Päivitetty 20.08.2020

Enkelikoira: TRANDAFIRA


Syntymäaika: n. 2007
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

One Rescue Associationin tarha Cosobassa on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Cosoba sijaitsee noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Siellä työskentelee eläinlääkäri Adina Vladut, joka huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat viettävät jonkin aikaa tämän tarhan yhteydessä olevalla klinikalla, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Trandafiran menneisyydestä kukaan ei tiedä, mutta eräänä kesäisenä päivänä kaikki muuttui. Se oli elellyt Bukarestin jalkapallostadionin lähellä olevalla pellolla, ja aina jalkapallopelien aikaan miehet tulivat ja häätivät koirat pois näköpiiristä. Tällä kertaa Trandafiralle ei kuitenkaan huudettu, vaan yllättäen ystävällinen nainen otti sen ja muutaman muun koiran mukaansa. Nainen toimitti koirat tarhalle Adinan hoiviin.

Trandafira ei ole enää nuori koira, mutta sen häntä heiluu jatkuvasti puolelta toiselle. Se tulee tervehtimään aktiivejamme ja ottaa nameja kädestä. Mummukka on iloinen ja melko reipas, mutta vielä tottumaton vieraan kosketukseen. Se ei kuitenkaan ole pelokas, vaan suhtautuu uusiin ihmisiin rauhallisen uteliaasti. Trandafira ei koe tarhaoloissa tarpeelliseksi haukkua kenellekään. Paksu talviturkki on tällä hetkellä huonossa kunnossa, mutta sen oletetaan johtuvan kovasta karvanlähdöstä. Trandafira asuu tällä hetkellä uroskoira Kontion kanssa, ja ne tulevat keskenään hienosti toimeen. Sen loppuelämän kodissa voisi siis olla koiraystävä, mutta tämä seniori nauttisi varmasti myös rauhallisesta elämästä oman ihmisensä ainoana silmäteränä.

Trandafira tarkoittaa romaniaksi ruusua tai ruusupensasta. Juuri sellainen tämä kaiken kokenut koirarouva on: sitkeä, syvällinen, kaunis ja täynnä rakkautta. Trandafira puhkeaisi varmasti vielä kerran kukoistamaan saadessaan hyvää hoitoa ja huolenpitoa.

Trandafira on noin 50 cm korkea, ja painaa arviolta 20-25 kiloa.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

20.8.2020

Elämä on joskus niin kovin epäreilua: ihana Trandafira ehti tuntea rakkautta ja oman kodin lämpöä vain 12 päivän ajan. Mummorukan munuaiset pettivät, ja sen tuli ihan liian nopeasti aika tassutella sateenkaarisillalle. Kahdessa viikossa se ehti kuitenkin kokea sen, mistä niin moni kulkurikoira voi vain haaveilla, eli oman ihmisen rakkauden, oman pedin lämmön ja hyvää ruokaa. Ja voi kuinka Trandafira niistä nauttikaan! Jo näin lyhyessä ajassa se ehti kiintyä omaan ihmiseensä, heiluttaa hapsuista häntäänsä ja hiukan jopa leikkiäkin. Viimeisinä hetkinään se katsoi omaa ihmistään viisailla, kaiken tietävillä silmillään kuin kertoen: kiitos sinulle rakkaudestasi – nyt on hyvä ja uskallan luovuttaa. Syvä osanottomme mummon poismenosta, voimia tulevaan ja kiitos, että tarjosit vanhalle koiralle parhaat mahdolliset viimeiset hetket <3

8.8.2020

Pitkän odotuksen jälkeen Trandafira-mummo saapui ikiomaan kotiinsa. Onnea ja kaikkea hyvää yhteiseen elämäänne, suloinen Trandafira ja oma ihminen!

7.3.2020

Trandafira ei vielä tiedä, että sen loppuelämä tulee olemaan hyvin erilainen kuin jo eletyt vuodet: oma pehmeä peti, parhaat herkut ja oma ihminen odottavat sitä jo kotiin, ikiomaan kotiin. Trandafira on varattu <3

5.2.2020

Lisätty pari tuoretta valokuvaa ja video varsin vetreästä Trandafirasta. Mutta missä on liikuttavan mummon loppuelämän koti?

3.1.2020

Kaunis Trandafira aloitti oman loppuelämän kotinsa etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

 

______________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Iäkkäänkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaimmillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Trandafira saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Trandafira on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Maiju Lanki

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.