Päivitetty 23.06.2020

Varattu koira: BOMBONEL


Syntymäaika: 2007
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
17.12.2019
Romaniassa lähellä Mitrenin kylää on Carpen tarha. Carpe on romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä ja tarhaa on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carpella noin 100 koirasta huolehtii Veera, joka asuu tarhan yhteydessä. Carpella eläimillä on paremmat oltavat moneen muuhun paikkaan verrattuna, sillä täällä eläimet pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Myös ihastuttava Bombonel asustaa tällä hetkellä Carpessa.

Bombonel on jo varttuneempaan ikään ehtinyt herrasmies, mutta älä anna pitkän iän ja kokemuksen hämätä. Bombonel on aiemmin ollut kotikoira Romaniassa, mutta omistajien kuoltua ja lasten myytyä Bombonelin kodin, päätyi tämä herra Carmenin avulla Carpelle. Aluksi Bombonel olikin hyvin arka, eikä antanut kenenkään koskea itseensä. Aika ja Veeran huomio ovat kuitenkin tehneet tehtävänsä ja Bombonel on valmis adoptio-ohjelmaan ja tutustumaan vieraisiinkin ihmisiin. Bombonel on hyvin rauhallinen ja välinpitämätön vieraita kohtaan. Namien ollessa tarjolla Bombonel kävi hakemassa herkut vieraiden kädestä ja jo muutaman minuutin päästä antoi vieraiden rapsutella itseään vapaasti. Bombonel tuntuikin nauttivan tästä huomiosta ja painautui rapsuttelijaa vasten ikään kuin pyytäen lisää rapsutuksia. Bombonel on myös erittäin fiksu ja pappa käykin tasaisin väliajoin hakemassa turvaa ja pitämässä pohtimistaukoja omassa kopissaan. Kärpäset ovat Bombonelin pahimpia vihollisia kuumuuden lisäksi ja mokomat lentävät ötökät häiritsevätkin pappaa kovin. Lopulta Bombonel itse päättä että vierailuaika on ohi ja jää koppiinsa odottelemaan vieraiden poistumista. Nyt olisikin hyvä aika saada tämä sympaattinen pappa pois ikävän kuumuuden ja kiusaavien kärpästen luota ikiomaan kotiin Suomeen. Bombonel asustaa tarhalla yksin, sillä sille on tullut riitaa häkkitoverin kanssa. Siksi Bombonel etsii ensisijaisesti kotia ainoana koirana.

Bombonel on noin 12-vuotias, 55cm ja 35kg.

Päivitykset
23.6.2020
Maassa, jossa on noin viisi miljoonaa koditonta koiraa, on kodin löytyminen aivan uskomaton onnenpotku. Joidenkin koirien kohdalla vuodet vierivät, mutta häkin betonipohja on ja pysyy samana, ja ikioman pehmoisen pedin ja rakastavien ihmisten löytyminen tuntuu päivä päivältä epätodennäköisemmältä. Joskus kuitenkin kohtalo puuttuu peliin ja niin on käynyt nyt myös Bombonelin kohdalla. Vanha herra Bombonel saa elämänsä mahdollisuuden, sillä se pääsee viettämään eläkepäiviään ihan oikeaan kotiin, oman perheen pariin. Bombonel on varattu.

17.12.2019
Tapasimme Bombonelin koleana joulukuun päivänä, ja vaikuttaa siltä, että kolea sää ei ole Bombonelille mieleen. Se on vaisu, pysyy kopissaan, eikä tule tervehtimään meitä vieraita. Se ottaa kyllä kopin suulle tarjotut namit, mutta ei tule hakemaan niitä kädestä. Kun Bombonel on koppinsa ulkopuolella, se tärisee vilusta ja liikkuu hieman kankean oloisesti. Koska Bombonel on kookas ja jo iäkäs koira, on todennäköistä, että sillä on jotain vaivaa nivelissä ja kolea ilma pahentaa tilannetta. Tulevan perheen onkin hyvä varautua siihen, että vanhalla koiralla voi olla kaikenlaista, enemmän ja vähemmän pientä kremppaa, jotka vaativat eläinlääkärin huomiota.

Veera kerto meille, että normaalisti Bombonel on innostunut ja elämäniloinen, se piilottelee tavaroita koppiinsa (näemme yhden olkiin piilotetun pallon pilkistävän kopista). Kun kuljemme myöhemmin Bombonelin häkin ohi, tämä tulee kiinnostuneenä häkin reunalle katsomaan ja haistelemaan.

Lisätty muutama kuva Bombonelista.

25.7.2019
Bombonel aloittaa kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bombonel saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bombonel on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseenluovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.