Päivitetty 22.07.2019

Enkelikoira: DADI


Syntymäaika: 2006
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association / Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
26.5.2019
One Rescue Associationin tarha Cosobassa on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Siellä työskentelee väsymättä eläinlääkäri Adina Vladut, joka huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria, joista osa on asunut tarhalla todella kauan. Yksi näistä on Dadi, vanha koiravaari, jonka historiaa harva tarhan työntekijöistä edes muistaa. Dadilla on kuitenkin erityinen paikka Adinan sydämessä, ja kultaisen luonteensa ansiosta se saa nyt mahdollisuuden löytää oma kotinsa Suomesta.

Dadin tarina, se mitä siitä tiedämme, alkaa kaupungintalolta, jonka edestä se oli vuosia sitten löydetty kuljeksimasta. Niin Dadi tuotiin tarhalle. Dadilta on tarhalla ollessaan aikanaan hoidettu sekä Stickerin sarkooma että silmän alla ollut kysta, joista kummastakaan ei enää näy merkkiäkään, vaan moiset vaivat ovat papalle mennyttä elämää. Myös Dadin takajalat ovat murtuneet joskus kauan sitten, mikä saa sen kävelyn näyttämään omituiselta. Pappa onkin sittemmin kuvattu ja kuvista pyydetty konsultaatiota suomalaiselta eläinlääkäriltä. Lääkärin mukaan lähinnä Dadin kintereet saattavat tuottaa kipua, sillä niissä on nivelrikkomuutoksia. Tämän takia Dadi voi tarvita pysyvää kipulääkitystä ja muita tukihoitoja. Saatuaan kuulla tämän lausunnon, Adina lupasi aloittaa Dadin kipulääkityksen sekä nivelapuaineiden antamisen. Lisäksi Dadilla on SI-nivelessä vanha osittainen murtuma, joka tosin on luutunut sen verran hyvään asentoon, ettei tämän pitäisi aiheuttaa sille kipuja. Dadin hampaat tulevat myös tarvitsemaan remonttia, mikä on tavallista vanhoilla tarhakoirilla.

Vaivoista viis, Adinan puhuessa papasta kuuluu äänestä syvä kiintymys, eikä ihme. Tämä ihana vaari on täyttä kultaa: se köpsyttelee pihalla mielissään ympäriinsä, seuraillen milloin ketäkin. Se tulee toimeen loistavasti ihan kaikkien kanssa, niin koirien kuin ihmistenkin. Se on lempeä ja rauhallinen, ja suorastaan huokuu iän tuomaa viisautta pitkistä tarhavuosista huolimatta. Dadi on erityisen ihana ja herttainen, kultainen seniori. Se suorastaan riemastuu saamistaan herkuista ja ne maistuvat vanhukselle oikein hyvin.

Dadi etsii nyt itselleen sitä viimeistä eläkekotia, jossa se saa liikuntaa ja lepoa juuri siinä suhteessa, mitä se tarvitsee. Se kaipaa varmasti rauhallista ympäristöä, jossa se saa paljon herkkuja ja hellyyttä osakseen. Dadin tulevan kodin tulee valmistautua tuleviin eläinlääkärikuluihin, sekä siihen, ettei yhteistä aikaa välttämättä ole jäljellä kovin pitkään. Silti Dadi ansaitsee kokea oman kodin ja sen tuoman onnen.

Dadi on kooltaan noin 50cm korkea ja painaa noin 25 kiloa.

Päivitykset

22.7.2019

Dadi lensi kotiin 6.7.2019Sen onni omasta kodista oli kuitenkin lyhytaikainen. Sen kovien kipujen ja sydänvaivojen vuoksi se jouduttiin päästämään pois tästä maailmasta 9.7.2019. Viimeiset päivänsä se oli kuitenkin rakastettu ja siitä huolehdittiin hyvin. 


21.6.2o19
Dadi sai parhaan mahdollisen lahjan juhannukseksi, kun se sai kuulla, että sitä odottaa oma koti Suomessa. 

