Kodin saanut koira: DARIL (Pötkyläpennut) (nyk. Heikki)

Syntymäaika: 8/2020
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
12.6.2021

Carpen tarha, lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka on rahoitettu pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran ja kissan tarha, joista pitää huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Tarhalla eläimille pyritään järjestämään mahdollisimman hyvät elinolot niiden odottaessa kodin löytymistä tai vaikka kotia ei löytyisikään. Tarhan yhteinen rakennusprojekti alkoi toukokuussa 2016 ja jatkui kolme vuotta päättyen elokuussa 2019. Kulkurien ja Carmenin yhteistyö jatkuu eri muodoissaan  muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Carmen jatkaa muiden tukijoidensa kanssa tarhan varustamista ja tällä hetkellä on ajankohtaista sähköjen saaminen tarhalle.

Arviolta noin kahdeksan kuukauden ikäiset Pötkyläpennut ovat eläneet emonsa sekä useiden muiden koirien kanssa erään paikallisen, vanhemman pariskunnan pihamaalla ja kasvaneet siellä vastasyntyneistä nuoriksi koiran aluiksi. Pariskunnan poika huolehtii talossa asuvista vanhemmistaan, eikä erityisemmin pidä koirista, joten pojan ja koirien välillä oli usein skismaa. Sen vuoksi Pötkyläpennut Nixon, Daril, Grimes, Negan ja Judith emoineen päätyivät Carmenin hoiviin Carpen tarhalle marraskuussa 2020 ja ovat asuneet tarhalla siitä lähtien. Nyt on pentujen aika aloittaa kodinetsintä Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Daril ja Nixon ovat luonteeltaan melko samanlaisia poikia: uteliaita, leikkisiä ja iloisia pentuja. Daril tulee uteliaasti tutkimaan pentujen häkkiin saapunutta ihmistä, mutta sitä kuitenkin hiukan ujostuttaa, eikä selvästi ihan tiedä, miten tilanteeseen pitäisi suhtautua. Daril juokseekin ihmisen ja kopin väliä tilanteesta hiukan hämillään, mutta kuitenkin innoissaan. Daril tulee kotiutuessaan varmasti tarvitsemaan aikaa totutellessaan uusiin ihmisiin ja tilanteisiin.

Toisten koirien seura on myös Darilille tärkeää ja se tulee erinomaisesti toimeen sisarustensa kanssa. Daril varmasti arvostaisi, jos tulevasta kodista tai sen lähipiiristä löytyisi leikkisiä koirakavereita. Daril haukkuu tarhalla normaalin koiran tavoin.

Pötkyläpennut ovat asuneet tarhalla eristettyinä ulkomaailmasta melko pitkään ja muutos uuteen kotiin muuttaessaan tulee varmasti olemaan pennuille alkuun iso ja pelottava. Liikenne, vieraat ihmiset, hihnalenkkeily ja sisätiloissa asuminen ovat niille täysin vieraita asioita ja tottuminen voi viedä aikaa. Menneisyyden ikävät kokemukset voivat myös uudessa ympäristössä nostaa päätään yllättävinkin tavoin. On tärkeää, että Darilin tulevalta perheeltä löytyy kärsivällisyyttä ja taitoa olla tukena nuoren koiran kasvussa aikuiseksi ja tarjota sille turvallinen ja rauhallinen koti. Myös aiemmasta kokemuksesta ujoista tai epävarmoista koirista on varmasti hyötyä.

Pötkyläpennut ovat kaikki pienikokoisia koiria, tällä hetkellä kooltaan noin 35 cm korkeita ja 5 kiloisia. Myös pentujen emo on pienikokoinen, eikä pentujen odoteta enää kasvavan kovin paljoa. Pötkyläpennut ovat nimensä mukaisesti lyhytjalkaisia töppöjalkamallisia koiria.

Päivitykset

12.6.2021
Daril saapui tänään omaan kotiinsa Suomeen ja sai nimekseen Heikki. Onnea Heikki ja perhe!

15.4.2021
Daril on varattu omaan kotiin!

7.4.2021
Pötkyläpentujen Daril aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Daril saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Daril on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Darilin yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: