Varattu koira: CIANI, ERITYISADOPTIO

Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
22.1.2024

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

Valloittavan ihana Ciani vaikuttaa sosiaaliselta ja luottavaiselta koiralta ja sillä on hienovarainen elekieli. Ciani rakastaa ihmisiä ja niiltä saamaansa huomiota jopa herkkuja enemmän. Se tulee toimeen muiden koirien kanssa, ja selvästi tykkää niistä. Edes viereisessä häkissä riehuvat pennut, eivät saa rauhallisen oloista Ciania häiriintymään. Ciani asuu tällä hetkellä tosi aran koiran kanssa. Ciani-herra myös nauttii suunnattomasti saadessaan olla vapaana ulkona.

Cianin kehossa näkyy eletty elämä. Arpia löytyy niin naamasta kuin kehostakin. Ciani on löydetty kadulta, mutta sitä emme tiedä mitä sen elämässä on tapahtunut ennen sitä. Ciani on kaikesta huolimatta hyvin ystävällinen ihmisille sekä iloinen ja utelias. Ciani tepsuttelee iloisesti ja pyytää tassullaan huomiota itselleen. Se syö namit kädestä sekä antaa vieraiden silittää ja rapsuttaa ja pitää siitä kovasti. Cianin tavanneet aktiivit kuvailevat sitä valloittavaksi, rakkaaksi herraksi jolla on upea tiikeriturkki.

Tämä upea herra on asunut tarhalla jo kaksi vuotta ja eletty elämä näkyy myös hänen hampaissaan, etualahampaita puuttuu ja yksi niistä on pahannäköinen. Kulmurit ja poskihampaat näyttävät olevan kunnossa. Tulevan kodin täytyykin sitoutua tutkituttamaan Cianin hampaat ja varautua mahdolliseen hammasremonttiin, kuten minkä tahansa koirankin kohdalla.

Ciani siirtyi erityisadoptioon etsimään kotia, koska sen kyynärnivelissä on muutoksia, jotka vaikuttavat olevan nivelrikkoa. Herra tulee tarvitsemaan tämän löydöksen vuoksi erityista seurantaa ja lääkityksen loppu elämänsä ajan. Todennäköisesti myös erilaisista tukitoimista voisi olla hyötyä. Löydösten vuoksi, Ciani ei ole oikea koira joihinkin fyysisiin koiraharrastuksiin taikka pitkille vaelluksille, mutta tavalliseksi perhekoiraksi kylläkin.

Ciani voisi sopia monenlaiseen kotiin ja ympäristöön, missä saa riittävästi rapsutuksia. Se varmasti viihtyisi kivassa koiraseurassa, mutta todennäköisesti menisi myös ainoana koirana. Kodin tulee olla valmis ohjaamaan ja tukemaan Ciania uuteen elämään positiivisen vahvistamisen kautta. Monet kotikoiralle tutut asiat voivat olla sille täysin uusia ja vieraita, kuten hoitotoimenpiteet ja valjaiden pukeminen.

Ciani on kooltaan noin 50 cm ja 20 kg.

Päivitykset:

22.1.2024

Tänään, vihdoin ja viimein, on koittanut tämän herran onnenpäivä: Ciani on varattu ja häntä odottaa ikioma koti Suomessa! <3

7.11.2023

Voi Ciani-muru! Pappa odotteli innoissaan koppinsa päällä aktiivien saapuessa vierailulle. Herra haukahteli möreällä äänellä huomiosta. Kun aktiivit päätyivät ensin viereiseen häkkiin, Ciani päätyi nukahtamaan koppinsa päälle odottelemaan vuoroaan. Kun vihdoin Ciani sai odottamansa vieraat lähelleen, painautui hän kovasti vasten, ja nauttii silmät kiinni rapsutuksista. Kun rapsut taukosivat, pyysi herra lisää ärisemällä lempeästi hiljakseen. Vieraat tarjosivat herralle herkkuja ja nämä tarjotut namit kelpasivat hyvin! Ciani ei syönyt ollenkaan hotkien, vaan nautiskeli herkuista rauhaksiin. 

Aktiivit huomasivat Cianin vaikuttavan kyynäristään kipeältä, sillä hän kevensi etujalkojaan astellessaan. Myös herran vasemmassa jalan nilkassa huomattiin patti, mikä todennäköisesti on tullut Cianin satutettuaan itsensä hypätessään kopin katolle. Happy Dogs Morenin Andra tutkii Cianin ja herra käy röntgenissä tsekkauksessa, jotta vaivoihin saadaan selvyys. Tällä hetkellä Ciani saa päivittäin Meloxicam-kipulääkettä kipuihin. 

Ciani on aivan ihana koira kaikkiaan ja hurmaa sydämellisellä luonteellaan kenet tahansa. Voi, kun pappa pääsisi vielä arvoiseensa kotiin. <3

Lisätty uusia kuvia ja video sympaattisesta herrasta.

2.4.2023
Ihana Ciani-herra rakastaa ihmisten huomiota, läheisyyttä ja rapsutuksia yli kaiken. Ciani syö nameja myös reippaasti, mutta ihmisen huomio on paljon parempaa. Herra asuu tällä hetkellä aremman koiran kanssa samassa häkissä ja viereisen häkin koiran kanssa sillä on hauska ja hyvä meininki. Ciani pärjäisikin varmasti ainoana koirana, mutta yhtä lailla koira seurassa. Ciani ei juurikaan reagoi tarhan hälyyn, se haluaa vain ihmisen huomion. Tämä herra on fiksun oloinen koira, joka haluaa vain oman ihmisen ketä rakastaa.

Ciani ontui aktiivien vierailun aikana hieman toista etujalkaa ja herra lähetettiin röntgen kuviin. Suomalainen ortopedi lausui Cianin röntgen kuvat ja niistä selvisi, että Cianilla on molemmissa kyynärnivelissä muutoksia ja muutokset vaikuttavat nivelrikolta. Tulevan kodin tulee ottaa tämä huomioon Cianin kanssa ja herra tulee tarvitsemaan lopun elämänsä ajan kipulääkityksen, eläinlääkärin seurantaa ja mahdollisesti muita tukitoimia. Cianilla on myös hiukan ylipainoa, mikä olisi hyvä saada tippumaan. Vaivastaan huolimatta, Ciani vaikuttaa pirteältä ja aktiiviselta koiralta, joka kuulemma haluaisi aina olla vapaana, eikä tykkää yhtään olla häkissä.

Missä on tämän ihanan herrasmiehen oman rakastava koti, jossa se saisi jakaa loputonta rakkauttaan omille ihmisilleen? Lisätty kuvia ja videoita.

6.7.2022
Valloittava Ciani-herra aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua. Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Ciani saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ciani on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Cianin yhteyshenkilönä toimii  Enni Rantala.

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: