Päivitetty 23.12.2020

Enkelikoira: HELLI, ERITYISADOPTIO


Syntymäaika: 2015-2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association/Cosoba)
steriloitu


01.03.2020
Romaniassa arvioidaan olevan jopa 2-5 miljoonaa koditonta koiraa. Maan eläinsuojelullinen tilanne on Euroopan huonoimpia. Korruptoituneessa, köyhässä maassa monilla ihmisilläkin elämä on rankkaa ja on selvää, että eläinten kohtelu heijastuu yhteiskunnan pahoinvoinnista. Romaniassa elää kuitenkin ihmisiä, jotka tekevät parhaansa auttaakseen kodittomia eläimiä. Yksi heistä on One Rescue Associationin ylläpitäjä, eläinääkäri Adina Vladut. Adinan tarhalla Cosobassa on noin 350 koiraa, joiden perustarpeista huolehditaan ja joista moni etsii kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Helli tuotiin Cosoban tarhalle pentunsa Alliksen kanssa omistajansa toimesta. Omistajalla oli mukanaan noin 5-vuotias tyttönsä ja hän oli myöskin raskaana. Hän kertoi ettei hänellä riitä enää aika koirista huolehtimiseen. Tyttö ei tainnut ihan ymmärtää mitä tapahtuu, sillä hän kyseli toistuvasti äidiltään, milloin he hakevat takaisin hänelle selvästi tärkeät koirat. Näin oli jälleen kaksi omistettua kotikoiraa hylätty kodittomiksi tarhalle.

Helli on siis elänyt omistettuna perhekoirana lapsiperheessä aiemmin. Helli on itsenäisemmän oloinen tästä kaksikosta, mutta se ei arkaile ihmisiä ja antaa hyvin käsitellä ja koskettaa itseään.

Herttainen Helli on rauhallisen, ystävällisen ja avoimen oloinen pieni koira, joka tutustuu reippaasti myös vieraisiin ihmisiin ja tykkää rapsuttelusta. Touhukkuuttakin tytöstä löytyy, ja on oletettavaa että kotioloissa Hellistä kuoriutuu vielä hyvinkin leikkisä pikku tirrikkä, joka tarvitsee riittävästi myös liikuntaa ja virikkeitä onnelliseen koiran elämään.

Helli ei hauku juurikaan hauku tarhalla, mutta se vikisee jonkin verran.

Hellillä on painoa noin 5 kg ja säkäkorkeutta noin 25 cm. Ikää sillä on arviolta noin 4-5 vuotta.

Hellille tehtiin ortopedinen tutkimus, jonka yhteydessä huomattiin, että Hellin polvessa ei ole kaikki kunnossa. Tutkimuksen yhteydessä pois suljettiin polvilumpion luksaatio. Suomalaisen ortopedin mukaan nivelneste on lisääntynyt polvessa, mikä viittaisi ristiside vammaan. Tällä hetkellä Helli liikkuu hyvin, eikä se vaikuta kipeältä. Tulevan kodin täytyy sitoutua tarjoamaan Hellille Suomessa polven tarkempia tutkimuksia sekä mahdollisesti leikkaushoitoa.

05.11.2020
Helli on siirtynyt koiraenkeliksi vaikean ortopedisen tilanteen myötä. Upea Helli oli mitä ihanin pieni neiti ja aina niin kiltti, vaikka sillä oli paljon kipuja. Helli toi valtavan paljon iloa sen omistajan elämään tuon lyhyen ajan mitä heillä oli yhteistä aikaa. Otamme osaa suureen suruun ja menetykseen.

Sinä tulit suoraan sydämeen,
sinä toit lohdun murheeseen.
Sinä olit pieni,

mutta silti suuri niin,
jäät luokseni ainiaaks ajatuksiin.
Nuku rauhassa pieni koiraenkeli,

joka siipiään maailmassa kokeili.
Lennä takaisin koirien maailmaan,

sinne mistä tulitkin aikoinaan.
On ikävä suuri ja loputon,

mut sinun onnesi yksin tärkeintä on.
Tule uniin, tule tuulenhenkäyksiin,

tule elämäin illan ja aamun ruskotuksiin
Lepää rauhassa pieni rakas. Muistamme sinua aina Helli.

19.09.2020
Helli saapui Suomeen omaan kotiin.

23.08.2020
Helli on varattu omaan kotiin Suomeen. Onnea Hellille ja sen tulevalle perheelle <3

01.03.2020
Helli on lisätty adoptio-ohjelmaan.

______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Helli saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.  Lisäksi Helli on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Hellin yhteyshenkilönä toimii Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.