Kodin saanut: DIANA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

"Minicollie"

 

DIANA

* N. 1 v (06/2013)

* steriloitu narttu

* SUOMESSA.

 

 

 

 

06.11.2012

Glinan tarhan yhtä häkkiä asuttaa valovoimainen pentue- The Royal Puppies.
Pentuen alkuelämä ei ole ollut niin kovin kuninkaallinen, sillä ne on hylätty aivan pieninä pentuina, mutta onneksi ne pääsivät Glinan tarhalle ja nyt niiden elämässä aukenee mahdollisuus päästä viettämään sitä heille oikeasti kuuluvaa arvokasta elämää rakastettuina perheenjäseninä, tasapainoisina ja onnellisina koirina.

Pennut ovat nyt noin 6 kk ikäisiä ja ne ovat saaneet rokotukset, madotukset ja ulkoloishäädöt. Lisäksi ne on sirutettu ja niillä on passit. Ne ovat siis varsin pian valmiita matkustamaan Suomeen omiin koteihinsa, pois kylmän talven alta tarhaolosuhteista.

Pennuista Diana on eri pentueesta ja muut ovat samaa katrasta, mutta Diana on samaa ikää muiden kanssa.

Kaikki pennut ovat avoimia, uteliaita, leikkisiä, sosiaalisia ja reippaita luonteiltaan. Ne rakastavat ihmisen huomiota ja kiipeilevät syliin ja suukottelemaan ennakkoluulottomasti.

Pennuista Camilla ja Diana ovat pienimpiä, ne kasvavat aikusina noin 15-20 kiloisiksi. William ja Charles ovat isoimpia, niistä tulee aikusina noin 20-25 kilosia ja Harry on näiden väliltä.

Tässä video koko Royal Puppies-viisikosta Glinan tarhalta 27.10.12:

http://www.youtube.com/watch?v=JCi4dTkLTdo&feature=plcp


Lisätty kuvia 27.12.2012

 

12.02.2013

Royal puppies-nelikko on nyt n. 8kk ikäinen. Diana on hiljattain steriloitu, joten tyttönen  olisikin enemmän kuin valmis löytämään sen oman kotinsa. Diana on edelleen leikkisä ja energinen, sekä ystävällinen muita eläimiä ja ihmisiä kohtaan. Dianasta on saatu uusia, upeita kuvia, joista tytyön nykyinen koko käy melko hyvin selville. Diana asuttaa häkkiään edelleen veljiensä Harryn, Williamin ja Charlesin kanssa.

Olisiko sinulla tarjota tälle kaunottarelle se ikioma koti?

 

23.04.2013

Kevät saapuu hiljalleen Glinalle ja edelleen häkissään omaa kotiaan odottelee kuvan kaunis Diana. Diana on nyt n. 10 kk ikäinen nuori neitonen jolla energiaa ja vauhtia riittää. Lady-Di asustelee edelleen samassa häkissä kunikaallisten veljiensä Harryn, Charlesin ja Williamin kanssa. Häkissä riittää menoa ja melskettä, kun sisarukset leikkivät ja telmivät keskenään.

Diana on pienempi kuin miltä kuvista mahdollisesti näyttää. Diana on korkeudeltaan max. 45 cm ja painaa alle 20 kg. Ihan kovinkaan paljoa Diana ei varmaankaan enää kasva.

Diana on luonteeltaan leikkisä, vauhdikas, lempeä ja ystävällinen. Ja ihme onkin ettei kukaan ole vielä Dianaa itselleen halunnut. Ohessa videota Royal-pentueen leikeistä Glinalta 17.03.2013.

Kaipaatko elämääsi jotakin kuninkaallista, vauhdikasta, lempeää ja kaunista? Lady- Di on silloin kuin sinulle tehty.

 

11.06.2013

Ihastuttava Diana neito odottelee edelleen omaa kotiaan Glinan tarhalla Romaniassa. Diana on nyt n. 1-vuoden ikäinen ja siirtyykin sivuillamme aikuisten pienien koirien kategoriaan. Diana on todella paljon pienempi kuin kuvissa näyttää. Diana on edelleen iloinen, avoin ja vauhdikas ja varmasti soveltuva monenlaiseen ympäristöön ja perheeseen.

Olisiko sinulla tarjota koti kauniille, reippaalle, iloiselle ja energiselle Dianalle?

 

16.06.2013

Diana saapuu Suomeen kotihoitoon 25.06.2013. Dianaa pääsee tapaamaan kotihoitopaikkaan sopimuksen mukaan.

 

27.06.2013

Ensivaikutelma Dianasta parin päivän kotihoidon perusteella:

Myöhään tiistai-iltana ajelimme mieheni kanssa Tampereelta Helsinki-Vantaan lentokentälle hakemaan kotihoitoon Dianaa. Olin kuullut, että Diana on pienempi kuin kuvissa näyttää, mutta silti yllätyin kuinka pieni se onkaan!

