Päivitetty 11.08.2020

Kodin saanut koira: LITTLE SAMMY


Syntymäaika: Noin 1/2019
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
Kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

11.8.2020
Romaniassa elää kaduilla varovaistenkin arvioiden mukaan yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa. Kotikoiria hylätään milloin mistäkin syystä ja nämä yleensä leikkaamattomat kotikoirat lisäävät jo olemassa olevaa kulkukoirapopulaatiota entisestään. Joskus koiria hylätään pahvilaatikossa tai muovipussissa tien tai pellon laitaan ja toisinaan ne hylätään suoraan koiratarhojen porteille. M.G. Rescue on romanialaisen eläinlääkäri ja -suojelijan Mihai Grigorien perustama taho, jonka huostassa on useita erilaisia eläimiä. Mihai on toiminut kodittomien eläinten kanssa pitkään ja tehnyt yhteistyötä Kulkureille tuttujen tahojen, kuten OneVetin, Carmen Mandescun ja Alina Murgun kanssa. Kulkurit ovat jo pidempään auttaneet Mihaita koirien adoptioiden saralla ja vuonna 2017 yhteistyö laajeni myös sterilointeihin. Mihailla on myös hienoja suunnitelmia valistuksen suhteen, sillä hänen unelmansa on kutsua tarhalle esimerkiksi koululaisia katsomaan ja oppimaan erilaisista eläimistä ja niiden oikeasta käsittelystä.

M.G. Rescuen hoiviin päätyi myös suloinen Little Sammy 12.11.2019. Ennen tarhalle pääsyä oli tämä yrittänyt useaan otteeseen paikalliseen markettiin sisälle ja tullut toistuvasti vartijan toimittamana takaisin ulos. Little Sammy on varsinainen sylikoira, sillä aktiivien vierailulla tammikuussa 2020 se ei muuta haluaisi tehdäkään kuin olla sylissä. Vinkuu, kun haluaa syliin ja sylissä ollessaan painautuu ihmiseen kiinni niin tiukasti kuin ikinä pystyy. Pihalla juoksee iloisena muiden koirien kanssa ja tulee hyvin toimeen kaikkien tapaamiensa koirien kanssa. Iloisen ja sopuisan oloinen luonne, jonka tulevassa perheessä saa mielellään olla koirakaveri jonka kanssa pelmuta.

Jäädessään häkkiin aktiivien lähtiessä, itkee Little Sammy heidän peräänsä kovaäänisesti. Tämän vuoksi sopivin asumismuoto voisikin olla jokin muu kuin kerrostalo. Tulevan kodin on myös hyvä varautua siihen, että yksinoloa on todennäköisesti harjoiteltava kärsivällisesti ja riittävän rauhalliseen tahtiin, jotta läheisyydenkipeä Little Sammy oppii jäämään yksin luottavaisin mielin. Little Sammylla on pitkähkö selkä ja hieman barokkimalliset etujalat, joten tulevaisuudessa painon tarkkailu on ehdottoman tärkeää. Näin varmistetaan, ettei nivelille tule ylimääräistä rasitusta ja saadaan ennaltaehkäistyä mahdollisia terveyshaittoja.

Little Sammy on noin 30 cm korkea ja painaa 6-7 kg.

Päivitykset

11.8.2020
Pitkä odotus päättyi lauantaina 8.8.2020, kun Little Sammy pääsi matkustamaan omaan kotinsa Suomeen. Onnea koko perheelle <3

11.3.2020
Suloinen Little Sammy on tänään varattu omaan kotiinsa!

1.2.2020
Little Sammy aloitti juuri sen oikean kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Little Sammy saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Little Sammy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.