Kodin saanut koira: DAISY (Heraionin pennut, ent. Catelyn) (Suomessa)

Syntymäaika: 10/2020
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Helsinki/Espoo)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

4.12.2022

Syksyllä 2020 Heraionin entiset omistajat hylkäsivät sen pentuineen romanialaiselle koiratarhalle. Koirien onneksi Ioana Bodea otti pentueen ja emon huolehdittavakseen, ja keväällä 2021 pennut (Catelyn, Emea, Aaria, Sansae, Davos, Theon, Sandor ja Robb) pääsivät Kulkurien adoptio-ohjelman kautta omiin koteihinsa Suomeen. Heraion on mitä luultavimmin jonkinlainen huskyristeytys, ja näin ollen pennuissakin virtaa ainakin jonkin verran huskyn verta. Tarhalla Catelyn oli iloinen, reipas ja leikkisä pentu, joka suhtautui vieraisiin positiivisesti ja sosiaalisesti. Se tuli hienosti toimeen sisarustensa kanssa tarhaoloissa.

Catelyn, nykyisin Daisy, palaa yhdistykselle etsimään omaa kotiaan puolentoista vuoden kotona olon jälkeen, sillä nykyinen kaupunkiympäristö on Daisylle liian haastava eikä Daisy pysty tässä ympäristössä ulkoilemaan juurikaan. On hyvä huomioida, että osalla pentueen muista koirista on ilmennyt erilaisia jännitys- ja pelkotiloja. Daisyn äänipelko on voi olla suureksi osaksi geneettistä ja täten voi myös vaikuttaa sen loppuelämään. Ulkoilu-/äänipelon lisäksi muita käytöshaasteita ei ole ollut. Ulkoiluongelmista huolimatta Daisy on ollut sisäsiisti. Lisäksi käsittelytoimenpiteet, yksinolo ja uusien ihmisten kohtaaminen sujuvat hyvin.

Daisyn uuden kodin tulisi sijaita rauhallisella asuinalueella ja olla mielellään rivitalo tai omakotitalo. Daisyn uudelta kodilta toivotaan kokemusta aroista koirista/koirista, joilla on pelkotiloja tai valmiutta paneutua asiaan perusteellisesti. Perheen tulee myös sitoutua positiivisten koulutusmetodien käyttöön ja olla valmis tarvittaessa konsultoimaan kouluttajaa. Daisyn uudessa kodissa voisi olla myös reipas koirakaveri. Ulkoilupeloista huolimatta Daisy ei ole mikään sohvaperuna, joten kodin tulee olla valmis myös aktivoimaan ja virikkeistämään Daisya. 

Daisy etsii uutta perhettään kotihoitopaikasta käsin. Daisya pääsee tapaamaan sovitusti haastattelujen jälkeen.

Päivitykset

6.12.2022

Daisy on siirtynyt kotihoidosta omaan kotiin – onnea Daisy ja Daisyn omat ihmiset!

4.12.2022

Daisy ehti viettää kotihoidossa noin pari kuukautta, ja reipastui sinä aikana upeasti. Samalla myös oma perhe huomasi Daisyn, ja joulu koittikin Daisylle tänä vuonna etuajassa; hänet on vihdoin varattu ikiomaan kotiin!

11.11.2022
Daisy on asustellut jo yli kuukauden kotihoidossa. Kotihoitaja kertoo, että Daisy on ottanut isoja harppauksia eteenpäin kotihoidossa! Daisy ulkoilee nyt kaksi kertaa päivässä ja se onkin ollut hyvä vaihtoehto, koska näin Daisy on ehtinyt palautua ulkoilujen välillä. Ulkoilujen suhteen onkin tapahtunut merkittävä parannus! Daisylle maistuvat ulkoillessa melkein aina herkut. Koirapuistossa Daisy ei tule ihan kaikkien koirien kanssa toimeen, mutta kotihoitajan oman koiran kanssa Daisylla ei ole ollut enää mitään pulmia. Uusiin koiriin tutustuminen vaatii Daisylta aikaa etenkin sisätiloissa. Lisätty uusia kuvia!

4.10.2022

Daisy siirtyi rauhallisemmalle alueelle kotihoitoon, ja ensimmäisten päivien perusteella ympäristönmuutos vaikuttaa tehneen neidille todella hyvää. Todellisen kuvan Daisyn rohkeudesta esimerkiksi ulkoilla tässä uudessa ympäristössä saamme kuitenkin vasta stressin laskettua. Jokohan Daisyn omat ihmiset huomaisivat sen?

19.9.2022

Daisy etsii edelleen omaa kotiaan. Omistaja kertoo Daisyn osaavan esimerkiksi istua, antaa tassua, mennä maahan ja tulla luokse. Kotona paras palkka Daisylle onkin omistajan mukaan kaikki herkut. Daisy on tottunut kotona syömään nappulaa ja raakaruokaa sekaisin.

Daisy on käynyt yleistutkimuksessa eläinlääkärissä, missä ei löytynyt mitään poikkeavaa. Daisy on muutamaa silmätulehdusta lukuunottamatta ollut terve. Daisylla oli 8kk ajan käytössä Clomicalm-lääke pelkotilojen ja ahdistuksen hoitoon, mutta tästä ei saatu toivottua vastetta.

Daisyn omistaja kertoo, että Daisy osaa olla yksin kotona ja hakeutuu omalle paikalleen kun ihmiset poistuvat kotoa. Daisylla on kuitenkin yksi asia, joiden tuhoamista se tuntuu rakastavan; vetoketjut. Esimerkiksi tyynyn- ja sohvanpäälliset, joissa on vetoketju, ovat päätyneet Daisyn tuhottaviksi. Missä on tämän pienen vetoketjun syöjän oma koti?

28.8.2022

Ihana Daisy palaa puolentoista vuoden kotikoiraelämän jälkeen etsimään sitä loppuelämän kotia, sillä vilkas kaupunkiympäristö äänineen on Daisylle liian haastava eikä esimerkiksi ulkoilu suju vieläkään. Perhe kertoo Daisyn pelkäävän erityisen paljon kovia ääniä, kuten autoteitä, ukkosta ja ilotulitteita. Myös pyörät ja sähköpotkulaudat ovat kovin jännittäviä. Nykyisessä ympäristössä Daisy reagoi myös toisiin koiriin, mutta on mahdollista että vähemmän stressaavassa ympäristössä tätä ongelmaa ei olisi. Muuten Daisy on sopeutunut kotikoiran elämään hurjan hienosti – käsittelytoimenpiteet kuten kynsien leikkuu ja pesulla käyminen sujuvat. Daisy tutustuu nopeasti uusiin ihmisiin, ja on peloistaan huolimatta sosiaalisen oloinen koira näissä tilanteissa. Toki on mahdollista, että stressin ja ympäristönmuutoksen myötä näissä asioissa otetaan hetkellisesti takapakkia. Ääntään Daisy käyttää kotona jonkin verran, muttei kuitenkaan hauku “tyhjää”. Kotona Daisy on tykännyt puuhastella mm. aktivointilelujen parissa, ja kaipaakin varmasti tulevalta perheeltään myös riittävästi aktivointia ja virikkeitä.

Lisätty uusia kuvia ja videoita Daisysta.

13.3.2021
Catelyn saapui emonsa sekä kolmen sisaruksensa Robbin, Theonin ja Sansaen kanssa Suomeen ja aloitti uuden elämänsä. Uudeksi nimekseen se sai Daisy.

15.2.2021
Kaunis Catelyn on varattu omaan kotiin!

8.2.2021
Catelyn aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. 

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Daisy luovutetaan uuteen kotiin asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Daisy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Catelynin yhteyshenkilönä toimii Oona Sildén.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: