Päivitetty 11.09.2020

Kodin saanut koira: SUNNY GIRL (nyk. Sanni), ERITYISADOPTIO


Syntymäaika: 12/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyvään adoptioprosessin kulkuun ja luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
30.6.2020

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistettynä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen. Näistä kumpuaa asenne, jonka mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. Eläinsuojelijat työskentelevät väsymättä auttaakseen kodittomia eläimiä. Heidän joukossaan ovat Adina ja Dragos Vladut, jotka omistavat Onevetin eläinlääkäriaseman. Eläinlääkärin työnsä ohella Adinalla riittää työsarkaa hänen perustamansa yhdistyksen One Rescue Associationin ylläpitämällä Cosoban tarhalla, missä asuu ja etsii omaa kotiaan yli 200 koiraa. Tarhalla järjestetään myös sterilointipäiviä, jolloin ihmiset voivat tuoda lemmikkinsä tarhan klinikalle steriloitavaksi maksutta.

Sunny Girlin elämästä ennen Cosoban tarhalle pääsyä ei tiedetä muuta, kuin että se on joutunut jonkinlaiseen onnettomuuteen, jossa sen oikea takajalka on murtunut. Tyttö on joutunut selviämään murtumansa kanssa itsekseen, ja niinpä sääri- ja pohjeluiden vauriot ovat alkaneet luutua itsestään ajan kanssa. Lopputulos ei ole ihan niin kaunis kuin mitä se oikeanlaisella hoidolla todennäköisesti olisi ollut. Vanhan murtuman vuoksi Sunny Girl ontuukin  jalkaa hyvin kevyesti, mitä ei  kuitenkaan normaaleissa oloissa juuri huomaa. Suomalaisen ortopedin arvion mukaan jalka ei sellaisenaan vaivaa Sunny Girliä arjessa, mutta tyttö tulee kuitenkin erityisadoptiokoirana Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Sen tulevan kodin on hyvä huomioida, että vaikka vanha murtuma ei tällä hetkellä näyttele minkäänlaista roolia tytön elämässä, voi tilanne muuttua jossain vaiheessa esimerkiksi pienen asentomuutoksen vuoksi. Sunny Girlin linjat on myös syytä pitää sulavina, vaikka nappisilmälle herkut maistuisivatkin.

Arviolta noin puolitoistavuotias Sunny Girl on aurinkoinen, iloinen ja aktiivinen tyttö, joka ottaa tarhalla niin ihmiset kuin toiset koirat vastaan ystävällisesti ja avoimesti. Sunny Girlin unelmakodista saattaisikin löytyä ennestään leikkisä koiraveri ja ihmisiä, joilla riittää aikaa ja motivaatiota puuhailla, leikkiä ja ulkoilla tyttösen kanssa arjessa. Sunny Girl on utelias koira, joka tykkää olla mukana siellä, missä tapahtuu, mutta pitkäpinnaisin viilipytty neiti ei ole. Jännittävissä tai innostavissa tilanteissa se kiihtyy herkästi ja ilmaisee kiihtymyksensä usein haukkumalla. Tulevan perheen on siis hyvä valmistautua harjoittelemaan Sunny Girlin kanssa rauhoittumisen ja odottamisen perusteita.

Yksi asia on Sunny Girlin mielestä ylitse kaiken muun, nimittäin ruoka. Ah, tuo jumalten lahja maailmalle. Ruoan laadulla ei ole niinkään väliä: herkkutikut, puruluut, kuivat nappulat, märkäruoka, ihmisten ruoka – kaikki käy! Motivointiongelmia tämän tyttelin kanssa treenatessa siis tuskin tulisi, mutta ruokapöydältä saattaisi kyllä aamiaisleipä jos toinenkin kadota silmän välttäessä… Vaikka Sunny Girlillä onkin pienoinen pakkomielle ruokaan ja se yrittää viedä sapuskat muidenkin kupeista, se ei kuitenkaan puolusta tarhalla ruokaansa aggressiivisesti.

Sunny Girl on kooltaan pienehkö, eli painaa noin 10 kiloa ja on alle 40 cm korkea.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

5.9.2020

Sunny Girl matkusti tänään ikiomaan kotiinsa, jossa häntä odottivat oman ihmisen lisäksi myös karvainen isosisko. Kaikkea hyvää elämäänne, Sanni ja perhe!

16.8.2020

Oma ihminen löysi Sunny Girlin, ja niinpä aurinkotyttö pääseekin matkustamaan suoraan omaan kotiinsa!

12.8.2020

Sunny Girl sai hienoja uutisia: se matkustaa Suomeen kotihoitoon 22.8.! Siitä on myös tullut jo muutamia kyselyjä, ja jos hyvin käy, tyttö pääsee pian omaan kotiinsa.

30.6.2020

Saimme ihanan kesäisen videon aurinkoisesta Sunny Girlistä. Voi kunpa se pääsisi pian nauttimaan ikioman ihmisensä rapsutuksista! Myös tytön kokoarvio päivitettiin paremmin todellisuutta vastaavaksi.

1.6.2020
Sunny Girlin elämässä kääntyi tänään uusi sivu, kun se pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään sitä ikiomaa kotiaan.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sunny Girl saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sunny Girl on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Sunny Girlin yhteyshenkilönä toimii Maiju Lanki.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.