Päivitetty 26.02.2019

Kotia etsivä koira: VEGGIE


Syntymäaika: Noin 2016
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Roxana Deissima)
Kastroidaan

Perustiedot ja tausta

20.12.2018
Roxana Deissima on toiminut aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen kun hänen kotikulmilla asustellut koira, jota Roxana oli ruokkinut, joutui julmien paikallisten rankkureiden toimesta yhdelle Romanian kunnallisista tarhoista. Roxana lähti hakemaan koiraa takaisin ja näki kunnallisen tarhan julmuudet, eikä paluuta entiseen enää ollut. Useimmiten koirat päätyvät Roxanalle teiden varsilta, kun hän matkaa Bukarestin ja kotikylänsä väliä. Veggie ja hänen ystävänsä Sushi löydettiin tienvarressa kesän ajan toimineen kasvis-/hedelmäkojun ympäristöstä ja kun koju sulkeutui, jäivät koirat aivan yksin. Onnekseen molemmat koirat pääsivät Roxanan ansiosta turvaan tarhalle odottamaan omia kotejaan.

Luonteeltaan Veggie on iloinen ja aktiivinen koira, joka nauttii kovasti ihmisen huomiosta ja hakeutuu mielellään lähelle. Kun Veggie innostuu se saattaa myös hyppiä ihmistä kohtaan, mutta tämä tapa on yleensä melko hyvin poiskoulutettavissa. Veggiellä on myös käytössä se suosittu romanialainen hymy, eli vetää nenän ruttuun ja näyttää hampaitaan ikään kuin hymyilisi. Tämä ei liity lainkaan vihaisuuteen, vaan enemmänkin Veggie tekee tätä jos innostuu, ilahtuu tai yrittää mielistellä.

Veggie tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, tykkää myös leikkiä mutta ei ole ihan kokoaika kuitenkaan “häsläämässä”. Poitsu ei ole itsessään kova haukkumaan, mutta yhtyy kuoroon mikäli muut haukkuvat.

Iältään Veggie on Roxanan arvion mukaan noin 2-vuotias, se ei ole vielä kastroitu, mutta tullaan kastroimaan ennen saapumista Suomeen. Kooltaan poitsu on noin 55-60cm, 25kg.

20.12.2018
Veggie astui Kulkurien adoptio-ohjelmaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua. Veggie saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Veggie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Veggien yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.