Päivitetty 02.11.2020

Kodin saanut koira: DILMA (nyk. Sira)


Syntymäaika: 5/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
31.10.2020

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adinalla on takanaan 20 vuoden ura eläinlääkärinä ja lähes yhtä kauan hän on auttanut Romanian kodittomia koiria. Adina otti suuren askeleen eteenpäin rescuetyössään vuonna 2015, kun hän vuokrasi Cosoban kylästä vanhan, ränsistyneen maatilan tontteineen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017. Sen kautta Kulkurien adoptio-ohjelmaan on valittu paljon koiria. Adina viettää Cosoban tarhalla huomattavan paljon aikaa. Hän huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kun Kulkurien aktiivit vierailevat Cosobassa, siellä on aina tapahtunut paljon edistystä edelliseen kertaan nähden. Tarhalla asuu jatkuvasti noin 200 koiraa ja lisäksi Adina majoittaa siellä maksua vastaan muiden eläinsuojelijoiden koiria.

Cosoban tarhan sisäpihalla osa koirista saa kulkea vapanaa. Sisäpihalla vilistääkin jos jonkinmoista koirayksilöä. Aluksi tällä sisäpihalla asusteli myös pentu, joka sai nimekseen Dilma. Aina välillä joku sisäpihan koirista joutuu muiden koirien kiusaamaksi ja näin valitettavasti kävi myös Dilmalle. Tästä syystä Dilma siirtyi asumaan tarhalla pienempään aitaukseen, aran uroskoiran kaveriksi. Dilma ja kämppäkaveri tulivat hyvin ja sopuisasti toimeen, mutta muiden koirien kiusaamisen takia Dilma ymmärrettävästi arastelee hiukan muita koiria. Nykyisen, uuden häkkikamunsa, iloisen ja sosiaalisen Hyrränkin kanssa Dilma tulee kuitenkin hienosti toimeen. Hyrrä on kuitenkin pian muuttamassa omaan kotiinsa Suomeen. Dilmalle tekisi varmasti hyvää, jos tulevassa kodissa odottaisi kiltti ja lempeä koirakaveri, joka opettaisi Dilmalle, että toiset koirat voivatkin olla aika mukavia.

Tällä hetkellä Dilma on nyt reilun vuoden ikäinen nuori neiti. Nuoreksi koiraksi Dilma on rauhallinen; se ei tee itsestään kovinkaan suurta numeroa eikä sen ei ole juurikaan kuultu haukkuvan tarhalla. Syliin otettaessa Dilma hieman jäätyy, mutta muuten Dilma on niin vieraiden kuin tuttujen ihmisten kanssa kuitenkin reipas ja iloinen. Tarhoilla ihmiskontaktit ovat kuitenkin vähäisiä ja on ymmärrettävää, että Dilma varmasti tulevassa kodissa tulee tarvitsemaan paljon positiivisia kokemuksia myös ihmisistä. Dilman olisi ehdottomasti löydettävä koti, jossa se pääsee rentoutumaan ja näyttämään todellisen luonteensa: leikkimään, riehumaan ja keksimään kepposia, kuten nuoren koiran kuuluukin.

Dilma on melko isokokoinen koira ollessaan noin 50-55 cm ja painaessaan noin 22 kg. Myös Dilman äiti Rita asuu tarhalla, mutta Rita on jo varattu omaan kotiin.

Päivitykset

31.10.2020
Dilma matkasi tänään omaan kotiinsa ja tapasi perheensä ensimmäistä kertaa. Dilma sai myös uudeksi nimekseen Sira. Onnea Sira ja perhe!

16.9.2020
Vihdoin Dilmankin onni kääntyi! Dilma varattiin tänään omaan kotiin.

12.6.2020
Dilma on ehtinyt kasvaa tarhalla jo vuoden ikään ja onkin siirtynyt Kulkurien adoptio-ohjelmassa aikuisten koirien kategoriaan. Kaikkien koirien soisi toki löytävän oman kotinsa mitä pikimmiten, mutta nuorten koirien kohdalla sitä toivoo erityisesti siksi, että koirat saisivat enemmän kokemuksia rakastettuna perheenjäsenenä elämisestä, kuin tarhaoloissa kasvamisesta. Löytyisipä Dilmankin koti vihdoin ja viimein. Lisätty video Dilmasta.

6.5.2020
Huhtikuussa saksalaisen yhdistyksen edustajat tapasivat Dilman tarhalla ja laittoivat meille terveisiä Dilmalta kuvien ja videoiden muodossa. Missä on tämän ihanan nallekarhutytön oma koti?

26.12.2019
Joulukuussa  aktiivimme tapasivat myös suloisen Dilman. Dilma asustelee edelleen häkissä aremman uroksen kanssa. Tarhan omistava Adina kertoo, että Dilma oli selkeästi reipastunut muutettuaan sisäpihalta katettuun häkkiin. Myös aktiivien vierailun aikana Dilma reipastuu koko ajan, vaikka uudet ihmiset hieman jännittävätkin. Dilma vaikuttaakin rempseältä pennulta, joka hyötyisi aivan valtavasti turvallisesta kotiympäristöstä, jossa voisi olla kiltti ja reipas koirakaveri näyttämässä mallia. Dilma tykkää haistella tarkasti kiinnostavia asioita ja antaa vieraiden ihmisten jopa rapsutella itseään. Ihana nuori koira, jonka soisi jo pääsevän omaan kotiin!

3.11.2019
Suloinen Dilma aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Dilma saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dilma on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Dilman yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.