Päivitetty 27.09.2020

Enkelikoira: BOMBONEL (Pulla)


Syntymäaika: 2007
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
27.9.2020
Romaniassa lähellä Mitrenin kylää on Carpen tarha. Carpe on romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä ja tarhaa on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carpella noin 100 koirasta huolehtii Veera, joka asuu tarhan yhteydessä. Carpella eläimillä on paremmat oltavat moneen muuhun paikkaan verrattuna, sillä täällä eläimet pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Myös ihastuttava Bombonel asustaa tällä hetkellä Carpessa.

Bombonel on jo varttuneempaan ikään ehtinyt herrasmies, mutta älä anna pitkän iän ja kokemuksen hämätä. Bombonel on aiemmin ollut kotikoira Romaniassa, mutta omistajien kuoltua ja lasten myytyä Bombonelin kodin, päätyi tämä herra Carmenin avulla Carpelle. Aluksi Bombonel olikin hyvin arka, eikä antanut kenenkään koskea itseensä. Aika ja Veeran huomio ovat kuitenkin tehneet tehtävänsä ja Bombonel on valmis adoptio-ohjelmaan ja tutustumaan vieraisiinkin ihmisiin. Bombonel on hyvin rauhallinen ja välinpitämätön vieraita kohtaan. Namien ollessa tarjolla Bombonel kävi hakemassa herkut vieraiden kädestä ja jo muutaman minuutin päästä antoi vieraiden rapsutella itseään vapaasti. Bombonel tuntuikin nauttivan tästä huomiosta ja painautui rapsuttelijaa vasten ikään kuin pyytäen lisää rapsutuksia. Bombonel on myös erittäin fiksu ja pappa käykin tasaisin väliajoin hakemassa turvaa ja pitämässä pohtimistaukoja omassa kopissaan. Kärpäset ovat Bombonelin pahimpia vihollisia kuumuuden lisäksi ja mokomat lentävät ötökät häiritsevätkin pappaa kovin. Lopulta Bombonel itse päättä että vierailuaika on ohi ja jää koppiinsa odottelemaan vieraiden poistumista. Nyt olisikin hyvä aika saada tämä sympaattinen pappa pois ikävän kuumuuden ja kiusaavien kärpästen luota ikiomaan kotiin Suomeen. Bombonel asustaa tarhalla yksin, sillä sille on tullut riitaa häkkitoverin kanssa. Siksi Bombonel etsii ensisijaisesti kotia ainoana koirana.

Bombonel on noin 12-vuotias, 55cm ja 35kg.

Päivitykset
27.9.2020
Elämä ei ole reilua, kaikkihan me sen tiedämme. Jossain tilanteissa sitä kuitenkin toivoo, että se olisi edes vähän reilumpaa. Bombonel päätyi tarhalle vuonna 2017, kuka tietää mikä oli tämän upean koiran tarina ennen sitä. Bombonel oli pitkään niin arka, että ei ollut toivoakaan ottaa herraa adoptio-ohjelmaan, vaan ajan piti antaa kulua. Vierähti vuosi ja toinen. Onneksi tarhalla työskennelleen Veeran ansiosta Bombonel reipastui ja oppi luottamaan ihmisiin, jopa niin paljon, että paikka adoptio-ohjelmassa aukesi. Mutta Bombonel oli jo vanha koira, sellainen, joka ei ihan hirveästi saa kotiehdokkaita. Kun tapasimme Bombonelin joulukuussa 2019, se kärsi selvästi nivelongelmista, joten elämä kolealla, betonipohjaisella tarhalla tuntui aivan kohtuuttomalta kohtalolta iäkkäälle koiralle. Sitten, kesällä 2020 tapahtui jotain lähes uskomatonta: Bombonelille ilmaantui kotiehdokas, ja vielä aivan erinomainen sellainen! Tavallisen adoptioprosessin päätteeksi Bombonel varattiin kotiin ja hyvä tuuri jatkui vielä sen verran, että Bombonel pääsi matkustamaan peruutuspaikalla kotiin jo melko pian varauksen jälkeen. Elo uudessa ympäristössä lähti sujumaan odotettua paremmin ja Bombonel, jolle asettui uudeksi nimeksi Pulla, pääsi nauttimaan kaikesta siitä, mitä koiran elämässä kuuluu olla, mutta mitä vaille se oli jäänyt niin monia vuosia. Pullan mahdollisuudesta iloitsi paitsi Pullan oma rakastava perhe, myös koko Kulkurien ja Carpen porukka.

