Päivitetty 07.07.2020

Kotia etsivä koira: DILMA


Syntymäaika: 5/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
26.12.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adinalla on takanaan 20 vuoden ura eläinlääkärinä ja lähes yhtä kauan hän on auttanut Romanian kodittomia koiria. Adina otti suuren askeleen eteenpäin rescuetyössään vuonna 2015, kun hän vuokrasi Cosoban kylästä vanhan, ränsistyneen maatilan tontteineen.
Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017. Sen kautta Kulkurien adoptio-ohjelmaan on valittu paljon koiria. Adina viettää Cosoban tarhalla huomattavan paljon aikaa. Hän huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kun Kulkurien aktiivit vierailevat Cosobassa, siellä on aina tapahtunut paljon edistystä edelliseen kertaan nähden. Tarhalla asuu jatkuvasti noin 200 koiraa ja lisäksi Adina majoittaa siellä maksua vastaan muiden eläinsuojelijoiden koiria.

Cosoban tarhan sisäpihalla osa koirista saa kulkea vapanaa. Sisäpihalla vilistääkin jos jonkinmoista koirayksilöä. Aluksi tällä sisäpihalla asusteli myös pentu, joka sai nimekseen Dilma. Aina välillä joku sisäpihan koirista joutuu muiden koirien kiusaamaksi ja näin valitettavasti kävi myös Dilmalle. Tästä syystä Dilma siirtyi asumaan tarhalla pienempään aitaukseen. Dilman kaverina aitauksessa asuu arka uros, jonka kanssa Dilma tulee toimeen. Muiden koirien kiusaamisen takia Dilma ymmärrettävästi arastelee muita koiria. Dilmalle tekisi varmasti hyvää, jos tulevassa kodissa odottaisi kiltti ja lempeä koirakaveri, joka opettaisi Dilmalle, että toiset koirat voivatkin olla ihan mukavia.

Tällä hetkellä Dilma on n. vuoden ikäinen. Nuoreksi koiraksi Dilma on rauhallinen. Sen ei ole juurikaan kuultu haukkuvan tarhalla. Syliin otettaessa Dilma hieman “jäätyy”. Ihmisten kanssa Dilma on kuitenkin reipas ja iloinen. Tarhoilla ihmiskontaktit ovat kuitenkin vähäisiä ja on ymmärrettävää, että Dilma tulee tarvitsemaan paljon positiivisia kokemuksia myös ihmisistä. Dilman olisi ehdottomasti löydettävä koti, jossa se pääsee rentoutumaan ja näyttämään todellisen luonteensa. Leikkimään, riehumaan ja keksimään kepposia, kuten nuoren koiran kuuluukin.

Dilma on melko isokokoinen ollessaan noin 50-55 cm ja painaessaan n. 22 kg. Myös Dilman äiti Rita asuu tarhalla.

Päivitykset
12.6.2020
Dilma on ehtinyt kasvaa tarhalla jo vuoden ikään ja onkin siirtynyt Kulkurien adoptio-ohjelmassa aikuisten koirien puolelle. Kaikkien koirien soisi toki löytävän oman kotinsa mitä pikimmiten, mutta nuorien koirien kohdalla sitä toivoo erityisesti siksi, että koirat saisivat enemmän kokemuksia rakastettuna perheenjäsenenä elämisestä, kuin tarhaoloissa kasvamisesta. Löytyisipä Dilmankin koti vihdoin ja viimein. Lisätty video Dilmasta.12

6.5.2020
Huhtikuussa saksalaisen yhdistyksen edustajat tapasivat Dilman tarhalla ja laittoivat meille terveisiä Dilmalta kuvien ja videoiden muodossa. Missä on tämän ihanan nallekarhutytön oma koti?

26.11.2016
Joulukuussa  aktiivimme tapasivat myös suloisen Dilman. Dilma asustelee edelleen häkissä aremman uroksen kanssa. Tarhan omistava Adina kertoo, että Dilma oli selkeästi reipastunut muutettuaan sisäpihalta katettuun häkkiin. Myös aktiivien vierailun aikana Dilma reipastuu koko ajan, vaikka uudet ihmiset hieman jännittävätkin. Dilma vaikuttaakin rempseältä pennulta, joka hyötyisi aivan valtavasti turvallisesta kotiympäristöstä, jossa voisi olla kiltti ja reipas koirakaveri näyttämässä mallia. Dilma tykkää haistella tarkasti kiinnostavia asioita ja antaa vieraiden ihmisten jopa rapsutella itseään. Ihana nuori koira, jonka soisi jo pääsevän omaan kotiin!

3.11.2019

Suloinen Dilma aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.
________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Dilma saapuu Suomeen steriloituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dilma on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Mikäli Dilma kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa sterilointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä koiran yhteyshenkilöön ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Dilman yhteyshenkilönä toimii Kira Suomalainen

Dilma Romaniassa kesäkuussa 2020

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.