Päivitetty 15.06.2021

Kodin saanut koira: NIXON (Pötkyläpennut)


Syntymäaika: 8/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
12.6.2021

Carpen tarha, lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka on rahoitettu pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran ja kissan tarha, joista pitää huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Tarhalla eläimille pyritään järjestämään mahdollisimman hyvät elinolot niiden odottaessa kodin löytymistä tai vaikka kotia ei löytyisikään. Tarhan yhteinen rakennusprojekti alkoi toukokuussa 2016 ja jatkui kolme vuotta päättyen elokuussa 2019. Kulkurien ja Carmenin yhteistyö jatkuu eri muodoissaan  muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Carmen jatkaa muiden tukijoidensa kanssa tarhan varustamista ja tällä hetkellä on ajankohtaista sähköjen saaminen tarhalle.

Arviolta noin kahdeksan kuukauden ikäiset Pötkyläpennut ovat eläneet emonsa sekä useiden muiden koirien kanssa erään paikallisen, vanhemman pariskunnan pihamaalla ja kasvaneet siellä vastasyntyneistä nuoriksi koiran aluiksi. Pariskunnan poika huolehtii talossa asuvista vanhemmistaan, eikä erityisemmin pidä koirista, joten pojan ja koirien välillä oli usein skismaa. Sen vuoksi Pötkyläpennut Nixon, Daril, Grimes, Negan ja Judith emoineen päätyivät Carmenin hoiviin Carpen tarhalle marraskuussa 2020 ja ovat asuneet tarhalla siitä lähtien. Nyt on pentujen aika aloittaa kodinetsintä Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Nixon on luonteeltaan uteliaan, leikkisän ja iloisen oloinen pentu. Se tulee uteliaasti tutkimaan pentujen häkkiin saapunutta ihmistä, mutta sitä kuitenkin hiukan ujostuttaa, eikä selvästi ihan tiedä, miten tilanteeseen pitäisi suhtautua. Nixon juokseekin ihmisen ja kopin väliä tilanteesta hiukan hämillään ja stressaantuneena, mutta kuitenkin innoissaan. Nixon tarvitsee varmasti kotiutuessaan runsaasti aikaa totutellessaan uusiin ihmisiin ja tilanteisiin.

Toisten koirien seura on Nixonille tärkeää ja se tulee erinomaisesti toimeen sisarustensa kanssa. Nixon varmasti arvostaisi tulevasta kodista löytyvää leikkisää koirakaveria, joka voisi tutustuttaa Nixonin ympäröivään maailmaan ja toimia sen henkilökohtaisena tukena ja turvana. Nixon haukkuu tarhalla normaalin koiran tavoin.

Pötkyläpennut ovat asuneet tarhalla eristettyinä ulkomaailmasta melko pitkään ja muutos uuteen kotiin muuttaessaan tulee varmasti olemaan pennuille alkuun iso ja pelottava. Liikenne, vieraat ihmiset, hihnalenkkeily ja sisätiloissa asuminen ovat niille täysin vieraita asioita ja tottuminen voi viedä aikaa. Menneisyyden ikävät kokemukset voivat myös uudessa ympäristössä nostaa päätään yllättävinkin tavoin. On tärkeää, että Nixonin tulevalta perheeltä löytyy kärsivällisyyttä ja taitoa olla tukena nuoren koiran kasvussa aikuiseksi ja tarjota sille turvallinen ja rauhallinen koti. Myös aiemmasta kokemuksesta ujoista tai epävarmoista koirista on varmasti hyötyä.

Pötkyläpennut ovat kaikki pienikokoisia koiria, tällä hetkellä kooltaan noin 35 cm korkeita ja 5 kiloisia. Myös pentujen emo on pienikokoinen, eikä pentujen odoteta enää kasvavan kovin paljoa. Pötkyläpennut ovat nimensä mukaisesti lyhytjalkaisia töppöjalkamallisia koiria.

Päivitykset

12.6.2021
Nixon saapui tänään Suomeen omaan kotiinsa. Uusi elämä, täältä tullaan!

23.4.2021
Herra Nixon sai perjantain kunniaksi jymyuutisia: Nixonia odottaa Suomessa oma koti. Nixon on varattu!

7.4.2021
Pötkyläpentujen Nixon aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Nixon saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nixon on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Nixonin yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.