Mutta sitten, elämä ei ole reilua. Pulla ehti nauttia uudesta elämästään ja ensiluokkaisesta hoidosta vain muutaman kuukauden ajan. Syyskuussa 2020 Pullasta tuli enkelikoira. Pullaa jäi syvästi kaipaamaan rakastava perhe. Perhe kertoo yhteisestä matkastaan Pullan kanssa:

Alunperin Kulkurien sivuja katsellessa Bombonel oli välittömästi se joka vangitsi katseen ja loi tunteen, että tuossa on meidän tuleva perheenjäsen. Vanhus kotiutui jo Heinäkuussa ja ylitti kaikki mahdolliset odotukset. Työnimenä Bombonelilla oli Pulla ja mitä enemmän aikaa hänen kanssaan kotona vietti, sitä sopivammalta nimi tuntui.

Iästään huolimatta Pulla oli todella virkeä, rohkea, utelias ja oppinut koira. Kotona mitään omaa piilopaikka ei haettu vaan joka huoneesta löytyi se oma paikka jossa löllyttiin aina sen mukaan missä ihmisetkin olivat. Nuoruuden vetreä Pulla ei luonnollisesti ollut, mutta ei se lenkkeilyä ja intoa haitannut millään tavalla.
 
Lääkärin tarkastuksessa löytyi kohtalaista nivelrikkoa polvista ja pitkälle edennyt selkärangan spondyloosi. Syyskuun loppupuolella vanhuus iski yllättäen todella lujaa ja ihan muutamassa päivässä takapää ei enää tahtonut kantaa. 17.9. Pulla meni nukkumaan oma turvanalle kainalossa ja turvaviltin alle viimeistä kertaa.
 
Vaikka yhteinen matka jäikin lyhyeksi, sai Pulla ne viimeiset kuukaudet kuitenkin olla rakastettu perheenjäsen. Ikävän määrä on valtava, mutta toivottavasti nukut nyt hyvin ja turvassa.

Lämpimin kiitos ja osanotot Pullan upealle perheelle, teidän ansiostanne Pulla sai kokea oikean koiran elämän. Kuvagalleriassa muutama kuva Pullasta kotona.

25.7.2020
En kertakaikkiaan tiedä mitään liikuttavampaa kuin nähdä, miten vuosia kotia odottanut, iäkäs koira, jota juuri kukaan ei ole kysellyt, löytää vihdoin sen oman, rakastavan kotinsa. Bombonel matkusti Suomeen 18.7. ja vietti viikon kotihoidossa reipastumassa ja vetreytymässä, ja tänään on herra päässyt kohtaamaan ikiomat ihmisensä ja matkannut loppuelämän kotiin. Onnea matkaan rakas Bombonel ja perhe. <3

23.6.2020
Maassa, jossa on noin viisi miljoonaa koditonta koiraa, on kodin löytyminen aivan uskomaton onnenpotku. Joidenkin koirien kohdalla vuodet vierivät, mutta häkin betonipohja on ja pysyy samana, ja ikioman pehmoisen pedin ja rakastavien ihmisten löytyminen tuntuu päivä päivältä epätodennäköisemmältä. Joskus kuitenkin kohtalo puuttuu peliin ja niin on käynyt nyt myös Bombonelin kohdalla. Vanha herra Bombonel saa elämänsä mahdollisuuden, sillä se pääsee viettämään eläkepäiviään ihan oikeaan kotiin, oman perheen pariin. Bombonel on varattu.

17.12.2019
Tapasimme Bombonelin koleana joulukuun päivänä, ja vaikuttaa siltä, että kolea sää ei ole Bombonelille mieleen. Se on vaisu, pysyy kopissaan, eikä tule tervehtimään meitä vieraita. Se ottaa kyllä kopin suulle tarjotut namit, mutta ei tule hakemaan niitä kädestä. Kun Bombonel on koppinsa ulkopuolella, se tärisee vilusta ja liikkuu hieman kankean oloisesti. Koska Bombonel on kookas ja jo iäkäs koira, on todennäköistä, että sillä on jotain vaivaa nivelissä ja kolea ilma pahentaa tilannetta. Tulevan perheen onkin hyvä varautua siihen, että vanhalla koiralla voi olla kaikenlaista, enemmän ja vähemmän pientä kremppaa, jotka vaativat eläinlääkärin huomiota.

Veera kerto meille, että normaalisti Bombonel on innostunut ja elämäniloinen, se piilottelee tavaroita koppiinsa (näemme yhden olkiin piilotetun pallon pilkistävän kopista). Kun kuljemme myöhemmin Bombonelin häkin ohi, tämä tulee kiinnostuneenä häkin reunalle katsomaan ja haistelemaan.

Lisätty muutama kuva Bombonelista.

25.7.2019
Bombonel aloittaa kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bombonel saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bombonel on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseenluovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.