Päivitetty 25.08.2019

Kodin saanut koira: DAXI


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
01.07.2019
Pikkuinen Daxi on tullut Carpen tarhalle noin neljä viikkoa sitten. Carmen oli huomannut koiran Carpen läheisen kanaalin varrella ja näin onnekas Daxi sai mahdollisuuden uuteen elämään. Carpe on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun perustama yhdistys ja lähellä Bukarestia sijaitsee myös Carpen tarha. Carmen Mandescu on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, jonka kanssa myös Kulkureilla oli yhteistyötä vuodesta 2012 lähtien. Carpen tarha on ollut Carmenin ja Rescueyhdistys Kulkurit ry:n yhteinen projekti. Koirien lisäksi Carpen tarhalla elää suomalainen valokuvaaja ja Kulkurien vapaaehtoistyöntekijä Veera Nuri. Veera huolehtii tarhalla olevien noin 90 koiran, muutaman kissan sekä Carpestiina sian päivittäisestä hoidosta ja samalla pyörittää tarhan arkea.

Daxissa on aimo annos hillittyä pohdiskelijaa, eikä se ryntäile millään muotoa, vaan ennemminkin pitäytyy hieman syrjemmässä ja ihmiselle tulee sellainen olo sen seurassa, että tekee mieli suoristaa hiuksia ja sanoa jotain fiksua. Kun kamera nousee peittämään kuvaajan kasvot, Daxi kääntää päätään pois ja/tai siristää silmiään, koska tilanne on sille jännittävä. Oman tilan tarpeesta huolimatta Daxi on selvästi kiinnostunut ihmisestä ja kun ihminen menee kyykkyyn, se verkkaisesti lyhyillä tassuillaan tulee ihmisen luokse ja nautiskelee tarjotut namit ja jää siihen paikalleen.

Tarhalla Daxi asuu samassa häkissä Tiukun kanssa ja kaksikko tulee hyvin toimeen keskenään.

Daxi on aikuisen perheen koira. Se ei varmastikaan ole onnellisimmillaan, jos se ei saa riittävästi aktiviointia ja virikettä, mutta lapsiperheen koira se ei ole, sillä siitä tulee selkeä vaikutelma, että se kaipaa ympärilleen rauhaa ja tasaista arkea. Suloinen Daxi vaikuttaa helpolta koiralta, joka oma-aloitteisesti hakeutuu ihmisen luo ja tutustuu uusiin asioihin, joten se saattaisi olla myös sopiva ensimmäinen koira. Toki käytöksessä on huomioitava, että Daxi on ollut tarhalla vasta varsin lyhyen ajan ja sen todella paksu karva tuskin auttaa sitä yli kolmenkymmenen asteen helteessä viilentymään. Daxi ei juurikaan hauku tarhalla, mutta käytös voi toki muuttua kotitumisen myötä. Daxilla on hyvin lievät barokkijalat.

Painoa Daxilla on arvion mukaan noin 10 kg ja säkäkorkeutta noin 30 cm.

25.08.2019
Daxi lensi omaan kotiinsa 24.8.

29.07.2019
Ihana Daxi on varattu omaan kotiin Suomeen! Onnea Daxille ja sen tulevalle perheelle <3

01.07.2019
Daxi on lisätty adoptio-ohjelmaan.

_________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Daxi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Daxi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Daxin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.