Päivitetty 29.11.2021

Kodin saanut koira: DODOLINA


Syntymäaika: 8/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan


Veikeä Dodolina on ihastuttanut ja useita kotiehdokkaita on jo ehtinyt ilmaantua. Tuleva koti löytynee näiden ehdokkaiden parista, joten emme ota enempää kyselyitä vastaan. Lämmin kiitos mielenkiinnosta ja tsemppiä oman karvakaverin etsintään!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
29.11.2021
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarhaa on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti noin sata koiraa, maksimissaan 150, mutta koronan seurauksena tarha on tällä hetkellä aivan täynnä ja koiria saattaa olla ajoittain lähemmäs 200 pandemian aiheuttamista ongelmista johtuen. Koirien lisäksi tarhalla asuu myös kissoja, ja näistä kaikista huolta pitää tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Suurin vastuu tarhan asukeista on kuitenkin Carmenilla, joka käy tarhalla aina mahdollisuuksiensa mukaan, vähintään viikottain.

Huiman kaunis Dodolina päätyi Carpen tarhalle ollessaan noin 3 kuukauden ikäinen: Carpen tuntema kyläläinen, joka asuu aivan lähellä tarhaa, oli tuonut Dodolinan Carpen portille odottamaan löytymistä. Kuten arvata saattaa, hyväsydäminen Carmen otti tietenkin Dodolinan hoteisiinsa,

Dodolina on reipas, iloinen ja aktiivinen nuori koira. Se kohtaa vieraatkin ihmiset suurella innolla, hakee mielellään hellyyttä ja herkkuja, riemastuu kovasti kaikenlaisesta huomiosta. Herkut eritoten kiinnostavat tätä kaunotarta, joten motivoiminen ruokapalkalla toimii varmasti hyvin. Leikkisä Dodolina asuu Gitan ja Kisan kanssa samassa häkissä, ja vaikka koko porukka on nuoria narttuja, kaikki tulevat hyvin toimeen keskenään. Kun Gita joskus tapaa komentaa kämppiksiään, Dodolina ei tästä ole moksiskaan, vaan ennemmin väistää kun provosoituu. Dodolina ei ole haukkuherkkä, mutta tavallisen tarhakoiran tapaa reagoi tarhan tapahtumiin muiden koirien mukana haukkumalla.

Puuhakas Dodolina on energinen, tarhakuvauksen perusteella mutkattoman oloinen koira, joka etsii kotia aktiivisesta kodista. Helposti motivoitavasta ja vauhdikkaasta Dodolinasta saisi todennäköisesti kivan harrastuskaverin vaikka mihin mukavaan puuhaan, aina agilitystä rallytokoon ja nose workiin. Mutkattoman luonteesta puolesta Dodolina saattaisi soveltua monenlaiseen ympäristöön ja kokoonpanoon: Dodolinan luovuttamista harkitaan myös esimerkiksi lapsiperheeseen sekä ensimmäiseksi koiraksi. Koska Dodolina on sosiaalinen, voisi tulevassa kodissa olla koirakaveri odottamassa, mutta myös ainoaksi koiraksi Dodolina lienee sopiva. Olennaista on, että tuleva omistaja ymmärtää rescuetaustan vaikutuksen koiraan ja sen kotiutumiseen, sekä sitoutuu koiralähtöisyyteen.

Siro Dodolina näyttää muhkean turkkinsa kanssa suuremmalta mitä onkaan: Neitonen on turkkinsa alla noin 47 – 48 cm korkea ja painaa piskuiset 13 kiloa.

Päivitykset
29.11.2021
Ihana Dodolina saapui omaan kotiinsa lauantaina ja yhteinen seikkailu oman ihmisen kanssa voi alkaa!

14.10.2021
Dodolina on varattu ja oma koti odottaa Suomessa.

30.9.2021
Vihdoinkin, Dodolina etsii nyt kotia Suomesta Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Dodolina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dodolina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.