Kodin saanut koira: COSOBA GIRL (nyk. Nova)

Syntymäaika: Noin 2016
Sukupuoli: Narttu
Steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
(Päivitetty 1.8.2018) 

Cosoba Girl on yksi sadoista koirista jotka ovat One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa. Touko-kesäkuun vaihteessa kun Kulkurien aktiivit kävivät tarhalla he tapasivat kauniin Cosoba Girlin. Tyttö on kuitenkin joutunut odottamaan adoptio-ohjelmaan astumista sillä vanhasta jalkavammasta johtuen halusimme odottaa myös suomalaisen ortopedin lausuntoa siitä, mikä jalan tilanne hänen mielestään nyt on. Cosoba Girlin hylättiin OR:n tarhalle omistajansa toimesta, koska tämän takajalka oli murtunut. Jalka leikattiin ja se on toipunut jopa niin hienosti, ettei suomalainen asiantuntija nähnyt jalassa mitään vikaa, vaan sanoi sen parantuneen erinomaisesti.

Cosoba Girl asustaa vanhassa navetassa isohkossa aitauksessa jossa on monia muita pienehköjä ja vikkeliä koiria. Tyttö vaikuttaa kovin paljon rauhallisemmalta kuin nämä muut, ja pysyttelee mieluummin hieman etäällä toista. Se tulee kuitenkin muiden kanssa toimeen, mutta ei lähde riekkumisiin mukaan. Tytölle etsitäänkin ensisijaisesti rauhallista aikuiskotia.

Cosoba Girlin ikäarvio on noin 2v, ja kooltaan hän on sellaiset 35-40cm, 10-12kg.

Päivitykset

4.10.2018
Cosoba Girl lensi Suomeen ja hänestä tuli Nova.


25.8.2018
Cosoba Girl varattiin omaan kotiinsa eilen, 24.8.2018.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Cosoba Girl saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cosoba Girl on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Cosoba Girlin yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: