Päivitetty 29.05.2019

Kodin saanut koira: CHRISSIE


Syntymäaika: 1/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Joku nainen oli kertonut Adinalle löytäneensä kaksikon Chrissie ja Chris pellolta ja kysynyt voisiko Adina huolehtia niistä, jotta hänen ei tarvitsisi viedä niitä takaisin pellolle. Kaksikko on selvästi entisiä kotikoiria, joten ei olisi ihme, vaikka olisivat olleet naisen omia koiria. Jos näin oli, heillä kävi tuuri, että nainen toi heidät tarhalle eikä vain jättänyt koiria jonnekin, mistä ne eivät enää löydä kotiin, kuten usein Romaniassa tehdään.

Tämä tyttönen kiljui jo kopissaan kun näki, että pihalle asteli vieraita. Chrissie hyppi ja huusi, saadakseen huomiota ja se olikin todella sydäntä särkevää nähdä, kuinka tämä pieni suloisuus janosi päästä ihmisen luo. Kun Chrissie pääsi vapaaksi pihalle, se juoksi heti ensimmäisenä aktiivi Ninan syliin vinkuen ja painautui Ninaa vasten. Tämän jälkeen tyttönen kiersi kaikki vieraat vinkuen läpi ja halusi vain päästä kaikkien syliin. Chrissien tulevan perheen on hyvä varautua opettamaan neidille yksinoloa rauhassa, koska se on on niin selvästi kiintynyt ihmiseen. Chrissielle parasta olisikin päästä kotiin, jossa se saisi olla perheen mukana arjen touhuissa, eikä joutuisi viettämään paljon aikaa yksin. Chrissie on herttainen ja iloinen koira, joka on tarhalla aivan väärässä paikassa. Chrissie asuu uroksen kanssa ja tulee sen kanssa toimeen. Chrissie saattaa kuitenkin joskus olla hieman pomotteleva toisille koirille.

Tämä pieni tyttö on n 30 cm ja 6-7 kg strategisilta mitoiltaan.

29.5.2019
Kuulimme iloisia uutisia, Chrissie on adoptoitu.

26.5.2019

Chrissie tuli mukaan Kulkureiden adoptio ohjelmaan.

___________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Chrissie saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Chrissie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.