu

Tuutikki on aiheuttanut runsaasti kiinnostusta, joten siitä ei oteta enää enempää yhteydenottoja.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin
adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

18.3.2021
One Rescue Association on eläinlääkäri Adina Vladutin perustama yhdistys. Adina ja hänen miehensä pyörittävät yhdistyksen nimissä sekä koiratarhaa että OneVet-eläinklinikkaa Cosobassa. One Rescue Assocation on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa: tarhalta valikoituu koiria Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja lisäksi kaikki Suomeen saapuvat koirat kulkevat OneVet-klinikan kautta ennen matkustamista.

Tuutikki on Lembi-koiran pentu sekä Vallun, Neelan, Tähkäpään, Sorjan ja ilmeisesti myös Tuuven sisko. Tuutikki asui One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa. Tuutikki ei tarhalla haukkunut mitenkään yllättävän paljon. Pentu oli myös tarhalla ihmis- ja koiraystävällinen. Pieni tyttönen tulee tuskin olemaan kovinkaan iso aikuisena – tällä hetkellä Tuutikilla on kokoa n. 20 cm ja 3,5 kg. 

Tuutikin elämä kotihoidossa on alkanut mukavasti. Kotihoitoperheessä on myös muita koiria, joiden kanssa se on tullut hyvin toimeen. Yhdelle isommalle koiralle Tuutikki oli ilmoittanut murahtamalla tarvitsevansa lisää tilaa. Kotihoitajan 12-vuotiaan lapsen kanssa neitokainen tulee hyvin toimeen ja se on jopa nukkunut lapsen vieressä yöllä. Myös kotihoitaja on Tuutikin mieleen. Nuori neiti on tutkinut reippaasti ja rennosti ulkona tutkien. Sisäsiisti pentu ei kuitenkaan vielä ole.

Tuutikki etsii kotia, jolla olisi kärsivällisyyttä opastaa tarhalla asunutta pentua kotielämään. Tuutikki tuskin pistäisi pahakseen, jos kotona odottaisi koirakaveri rohkaisemaan uuden elämän alkuun! Tuutikki voisi hyvin sopia elämään niin maalla kuin kaupungissa. Aktiviteetteja tämä pikkuinen tulee kuitenkin tarvitsemaan! 

Päivitykset

5.4.2021
Tuutikki matkusti omaan kotiin!

2.4.2021
Tänään Tuutikin nimen eteen ilmestyi teksti “varattu”. Tuutikki sai kotiehdokkaat vieraaksi kotihoitoon ja se varattiin samalla omaan kotiin. Onnea suloinen Tuutikki ja perhe!

18.3.2021
Kotihoitaja kertoo Tuutikista: “Hää on aikamoinen hyvänmielen riiviö! Muista koirista ei ole juurikaan kiinnostunut. Vähän kaikkee maton kulmasta lankakeriin pitää maistella. Tarpeet tehdään aika hyvin jo ulos, mutta kyllä sisällekin vielä tulee.” Tuutikilla menee siis oikein hyvin kotihoidossa!

15.3.2021
Luulimme Tuutikin saapuneen Suomeen jo tammikuussa, mutta kävi ilmi, että Tuutikin kanssa lähes identtinen pentu oli saapunut sen sijaan. Tuutikki saapui Suomeen kotihoitoon 13.3. kuljetuksessa. Tuutikki aloittaa nyt kodin etsimisen kotihoidosta käsin! 

17.12.2020
Suloinen Tuutikki aloittaa kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Tuutikki tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin  kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tuutikki saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tuutikki on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tuutikin yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.