Päivitetty 07.07.2015

Enkelikoira: BYRON


Marraskuu 2015

Marraskuu 2015

BYRON

* uros

* arvioitu syntymäaika v. 2011-2012

* kastroidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

 

28.4.2015
Roxana Deissima on romanialainen eläinsuojelija sekä Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2013. Eläinsuojelijan työ ei liene koskaan helppoa, mutta erityisen vaikeaa se on Romaniassa, jossa suurin osa ihmisistä elää kurjissa oloissa, saati sitten koirat. Roxanalla itsellään on 17 koiraa, jotka eivät erinäisistä syistä sovellu adoptioon. Näiden lisäksi hänellä on huostassaan viidestä kymmeneen kotia etsivää koiraa. Koirat Roxana löytää katujen ja isojen teiden varsilta, rautateiden läheltä sekä paikoista, joihin ihmiset koiriaan tyypillisesti hylkäävät.

Byron löytyi juuri tällaisesta paikasta. Se asusteli rautatien ja rakennustyömaan lähettyvillä ja sieltä Roxana vei sen kotiinsa turvaan.

Byron on herttainen ja ihmisystävällinen koira, joka tulee toimeen muiden koirien kanssa. Se osaa myös kävellä hihnassa. Sillä on hieno ja paksu musta turkki, josta laadukkaan ravinnon ja huolenpidon myötä varmasti tulee upea.

Byron on kooltaan noin 40-45 cm ja 12,5 kiloa.

26.5.2015
Byron on varattu Hollantiin. Onnea Byron!

3.6.2015
Byronin Hollannin varaus peruuntui, joten se palasi kotia etsivien joukkoon.

9.6.2015
Byron on sairastanut sydänmadon, johon se on saanut asianmukaiset hoidot tabletti- ja pistoshoidot. Uusittu testi osoitti, että matoja ei enää ole eikä Byron enää sairasta.

28.6.2015
Byron on löytänyt kodin Hollannista. Se pääsee asuttamaan perhettä, jossa sitä odottaa ennestään kaksi koiraa Romaniasta. Onnea Byron ja perhe.

7.7.2015
Saimme Roxanalta surullisia uutisia. Matkalla kotiinsa Hollantiin Byron on toistaiseksi tuntemattomasta syystä menehtynyt.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Byron saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Byron on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Byron varausasioissa auttoi Maarit Auranen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.