Päivitetty 11.08.2020

Kodin saanut koira: DONATA (nyk. Disney)


Syntymäaika: 10/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

4.3.2020
Vaikka Romaniassa on käsittämätön määrä hylättyjä ja kodittomiksi syntyneitä koiria, jotka saavat osakseen huonoa kohtelua, maassa asuu myös paljon eläinten ystäviä, jotka tekevät kaikkensa auttaakseen koiria ja muuttaakseen asioita kotimaassaan. Yksi näistä on eläinlääkäri Adina Vladut, joka miehineen omistaa OneVet-eläinlääkäriaseman, jonka kautta kaikki adoptiokoiramme tulevat Suomeen. Koko parikymmenvuotisen eläinlääkärin uransa aikana Adina on samalla tehnyt eläinsuojelutyötä auttaakseen omalta osaltaan kotimaansa loputonta kodittomien koirien joukkoa. Adina on perustanut One Rescue Association-yhdistyksen, joka ylläpitää Cosoban tarhaa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Vuonna 2015 toimintansa aloittanneella Cosoban tarhalla asuu koiria, kissoja, vuohia ja hevonen ja poni ja löytyipä yhdellä vierailulla pikkuruinen, vaaleanpunainen possukin. Osa koirista pääsee päivittäin ulkoilemaan tarhan pihoilla, mutta koirien määrän kasvaessa, se ei ole mahdollista kaikkien koirien kohdalla. Tarhalla tehdään koko ajan uudistustöitä, jotta eläinten olisi siellä parempi elää ja odottaa omaa kotiaan.

Tarhalla työskennellään jatkuvan paineen alaisena, sillä sinne tulee koko ajan uusia koiria. Pikkuinen Donata-tyttö on yksi monesta kymmenestä koiranpennusta, joita tarhalle on vuoden vaihteessa otettu turvaan. Eräs mies oli löytänyt pellolta hylätyn pentueen, joista osa oli jo ehtinyt menehtyä. Kaksi elossa olevaa, joista Donata oli toinen, hän otti mukaansa ja toi tarhalle. Adina arveli, että muut pennut olivat kuolleet parvoon, mutta nämä kaksi selviytyneet. Yhdistyksemme aktiivit tapasivat Donatan tarhan klinikkatiloissa. Donata on rauhallinen koiralapsi, jota outo tilanne ja vieraat ihmiset jännittävät ja alussa tyttö jää paljon makoilemaan lattialle. Kun tilassa olevat kissat pyörivät ihmisten jaloissa, Donata ottaa niistä mallia ja rohkaistuu tulemaan uteliaana lähemmäksi jännityksestä huolimatta. Donata on aika alistuvan oloinen ja vaikka ei hakeudu rapsuteltavaksi, ei myöskään hätkähdä ihmisen kosketusta. Toisten koirien ja kissojen kanssa Donata tulee toimeen ongelmitta.

Donata on noin 40 cm korkea ja painaa noin 10 kg eikä enää kasvane kovin paljon.

Päivitykset

11.8.2020
Donata on kotona ja on nyt Disney. Onnellista elämää Disneylle ja perheelle!

26.3.2020
Donata on varattu ja oma koti odottaa Suomessa. Toivotaan, että Donata pääsee pian kotiin.

4.3.2020
Donata aloittaa toiveikkaana taipaleensa kohti omaa kotiaan adoptio-ohjelmassamme.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Donata tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Donata saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Donata on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Donatan yhteyshenkilönö toimii: Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.