Päivitetty 17.08.2020

Kodin saanut koira: LUI, ERITYISADOPTIO


Syntymäaika: 10/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (MG Rescue)
ei kastroitu

Perustiedot ja tausta
30.1.2020

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen sekä tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. M.G. Rescue on romanialaisen eläinlääkäri ja -suojelija Mihai Grigorien perustama taho. Tarha sijaitsee Bulbucata-Stalpu -alueella, noin 30 km Bukarestin ulkopuolella. Tontti on rauhallisella alueella ja tarjoaa suojaa koirille, muutamalle lehmälle, hevoselle, lampaalle, vuohelle, possulle, erilaiselle linnulle sekä kaneille ja kissoille. Mihain tavoite on myös tulevaisuudessa tehdä valistustyötä koululaisten parissa kertoen vastuullisesta eläintenpidosta ja -hoidosta.

Vaikka Romanian koiratilanne on mennyt vuosien aikana positiiviseen suuntaan, valitettava tosiasia on se, että pentuja edelleen hylätään oman onnensa nojaan.

Näin on käynyt myös Luille siskoineen. Lui hylättiin siskonsa Kyonan kanssa M.G. Rescuen aidan taakse joulukuussa 2019, josta Mihai otti pennut turvaan tarhalle. Lui siskoineen asuu nyt kahden muun pennun kanssa ja pikkuiset tulevat hyvin keskenään toimeen. Luilla voisikin olla omassa kodissa odottamassa myös reipas koirakaveri.

Lui on hyvin reipas pikkuinen musta karhunpoika, joka töpöttää vauhdikkaasti menemään pihalla muiden pentujen kanssa. Lui on utelias ja sosiaalinen pikku palleroinen, eikä siitä heti huomaisi välttämättä ettei se näe mitään. Lui on sokea, todennäköisesti syntymäsokea.

Koiralle paljon näköä merkittävämmät aistit ovat haju- ja kuuloaisti, joiden varassa se pärjää ihmeen hyvin. Etenkin tutussa ympäristössä ja tutuilla reiteillä koirasta ei aina välttämättä edes hu0maa sen olevan sokea. Luin tulevan omistajan täytyy kuitenkin tutustua elämään sokean koiran kanssa, olla valmis tukemaan, opastamaan ja opettamaan Luita koko sen elämän ajan sille haastavissa tilanteissa ja elämään sokean koiran ehdoilla. Lue lisää sokean koiran kanssa elämisestä esimerkiksi täältä.

Lui painaa tällä hetkellä noin 2,5-3 kg. Alustavan arvion mukaan aikuisena Luista kasvaa pieni/keskikokoinen koira.

Päivitykset

17.8.2020
Muutaman mutkan ja vastoinkäymisen jälkeen Lui on nyt juuri siellä missä sen kuuluukin olla, omassa kodissaan.

24.2.2020

Lui on löytänyt paikkansa maailmassa, se on varattu omaan kotiin Suomeen.

17.2.2020

Luille on tullut useita potentiaalisia kotiehdokkaita, joiden joukosta uskomme onnekkaan Luin löytävän kotinsa. Emme toistaiseksi vastaanota enempää hakemuksia Luille, toivottavasti adoptio-ohjelmastamme löytyy muita kiinnostavia vaihtoehtoja!

30.1.2020

Lui aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu. 

Mikäli Lui tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Lui saapuu asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lui on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

Publiée par M.G. Rescue sur Samedi 11 janvier 2020

Publiée par M.G. Rescue sur Mercredi 18 décembre 2019

Publiée par M.G. Rescue sur Mercredi 18 décembre 2019

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.