Alussa Diana oli lentokentällä vähän ihmeissään eikä oikein ottanut kontaktia ihmisiin. Melko pian se kuitenkin rentoutui ja namitkin maistuivat. Muita koiria se kävi kaikkia moikkaamassa yksitellen, rauhallisesti ja ystävällisesti.

Lentokentän pihalla Dianaa alkoi jännittää, kun muita koiria tai ketään tuttuja ei enää ollut ympärillä. Kannoimme sen autoon, missä se pienen alkujännityksen jälkeen kävi lepäilemään ja makoilikin hiljaa koko matkan. Kotiin päästyämme se kävi pissalla aidatulla takapihallamme ja moikkasi kahta koiristamme, pieniä alle 5kg narttuja, taas samalla ystävällisellä ja kohteliaalla tavalla kuin lentokentälläkin muita koiria. Yön se nukkui hyvin ja aamulla kävi taas vessa-asioilla ulkona. Samalla se pääsi pihalla tutustumaan myös kolmanteen koiraamme, isompaan urokseen joita monet koirat aluksi pelkäävät. Diana kyllä vähän irvisteli Miskalle sen lähestyessä liian päällekäyvästi, mutta alle minuutissa ne jo alkoivat leikkiä ja juosta pitkin pihaa yhdessä.

Diana pääsi heti ensimmäisenä päivänä kanssani töihin lemmikkitarvikeliikkeeseen, sillä en viitsinyt jättää sitä vielä useammaksi tunniksi yksin. Ajatukseni oli jättää se nukkumaan taukohuoneeseen, jossa voisin käydä sitä välillä katsomassa. Aluksi se olikin siellä ja nukkui rauhassa, mutta koska sitä ei uusi paikka tuntunut jännittävän, otin sen kanssani varastohommiin ja siellä se uteliaasti ja rennosti tutkailikin paikkoja ja kävi moikkailemassa työkavereitani ja hakeutui jopa syliin ja paijattavaksi.

Diana vaikuttaa siis erittäin kiltiltä, ystävälliseltä ja rauhalliselta. Se ei hätkyile, vaan on ennemmin harkitsevainen – ei kuitenkaan erityisen varauksellinen. Se suhtautuu hyvin luottavaisesti uusiin ihmisiin, vaikka miehiä se kyllä aluksi jännittää. Nameilla jännityskin on voitettavissa. Diana säikkyy vähän äkkinäisiä ääniä ja liikkeitä, mutta hyvistä hermoista kielien se menee heti säikähdyttyään kuitenkin tutkimaan äänen lähdettä. Uusissa tilanteissa se hetken tarkkailee tilannetta ennen kuin voi kunnolla rentoutua. Vapaana (aidatulla alueella) se seuraa vierellä ja hakee oma-aloitteisesti kontaktia. Hihnassa Diana on vielä vähän epävarma, mutta flexissä kulki ihan rennosti jo toisena päivänä ja pissaaminenkin onnistui jo hihnassakin.

Dianassa on kovasti collien näköä, joskin minikoossa. Emme ole vielä mitanneet tai punninneet sitä, mutta veikkaisin noin 40-45 cm ja 12-15 kg. Pitkä ruumiinrakenne voisi olla peräisin esim. corgilta. Hauskana yksityiskohtana Dianalla on takakannukset.

Diana sopeutuisi varmasti aika monenlaiseen kotiin, jossa se saisi paljon huomiota ja rapsutuksia. Mikäli kodissa ei muita koiria ole, Diana nauttisi päästä kuitenkin säännöllisesti leikkimään koirakavereiden kanssa. Diana näyttää tulevan kaikenlaisten koirien kanssa mainiosti toimeen, tosin nyt kotioloissa se on alkanut jo osoittaa kiintymystään “omaan ihmiseen” yrittämällä pitää toiset koirat minusta kaukana. Se on varmasti vain epävarmuutta ja on opetettavissa pois, kunhan alkustressi vähän laskee. Diana on hiljainen enkä ole kuullut sen kertaakaan haukkuvan, joten sen voisi kuvitella myös kerrostaloon.