26.5.2019
Toukokuu toi jälleen vieraita Romaniaan ja Cosoban tarhalle, kun Kulkurien aktiivit matkasivat tapaamaan adoptio-ohjelmamme koiria. He tapasivat myös Dadin, joka oli hyvin väsyneen oloinen ja lähinnä vain makasi kerällä jossain sivummassa hälinästä. Vaikutelmaksi jäi, että sen ikä on saanut sen kiinni ja sillä saattaisi olla ajan aiheuttamia kolotuksia jaloissaan. Kun se nousee ylös, sen takajalat ovat huterat ja vapisevat. Adina, tarhan eläinlääkäri, epäilee, että kylmä ja kostea ilma saa sen jalat särkemään ja onkin sydäntäsärkevää nähdä kun se makaa tihkusateessa märällä nurmikolla. Se ei kuitenkaan ole menettänyt rahtuakaan ystävällisyydestään ja tulee häntä ystävällisesti heiluen tapaamaan vieraita ja ottaa vastaan tarjotut namit huonoilla hampaillaan. Dadin kodin tuleekin ymmärtää, ettei Dadilla varmuudella ole paljon aikaa jäljellä. Siksi se juuri ansaitsisikin päästä viettämään viimeiset hetkensä omassa kodissa.   

Lisätty pari kuvaa ja video. 

24.3.2019
On helmikuinen päivä Cosobassa ja aktiivimme viettävät aikaa pihan koirien kanssa. Juuri heidän ihmetellessään, kuinka Dadi loistaa poissaolollaan, ilmestyvät tutut, iän painaneet kullanruskeat tassut nurkan takaa. Dadi on pihan koirien joukossa oman tiensä kulkija, jo elämää nähnyt arvokas vanha herra. Se köpöttelee keväisenä päivänä vieraiden luokse rapsuteltavaksi ja kuvattavaksi, minkä jälkeen se palaa omille poluilleen tai käy maate nauttimaan keväauringon lämmöstä. Aktiiviemme palatessa tarhalle seuraavanakin päivänä, tulee Dadi jo oma-aloitteisesti tervehtimään. Tälläkin kertaa se kuitenkin painelee pian nauttimaan auringosäteistä, antamatta ympäristön häiritä. Dadin tämänkertaiseen haluttomuuteen jäädä pitämään vieraille seuraa ja hakeutumiseen omaan rauhaan voi vaikuttaa etenkin näin iäkkäämmän herran kohdalla mahdolliset kivut. Dadin soisikin jo pääsevän omaan kotiinsa, missä se saisi parasta mahdollista hoitoa nivelrikkoonsa, jolloin sen elämänlaatu paranisi hurjasti. Tällä kullanruskealla vaarilla olisi omalle perheelleen annettavana vaikka kuinka paljon viisautta ja lämpöä. Dadi jos kuka ansaitsisi arvoisensa rauhallisen kodin ja pehmoisen pedin. 

21.12.2018
Eipä taida olla maailmassa yhtäkään ihmistä, joka ei Dadiin rakastuisi. Marraskuun hyytävien viimojen keskellä Cosoban tarhalle saapuivat myös aktiivimme tervehtimään monen muun koiran muassa tätä charmanttia vaaria. Kuten kaikki ennen heitä, lankesivat hekin suoraan Dadin pauloihin. Dadi saa edelleen käyskennellä tarhan pihalla vapaana ja tulee muiden koirien kanssa toimeen täysin ongelmitta. Vieraiden saapuessa tarhalle köpöttelee Dadi reippaana heitä vastaan ja jää lähelle makoilemaan vailla huolta huomisesta. Dadi ei hötkyile tai hepuloi nuorempien ystäviensä mukana vaan arvostaa rauhallista maailman ihmettelyä. Kaikenlaiset herkut kiinnostavat pappaa hyvinkin paljon, mutta eipä hän tohdi kieltäytyä rapsutuksistakaan. Dadi ei ujostele kosketusta ollenkaan. Kuinka voi moisen elämän kokenut koira säilyttää tällaisen asenteen elämään? Pääsisipä tämä kultainen koira talveksi omaan lämpimään kotiin.

26.10.2018
Vieraillessaan Cosoban tarhalla syys-lokakuun vaihteessa tapasivat aktiivimme myös Cosoban hyväntuulisen vaarikoiran Dadin. Dadi ei turhia kainostellut uusien ihmisten edessä, vaan parkkeerasi jo hieman kömpelön ahterinsa aina jonkun ihmisen viereen. Dadi on hyvin kiinnostunut ympäristöstään ja seurailee jatkuvasti katse kirkkaana muiden touhuja. Vaari myös antaa käsitellä itseään erinomaisesti ja liikkuu ikäisekseen ja vaivoihinsa nähden todella hyvin. Aktiivimme kuvailivat Dadia hellyyttäväksi ja hyvin rakastettavaksi papparaiseksi, ja sitä se onkin miljoonakertaisesti. Kuka ikinä jokin päivä päättää avata ovensa Dadin lempeälle persoonalle, saa elämäänsä aimoannoksen onnenhyräilyjä ja hyväntuulisia tepsutuksia.

8.9.2018
Dadi aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassa.

________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Dadi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dadi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Virva Kaavi 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.