Päivitetty 12.07.2022

Kotia etsivä koira: CIANI


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
6.7.2022

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

Cianin kehossa näkyy eletty elämä. Arpia löytyy niin naamasta kuin kehostakin. Ciani on löydetty kadulta, mutta sitä emme tiedä mitä sen elämässä on tapahtunut ennen sitä. Ciani on kaikesta huolimatta hyvin ystävällinen ihmisille sekä iloinen ja utelias. Ciani tepsuttelee iloisesti ja pyytää tassullaan huomiota itselleen. Se vaikuttaa hieman ujolta, mutta syö namit kädestä sekä antaa vieraiden silittää ja rapsuttaa ja pitää siitä kovasti. Cianin tavanneet aktiivit kuvailevat sitä valloittavaksi, rakkaaksi papparaiseksi jolla on upea tiikeriturkki.

Ciani vaikuttaa sosiaaliselta ja luottavaiselta ja sillä on hienovarainen elekieli. Se tulee toimeen muiden koirien kanssa, ja selvästi tykkää niistä. Edes viereisessä häkissä riehuvat pennut, eivät saa rauhallisen oloista Ciania häiriintymään. Ciani asuu tällä hetkellä tosi aran koiran kanssa.

Ciani on asunut tarhalla jo kaksi vuotta ja eletty elämä näkyy myös hänen hampaissaan, etualahampaat puuttuvat, yksi niistä on pahannäköinen. Kulmurit ja poskihampaat näyttävät olevan kunnossa. Tulevan kodin täytyykin sitoutua tutkituttamaan Cianin hampaat ja varautua mahdolliseen hammasremonttiin.

Ciani voisi sopia monenlaiseen kotiin ja ympäristöön, missä saa riittävästi rapsutuksia. Se varmasti viihtyisi kivassa koiraseurassa, mutta todennäköisesti menisi myös ainoana koirana. Tulevan kodin tulee kuitenkin huomioida, että Cianin elämästä kadulla ei tiedetä, joten sillä voi olla vanhoja fyysisiä tai psyykkisiä traumoja, joita ei tarhaolosuhteissa havaita. Kodin tulee olla valmis ohjaamaan ja tukemaan Ciania uuteen elämään positiivisen vahvistamisen kautta. Monet kotikoiralle tutut asiat voivat olla sille täysin uusia ja vieraita, kuten hoitotoimenpiteet ja valjaiden pukeminen.

Ciani on kooltaan noin 50 cm ja 20 kg.

Päivitykset:

6.7.2022

Valloittava Ciani-herra aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ciani saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ciani on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Cianin yhteyshenkilönä toimii Pauliina Mustonen.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.