Päivitetty 17.02.2023

Kotia etsivä koira: CIPI


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

17.2.2023
Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Cipi on asunut elänyt elämänsä alun hyvin ikävissä olosuhteissa. Cipi ja sen koirakaveri elivät erään miehen pihassa, joka ei kyennyt pitämään koiristaan huolta. Koirat asuivat pienessä aitauksessa ilman koppia tai muuta suojaa. Heillä ei myöskään ollut säännöllisesti ruokaa tarjolla ja Luiza kävikin heitä välillä ruokkimassa. Lopulta koirat hylättiin kadulle, mistä Luiza otti heidät suojiinsa. Löydettäessä Cipi oli huonossa kunnossa, se oli nälkiintynyt ja sillä oli matoja sekä sen iho oli tulehtunut. Luiza rokotti koirat ja hoiti heidät kuntoon. Nyt Cipi on niin hyvässä kunnossa, että se voi aloittaa uuden kodin etsimisen adoptio-ohjelmassa.

Tällä hetkellä Cipi asuu Luizan ja Stefanin luona sisätiloissa ja ulkoilee pihassa. Aktiivien tavatessa Cipin, he olivat ensimmäiset vieraat ihmiset, jotka se tapasi tarhalle saapumisen jälkeen. Cipi ei vaikuta aralta, mutta ehkä hieman ujolta kylläkin. Se puuhailee omiaan ja merkkailee ulkona ahkerasti joka paikkaan, esimerkiksi Stefanin autonrenkaaseen. Käy myös välillä kerjäämässä Stefanilta rapsutuksia. Aluksi Cipi kiertelee ja kaartelee aktiivien ympärillä, syö herkut maasta ja kädestä. Jonkin ajan kuluttua se tulee haistelemaan aktiivien käsiä ja sitä saa myös rapsutella. Cipi ei juurikaan reagoi esimerkiksi hanskan maahan heittämiseen eikä ihmisten liikkeisiin tai ääniin. Syliin nostaminen oli Cipistä selvästi hieman outoa, eikä se tiennyt miten siihen tulisi suhtautua.

Kaiken kaikkiaan Cipi on oikein herttainen pikkumies. Se kiintyy selvästi tuttuihin omiin ihmisiin ja jättää vieraat jopa huomioimatta. Cipi ei juurikaan kiinnitä huomiota muihin koiriin, jotka ovat ulkona aitauksessa. Sen sijaan, Cipi leikkii mielellään samasta paikasta löytyneen koiran ja Evelinin kanssa. Luizan mukaan Cipi ei pidä juurikaan muista uroskoirista eikä voi sietää kissoja. Cipi ei myöskään arvosta märkää ja kylmää maata tassujensa alla, vaan nostelee tassujaan ja pyrkii nousemaan puisten lavojen päälle. Jännittäessään Cipi käyttää hyvin rauhoittavia eleitä.

Cipi etsii rauhallista kotia, jossa sille annetaan aikaa ja tilaa kotiutumiselle. Sillä ei ole vielä kotikoiran taitoja ja niitä tulee opetella Cipille sopivalla tahdilla ja sen ehdoilla. Cipiä ei luovuteta toisen uroksen kaveriksi eikä kotiin, missä on kissoja. Sen sijaan, narttukoiran tuki uudessa kodissa, olisi varmasti Cipille hyödyksi.

Kooltaan Cipi on n. 32 cm ja 7-8 kg.

17.2.2023
Pikkuinen Cipi aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Cipi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cipi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Cipin yhteyshenkilönä toimii Pauliina Mustonen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.