Päivitetty 15.08.2020

Kodin saanut koira: CIARA


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Assosiation)
Steriloidaan

 

 

Perustiedot ja tausta

29.12.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adinalla on takanaan 20 vuoden ura eläinlääkärinä, ja lähes yhtä kauan hän on auttanut Romanian kodittomia koiria. Adina otti suuren askeleen eteenpäin rescuetyössään vuonna 2015, kun hän vuokrasi Cosoban kylästä vanhan, ränsistyneen maatilan tontteineen, johon rakentui Cosoban tarha. Vuonna 2017 Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen, jonka kautta Kulkurien adoptio-ohjelmaan on valittu paljon koiria.  Adina viettää Cosoban tarhalla huomattavan paljon aikaa. Hän huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä.

Aktiivien vieraillessa Cosoban tarhalla joulukuussa 2019 on Ciara tuotu kaksi viikkoa aiemmin tarhalle tuoreiden pentujensa kanssa. Pennut ovat sairastuneet parvoon, mikä on valitettavan yleinen kohtalo Romaniassa kadulle syntyville pennuille. Ciaran nisät roikkuvat tuoreen pentueen johdosta ja niiden perusteella näyttää myös siltä, että pentuja on syntynyt aiemminkin. Ciara tullaan steriloimaan klinikalla, jotta sen ei tarvitse synnyttää tähän maailmaan enää pentuja.  Steriloinnit ovatkin yksi kestävän eläinsuojelutyön kulmakiviä ja näin ollen myös Kulkureiden toiminnan tärkeimpiä osa-alueita.

Kun Ciaraa mennään tapaamaan ulkotarhoihin, pääsee tämä livahtamaan tarhan ovesta ja karkaamaan pihalle. Sen annetaan olla vapaana pihalla ja päivän päätteeksi aktiivit tapaavat sen klinikan sisätiloissa. Päivän aikana nähdään, että Ciara tulee toimeen kaikkien vastaantulevien koirien ja ihmisten kanssa hyvin. Sen ei kuulla haukkuvan eikä se haasta riitaa vapaana ollessaan muiden koirien kanssa. Klinikan sisätiloissa Ciara jää mielellään ihmisen lähelle, antaa rapsutella ja häntäkin hiemaan heiluu silloin tällöin. Tapaamisen jälkeen Ciaralle laitetaan kaulapanta ja taluletaan pois, eikä tämä vastustele käsittelyä lainkaan. Ciarasta jää aktiiveille kaikenkaikkiaan rauhallinen kuva.

Ciara on noin 50 cm korkea ja painaa 18-20 kiloa, on kuitenkin hoikassa kunnossa tällä hetkellä.

Päivitykset

15.8.2020

Ciara on löytänyt kotinsa Saksasta.

29.12.2019
Ciara aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ciara saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ciara on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.