Kotia etsivä koira: CASMIR

Pikkuinen, leikkisä Casmir etsii omaa koirakokenutta kotia, jossa pieni poika saisi tarpeeksi rakkautta <3
Syntymäaika: 1/2023
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio: 33-35cm/9kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

30.6.2024

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 450 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Casmir tuli tarhalle paikallisten eläinten auttajien tuomana 5/2024 kunnalliselta koiratarhalta. Tullessaan hän oli peloissaan ja turkki oli valtavien takkujen peitossa. Turkki ajeltiin heti Casmirin tullessa tarhalle. Casmirin turkki on todennäköisesti normaalisti puoli kihara tai hieman laineileva, joka kasvaa mahdollisesti 4-7cm pituiseksi. Casmir sopeutui tarhalle parissa viikossa, jonka aikana alun pelko ja jännitys pikkuhiljaa alkoivat vähenemään.

Casmir asustaa tarhalla yhdessä 15 pikkukoiran ja 2 ison koiran kanssa samassa tilassa. Casmir vaikuttaa tarhalla muiden koirien seurassa sosiaaliselta pikkukoiralta. Pikku poika tykkää ottaa päiväunet samassa häkissä asustelevien Aprikoosin ja Valencian vieressä. Casmir jännittää vielä hieman muiden koirien kanssa leikkimistä, mutta alkaa hieman jo lämmetä ajatukselle. Casmir haukkuu tarhalla jonkin verran muiden koirien mukana. 

Casmir tykkää ihmisten huomiosta, etenkin tutut ihmiset ovat mukavaa seuraa. Myös vieraat saavat silittää ja tulee myös heidän luokseen tervehtimään reippaasti. Tämä pieni poika vaikuttaa luonteeltaan iloiselta, leikkisältä ja avoimelta. Tällä hetkellä vaikuttaa, että Casmir on enemmän motivoitavissa ihmisen huomiolla, kuin nameilla, mutta tämä voi ajan kanssa vielä muuttua, kun hän rentoutuu enemmän. Casmirilla on alapurenta.

Tarhalle tullessaan muutoksen keskellä Casmir pelkäsi käsittelytoimenpiteitä ja varsinkin turkin ajelu oli pojalle stressaava tilanne. Casmir kuitenkin ilmaisi selkeästi tilanteen olevan hänelle vaikea näyttäen hampaita sekä yrittäen purra. Pikku herra osaa selkeästi kommunikoida sekä käyttää hienosti rauhoittavia eleitä. Nyt hetken tarhalla ollessaan pikku poika suhtautuu käsittelytilanteisiin jo rennommin ja antaakin tutun katsoa jo hampaat, korvat ja koskea tassuihin. Pikkuinen hieman vielä tauottaa käsittelytilanteissa ja lähteekin tilanteesta pois itse, mutta palaa nopeasti takaisin ihmisen luo, kun huomaa vaikean tilanteen olevan ohi. Käsittelytoimenpiteisiin tulee uudessa kodissa tutustua rauhassa ja hitaasti Casmirin omaan tahtiin. Tulevalta kodilta toivotaan koirakokemusta, kodin tulee osata lukea koiran eleitä sekä tukea koiraa muutoksissa ja kodilla tulee olla ymmärrystä koiran käytöksestä. Casmir on nuori koira ja tulevan kodin on annettava aikaa koiran tottua muutoksiin sekä kodin on sitouduttava koiralähtöiseen, positiiviseen koulutukseen. 

Päivitykset

30.6.2024

Casmir aloittaa oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Sarianne Takkinen

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: