Päivitetty 29.11.2021

Kodin saanut koira: CLAARA (C-tiimi)


Syntymäaika: 6/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
ei steriloitu


Suloinen Claara on herättänyt paljon mielenkiintoa ja kotiehdokkaita on jo useita. Koti löytynee näiden ehdokkaiden parista, joten enempää kyselyitä ei oteta vastaan. Kiitos mielenkiinnosta!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
29.11.2021
Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa. Onneksi yhä useammat ihmiset Romaniassa haluavat tehdä töitä tilanteen muuttamisen eteen. Eläinlääkäri ja -suojelija Mihai Grigorie on perustanut M.G.Rescue – nimellä toimivan tarhan Bulbucata-Stalpu -alueelle, joka sijaitsee noin 30 km Bukarestin ulkopuolella. Mihailin tavoite on tulevaisuudessa tehdä valistustyötä koululaisten parissa kertoen vastuullisesta eläintenpidosta ja -hoidosta. Tulevaisuudessa tarhalta löytyy eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, kuten kissoja, hevosia, vuohia ja kaneja.

Mihai pelastaa tarhalle löytämiään, hylättyjä koiria ja lunastaa koiria pahamaineisilta kunnallisilta tarhoilta. Kesäkuussa Mihai haki Palladyn kunnalliselta tarhalta turvaan emon ja sen kolme pientä pentua, Claara, Cimmon ja Clausin.

Kaikki kolme pentua ovat leikkisiä, reippaita ja uteliaita peruspentuja. Pennut tulevat vieraiden luokse ja antavat koskea ja silittää ja ne  vaikuttavat avoimilta ja sosiaalisilta. Tarhalla pennut asuvat samassa häkissä kahden eri pentueesta olevan pennun kanssa ja ne tulevat hyvin toimeen keskenään. Tarhalla pennut innostuvat haukkumaan silloin, kun muut koirat haukkuvat, mikä on hyvin normaalia elämää tarhalla, eikä välttämättä ennusta sitä, miten äänekkäitä koirat ovat kotioloissa.

Claara on vielä hyvin nuori, emmekä me tunne Claaran perimää ymmärrettävistä syistä johtuen. Tämän vuoksi Claaralle kodin tarjoamiseen liittyy riskejä: emme tiedä minkälaiseksi aikuiseksi Claara tulee kasvamaan, sillä käytös muotoutuu vielä aikuistumisen, kypsymisen sekä tottakai kotiutumisen myötä. Tämä on kuitenkin riski, joka rescuepentua adoptoidessa pitää ottaa ja ymmärtää.

Claara etsii kotia, jossa riittää kärsivällisyyttä, sitoutuneisuutta ja huumoria tukea pientä pentua sen matkalla kodittomasta suomalaiseksi kotikoiraksi. Claaralla ei ole mitään kotikoiran taitoja, vaan kaikki on opeteltava alusta pitäen. Claara on tarhakäytöksen perusteella kiva peruspentu, joten Claaraa voidaan harkita rakastetuksi perheenjäseneksi monenkinlaiseen kotiin.

Claara, pentueen pitkäturkkisin, on noin 25 cm korkea ja painaa 3-4 kiloa, ja  tulee todennäköisesti kasvamaan pieneksi keskikokoiseksi.

Päivitykset
29.11.2021
Claara matkusti kotiinsa lauantaina ja elämä onnellisena kotikoirana voi alkaa. Onnea perheelle ja Claaralle.

19.10.2021
Claara on varattu ja rakastava koti odottaa uutta jäsentään Suomessa.

29.9.2021
Claara on Kulkurien adoptio-ohjelmassa ja kotia vailla!

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Claara tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastraation kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen ennen kastraatiota.

Claara saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Claara on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.