Päivitetty 29.09.2020

Kodin saanut koira: DANUTZA (nyk. Freya)


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyvään adoptioprosessin kulkuun ja luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

Romaniassa arvioidaan olevan jopa 2-5 miljoonaa koditonta koiraa. Maan eläinsuojelullinen tilanne on Euroopan huonoimpia. Korruptoituneessa, köyhässä maassa monilla ihmisilläkin elämä on rankkaa ja on selvää, että eläinten kohtelu heijastuu yhteiskunnan pahoinvoinnista. Romaniassa elää kuitenkin ihmisiä, jotka tekevät parhaansa auttaakseen kodittomia eläimiä. Yksi heistä on One Rescue Associationin perustaja ja ylläpitäjä, eläinlääkäri Adina Vladut. Adinan tarhalla Cosobassa on noin 350 koiraa, joiden perustarpeista huolehditaan ja joista moni etsii kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat viettävät jonkin aikaa tämän tarhan yhteydessä olevalla klinikalla, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut kotimatkaa varten.

Pieni Danutza on entinen kotikoira, joka on asunut vanhan rouvan kanssa. Rouva oli kuitenkin sitä mieltä, että koira on liian aktiivinen hänelle, ja hylännyt tytön tarhalle. Danutza on asunut Cosoban pihalla muiden pikkukoirien kanssa, ja tulee hienosti toimeen kaikkien kanssa. Ihmisten suhteen Danutza on iloinen, avoin ja reipas.

Hiukan matalan mallisen Danutzan strategiset mitat ovat noin 40 cm ja 10 kg.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

27.9.2020

Danutza pyörähti hurmaamassa kotihoitajansa, ja muutti tänään ikiomaan kotiinsa. Onnea ja iloa yhteiseen elämäänne, Danutza eli Freya ja oma ihminen! <3

19.9.2020

Danutza sai onnenpotkun, sillä riittävän kauan tarhalla olleena ja terveenä koirana se pääsi hiukan takaoven kautta Suomeen lähtevässä kuljetusautossa olleelle vapaalle paikalle. Ja mikä parasta, vauhdikkaan lähtönsä ansiosta Danutza tulee suoraan varattuna sivuille! Sitä odottaa jo ikioma ihminen, jonka kanssa opetella kotikoiran taitoja ja osallistua suuriin seikkailuihin.

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaimmillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Danutza saapui Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Danutza on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Danutzan yhteyshenkilönä häärii Maiju Lanki

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.