Kirjoitteli hoitotäti Jenni

 

07.07.2013

Diana on nyt ollut puolitoista viikkoa meillä ja alkustressi tuntuu laantuneen hyvin. Dianan elämä muuttui kerralla täysin virikkeettömästä tarhaelämästä vilkkaaseen kotikoiran elämään ja muutosten aiheuttama normaali stressi on näkynyt lähinnä “jäykistelynä” uusien asioiden edessä. Esimerkiksi ensimmäisten vieraiden tullessa pikaisesti käymään eteisessämme, Diana kurkki vain rappusten yläosasta ja vähän ajan päästä tuli varoen haistelemaan naisia, mutta miehet olivat vielä liian jännittäviä. Seuraavia vierailijoita Diana uskaltautuikin jo lähestyä ja muutaman minuutin tarkkailemisen jälkeen tuli syliin asti. Perjantaina Diana näki luultavasti elämänsä ensimmäistä kertaa pienen lapsen (1-vuotiaan). Diana otti muista koirista mallia ja tuli iloisesti nuuhkuttelemaan pikkuista ja pian menikin jo lapsen viereen istuskelemaan rauhassa.

Enää Diana ei ole juurikaan yrittänyt komentaa muita perheen koiria pois “oman ihmisen” luota, joten sekin taitaa olla vain alkustressiä ja epävarmuutta. Kuitenkin tulevan perheen mahdollisten koirien tulisi olla melko itsevarmoja, ettei tällaisessa tilanteessa synny tappelua. Diana ei siis ole missään vaiheessa edes yrittänyt näykkiä perheen pikkukoiriakaan, se vain irvistelee ja murisee toisinaan muille koirille jos tuntee olonsa uhatuksi. Sen on saanut kuitenkin hyvin kitkettyä komentamalla ja huomioimalla koiria samaan aikaan.

Edelleen monet asiat ovat koko ensimmäisen elinvuotensa tarhalla eläneelle Dianalle uusia ja se saattaakin säikähtää nopeita yllättäviä liikkeitä tai ääniä ja perääntyä muutaman askeleen. Ensimmäiset kerrat esimerkiksi tv, radio, imuri ja tiskikone aiheuttivat Dianassa ihmetystä, mutta uteliaisuus voitti ja nyt niihin voi suhtautua jo tyynesti. Tällaisissa tilanteissa toinen koira on ollut Dianalle hyvä tuki ja esimerkki miten toimia. Ensimmäisiä kertoja ovikellon kuullessaan Diana luikki sivummas tarkkailemaan mitä tapahtuu, mutta nyt se jo menee muiden koirien kanssa häntä heiluen ovelle vieraita vastaan.

Lenkillä Diana kulkee flexissä oikein nätisti. Olemme lenkkeilleet lähinnä rauhallisilla pientaloalueilla, ja Diana on suhtautunut rauhallisen uteliaasti vastaan tulleisiin polkupyöriin, lastenrattaisiin jne. Oikein kovaääniset isot autot ovat vielä aiheuttaneet vähän hämmennystä. Uskoisin Dianan kyllä tottuvan lenkkeilemään myös keskusta-alueella.

Yksinolot ovat sujuneet Dianalta todella hyvin. Se on ollut useamman kerran maksimissaan noin 7 tunnin ajan yksin, eikä mitään tuhoja tai vessavahinkoja ole ollut odottamassa. Toki perheen muut koirat ovat olleet Dianan seurana, joskin eri tilassa: Diana on ollut yläkerrassa ja muut koirat alakerrassa. Välillä päivän mittaankin Diana hipsii yksin yläkertaan lepäilemään, joten tulevassa kodissakin voisi hyvä olla mahdollisuus tarvittaessa vetäytyä omiin oloihinsa. Herkkänä ja rauhallisena tyttönä Diana viihtyisi varmasti parhaiten kodissa, jossa ei ole jatkuvasti kovaa hälinää.

Herkkä ja rauhallinen Diana arvostaisi kotia, jossa arvostetaan Dianan harkitsevaista ja rakastavaa luonnetta, jossa saa makoilla sohvalla nautiskellen rapsutuksista, jossa tehdään viipyileviä metsälenkkejä luonnon kauneudesta nauttien, jossa tutustutaan oman ihmisen rohkaisevassa seurassa uusiin jänniin asioihin ja jossa saa painia koirakavereiden kanssa silloin tällöin. Diana on nopeasti sopeutuva, hyvähermoinen nuori neiti, joten siitä tulisi varmasti myös hyvä harrastuskaveri, kunhan alkujännityksestä pääsee yli. Siihen ei varmasti mene kauaa ja se tulee olemaan omalle ihmiselle hyvin palkitsevaa nähdä Dianan rohkaistuvan päivä päivältä. Nyt olisikin hyvä päästä omaan kotiin jatkamaan kotikoiran taitojen opettelua, sillä Diana kiintyy hyvin nopeasti ja syvästi omiin ihmisiinsä.

 

11.07.2013

Diana mitattiin tänään: säkäkorkeus 42 cm ja paino 13 kg. Varsin kompakti neiti siis!

 

Tässä linkki kuvakansioon Dianan kotihoitopaikasta.

23.07.2013

Diana on tänään varattu omaan kotiinsa kotihoidosta. Tyttö pääsee oman perheensä hellään huomaan heti huomenna.

 

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: