Päivitetty 24.08.2019

Kodin saanut koira: CHRIS (nyk.Luca)


Syntymäaika: 2015-2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Joku nainen oli kertonut Adinalle löytäneensä kaksikon Chrissie ja Chris pellolta ja kysynyt voisiko Adina huolehtia niistä, jotta hänen ei tarvitsisi viedä niitä takaisin pellolle. Kaksikko on selvästi entisiä kotikoiria, joten ei olisi ihme, vaikka olisivat olleet naisen omia koiria. Jos näin oli, heillä kävi tuuri, että nainen toi heidät tarhalle eikä vain jättänyt koiria jonnekin, mistä ne eivät enää löydä kotiin, kuten usein Romaniassa tehdään.

Chris on iloinen ja kiltin oloinen koira. Chris tulee heti vapaaksi pihalle päästyään moikkaamaan ihmisiä innokkaasti. Chris on tästä tarhalle yhdessä tulleesta kaksikosta kuitenkin selvästi rauhallisempi ja vähän Chrissietä kookkaampi. Chrisin ei kuultu vierailun aikana haukkuvan. Tällä reippaalla pojalla on aktiivien vieraillessa koppa päässä, sillä sen oikeassa alimmassa nisässä on avohaava, jota hoidetaan. Chris on ihana, ihmisrakas koira, joka varmasti mielellään viettäisi aikaa omasa kodissa oman ihmisen kainalossa. Se voisi sopia myös toisen, kiltin ja ystävällisen koiran kaveriksi.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan
24.8.2019

Ihana Chris lensi tänään ikiomaan kotiin Suomeen ja sai uuden elämän alkaessa myös uuden nimen, Luca. Onnea Lucalle ja perheelle yhteiseen tulevaisuuteen!

29.7.2019
Iloinen Chris on tänään varattu omaan kotiin Suomeen, jossa sitä oma perhe jo kovasti odottaa.

26.5.2019

Chris tuli mukaan Kulkureiden adoptio ohjelmaan.

__________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Chris saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Chris on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.