Päivitetty 30.10.2019

Kotia etsivä koira: BOMBONEL


Syntymäaika: 2007
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
25.7.2019
Romaniassa lähellä Mitrenin kylää on Carpen tarha. Carpe on romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä ja tarhaa on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carpella noin 150 koirasta ja yhdestä siasta huolehtii Veera, joka asuu tarhan yhteydessä. Carpella eläimillä on paremmat oltavat moneen muuhun paikkaan verrattuna, sillä täällä eläimet pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Myös ihastuttava Bombonel asustaa tällä hetkellä Carpessa.

Bombonel on jo varttuneempaan ikään ehtinyt herrasmies, mutta älä anna pitkän iän ja kokemuksen hämätä. Bombonel on aiemmin ollut kotikoira Romaniassa, mutta omistajien kuoltua ja lasten myytyä Bombonelin kodin, päätyi tämä herra Carmenin avulla Carpelle. Aluksi Bombonel olikin hyvin arka, eikä antanut kenenkään koskea itseensä. Aika ja Veeran huomio ovat kuitenkin tehneet tehtävänsä ja Bombonel on valmis adoptio-ohjelmaan ja tutustumaan vieraisiinkin ihmisiin. Bombonel on hyvin rauhallinen ja välinpitämätön vieraita kohtaan. Namien ollessa tarjolla Bombonel kävi hakemassa herkut vieraiden kädestä ja jo muutaman minuutin päästä antoi vieraiden rapsutella itseään vapaasti. Bombonel tuntuikin nauttivan tästä huomiosta ja painautui rapsuttelijaa vasten ikään kuin pyytäen lisää rapsutuksia. Bombonel on myös erittäin fiksu ja pappa käykin tasaisin väliajoin hakemassa turvaa ja pitämässä pohtimistaukoja omassa kopissaan. Kärpäset ovat Bombonelin pahimpia vihollisia kuumuuden lisäksi ja mokomat lentävät ötökät häiritsevätkin pappaa kovin. Lopulta Bombonel itse päättä että vierailuaika on ohi ja jää koppiinsa odottelemaan vieraiden poistumista. Nyt olisikin hyvä aika saada tämä sympaattinen pappa pois ikävän kuumuuden ja kiusaavien kärpästen luota ikiomaan kotiin Suomeen. Bombonel on noin 12-vuotias, 55cm ja 35kg.

Päivitykset
25.7.2019
Bombonel aloittaa kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bombonel saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bombonel on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseenluovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.